streda 1. januára 2014

and the winner is... alebo malé zhrnutie toho, čo mi rok 2013 dal a čo by som si opäť /ne/kúpila

Vitajte v roku 2014! :) Dlho, predlho som rozmýšľala, či do tohto článku ísť alebo nie. Odhliadnuc od toho, že podobné kozmetické resumé má vo svojom silvestrovsko - novoročnom repertoári takmer každá kozmetická blogerka, nezvyknem v kozmetike nejako výrazne podliehať trendom a preto veľa "horúcich noviniek" dokážem odignorovať. Má článok podobného charakteru teda u mňa vôbec nejaký význam?
Boj mňa a mňa bol naozaj ťažký :), nakoniec som však podľahla. Nasledujúci zoznam rozhodne nebude katalógom kozmetických vychytávok, ktoré uzreli svetlo sveta v roku 2013, ale skôr mojou osobnou hitparádou vecičiek, s ktorými som v uplynulom roku prišla do kontaktu a ktoré ma oslovili - či už v dobrom alebo zlom...
No ale dosť bolo obkecávačiek - poďme teda na vec!



kategória pleťový krém:




















Nebudem sa opakovať a velebiť tento krémik, faktom je, že v súboji s mojím obľúbeným Atodermom Nutritive vyhral o chlp vďaka tomu, že pleť zmatní viac, než Atoderm. S týmto krémom som prečkala aj ozaj extrémne poveternostné podmienky a na mojej pleti sa to nijako neodrazilo, takže za mňa jasné a veľké ÁNO.


kategória odličovač:




















K tomuto asi niet čo dodať, stálica kozmetickej blogosféry a rovnako aj moja.


kategória očný krém:
Bohužiaľ, bez víťaza.  V priebehu roka som používala 3 očné krémy, ale ani jeden z nich ma nepresvedčil, že by mal byť ten NAJ.


kategória pleťový peeling:

 


















Jeden z veľkých objavov roka /zámerne nepíšem "prekvapenie", od značky Bioderma  kvalitu akosi automaticky už očakávam/, aj keď sklamal z polovice prázdnou tubou.


kategória sérum:




















Ďalšia z mojich stálic. Aj keď usilovne pátram po náhradníkovi, lepšie sérum som zatiaľ nenašla.


kategória pleťová maska:















Super zloženie a ešte úžasnejší účinok, čo viac si možno želať?


kategória balzam na pery:
balzamy na pery Yves Rocher
















O týchto skvelých balzamoch som písala napr. tu, tu a tu. A vďaka tohtoročným Vianociam sa s ich limitkami na stránkach blogu ešte stretneme! ;)


kategória telové mlieko/krém/maslo:




















Priznám sa, toto bol ťažký boj. Súboj dvoch cenovo neporovnateľných konkurentov napokon skončil v prospech toho drahšieho, ale telové maslo Balea vyšlo z tohto súboja so cťou.


kategória sprchový gél/krém:




















Prehupnime sa z lekárenskej kozmetiky vyššej cenovej kategórie rovno do tej najnižšej. Môj miláčik sa už dnes vyrába s trošku pozmeneným dizajnom, ale stále je to tá neodolateľná vôňa pomarančov, spojená so skvelým účinkom.


kategória telový peeling:

zdroj: www.biobeauty.sk




















Táto kategória bude tak trochu výnimkou. Hoci som tento telový peeling k dispozícii v roku 2013 nemala, jednoducho som nemohla dať iného víťaza. Snáď mi bude odpustené... Ale úprimne, myslím si, že tento telový peeling bude túto kategóriu vyhrávať u mňa ešte veeeľmi dlho.


kategória krém na ruky
Mineral Beauty System Krém na ruky a nechty

zdroj: www.biobeauty.sk
  





















Tento krémik na ruky som síce zatiaľ vyskúšala len ako vzorku, ale presvedčil ma natoľko, že som pri vyhlásení víťaza nezaváhala ani na sekundu! :)


kategória starostlivosť o vlasy:
Yves Rocher Opravný balzam na končeky vlasov





















Tento krémový balzam na vlasy je ďalšou z mojich stálic. Na blogu som sa mu zatiaľ nevenovala, ale určite to čoskoro napravím. V súčasnosti sa predáva v balení s novým dizajnom.



kategória dekoratívna kozmetika:
riasenka Yves Rocher Sexy Pulp

















Hoci som sa na stránkach tohto blogu dekoratívke zatiaľ nevenovala, túto kategóriu som, prirodzene, nemohla vynechať. Víťazom sa stala táto riasenka, ktorá si poradí aj s mojimi krátkymi, ale najmä rovnými mihalnicami a navyše sa s ňou veľmi dobre manipuluje.


A na záver pridávam zopár "haluzných" kategórií :).
Namotávkou roka sa pre mňa stali akékoľvek termálne a dermálne vody v spreji, od ktorých som sa, najmä v letných horúčavách, stala dokonale závislá.  Prekvapkom roka je jednoznačne telové maslo Balea, ktoré nielen, že očarujúco vonia, ale rovnako dokonale aj účinkuje. A sklamaním roka sa pre mňa opäť stáva neobjavenie sa krémov na ruky s vôňou pomaranča a citróna v ponuke švédskeho Oriflame. Milujem tieto krémy - absolútne nie kvôli ich účinku - ale kvôli neodolateľnej vôni. Bohužiaľ, už asi 3 roky sa v ponuke neobjavujú, čo ja osobne nemôžem prehrýzť. No, snáď sa raz dočkám.

A viete čo? Rozhodla som sa, že nebudem zlá, a tak sa žiadne "udeľovanie zlatých malín" na Nový rok konať nebude! :) Veď predsa nie všetko, čo by som ja najradšej šmarila von oknom, nutne musí NEvyhovovať každej z vás. A ako sa vraví, ako na Nový rok, tak po celý rok, a ja teda rozhodne netúžim počas celého roka 2014 frflať na kozmetiku! ;) 

- claire -

 



2 komentáre:

  1. samozrejme že miceralky od biodermy vždy vedu 1miesta teraz mam tu zelenu ale určite nabududce si kupim tu na citlivu pleť. lebo som si všimla že už pleť taku mastnu nemam ako kedysi:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňa teda ešte nikdy nesklamala, používam ju už roky a zdá sa mi, že aj vďaka nej už nemám takú citlivú pleť, ako som mala pár rokov dozadu...

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...