pondelok 27. januára 2014

Figs and Rouge - súboj balzamov

No áno, nie je to žiadna novinka. Máločo na poli kozmetickom mi dokáže urobiť väčšiu radosť, ako vyskúšanie originálneho balzamu na pery - a to až natoľko, že tento post bol písaný v zajatí zákerného chrípkového vírusu /ehmmm, viem, článok dozadu som si robila srandu zo Smecty.../.
Moja úchylka si teda dostatočne došla na svoje pri skúšaní krásnych retro - balzamíkov anglickej značky Figs and Rouge.
Dnešného krvavého súboja sa zúčastnili tieto dva kúsky:



Hneď na úvod musím skonštatovať, že ani jedno z týchto balení nepredstavuje pre mňa ideál, čo sa praktickosti týka. Tyčinka je tyčinka, lenže... Lenže to by potom tie balzamíky už prirodzene neboli také zaujímavé, že jo! :)
Dizajn balzamov už veľmi ospevovať nejdem - jednoducho je to pre mňa dokonalosť sama a keby snáď tie úžasné obaly skrývali ten najhorší kozmetický produkt na svete, už len kvôli nim by som si ich kupovala znova a znova! Howgh.
Zastavme sa najprv pri vôni. Prírodná kozmetika sa nie vždy vyznačuje peknými /a najmä intenzívnymi/ vôňami, ale po tom, ako som zahorela láskou na prvý ňuch ku krémom na ruky tejto značky, čakala som niečo podobné aj tu. Vôňa však v prípade balzamov na pery je oveľa menej intenzívna - aj keď samozrejme môjmu nosu lahodí. Na tomto poli sa mojím jednoznačným favoritom stal vanilkovo-pomarančový plecháčik aj vďaka tomu, že má vôňu o niečo intenzívnejšiu a na rozdiel od francúzskej vanilky v tube aj sladko chutí.
V zložení oboch balzamov nájdeme malé odlišnosti /aj keď základ je totožný/ a rozdiely sú aj v konzistencii - balzam v tube mi príde o niečo menej hutný. Ako dôkaz viď foto:

V popredí Vanilla-Orange v plechovke, vzadu French Vanilla v tube.







Poďme ale k tomu najpodstatnejšiemu a to je účinok. 
Ako prvú som otestovala francúzsku vanilku v tube, ktorá mi svojím balením prišla /a príde/ predsa len praktickejšia. 



Prvé dojmy - super! Balzam sa ľahučko nanášal - síce nechutil, ale tak mazať ho na chlieb výhľadovo v pláne nemám - pery boli na prvý dojem vláčne a dobre hydratované. Prekvapením však pre mňa bolo, ako rýchlo sa balzam do pier vstrebal. Ak nepožívam žiadne jedlo či tekutiny, obvykle mi balzam na perách vydrží aspoň hodinku. V tomto prípade však skutočne nebolo treba ani len tú držku púšťať na špacír viac, než obvykle a balzam bol v ťahu, ani som sa nenazdala. Moje pery ho doslova vcucli asi za polhodinku. Je to asi môj "problém", že k životu potrebujem mať pery neustále mastné, ale zas pri takejto spotrebe by som mohla akurát tak krach vyhlásiť.
Samozrejme ale tomuto rozkošnému balzamíku budiž tento malý nedostatok odpustený! :)
A potom som sa nedočkavo vrhla na môj balzam číslo dva s vôňou vanilky a pomaranča v /menej praktickom/ balení v plechovom kelímku.



Ako som sa už kedysi priznala, balenia akejkoľvek kozmetiky, do ktorých treba strkať prsty, ma dosť značne traumatizujú. Obzvlášť, keď ide o balzam na pery, ktorý /aspoň v mojom prípade/ je používaný tak každú pol hoďku. To aby som so sebou nosila prenosné umývadlo.
Keď som však robila objednávku na figsandrouge.sk, prirodzene, tejto rozkošnej škatuľke som nedokázala odolať. A svoj výber vôbec neľutujem!
Balzam v porovnaní s predošlým je hutnejšej konzistencie, nanáša sa skvelo a na perách sa priam roztápa. To však rozhodne neznamená, že by vám okamžite bez stopy vsiakol alebo nebodaj by z pier rovno stiekol! Práve naopak, na perách vydrží naozaj dlho, parádne hydratuje a vyživuje. Vďaka mikroskopickým trblietkam zanechá na perách ako bonus pekný, prirodzene pôsobiaci lesk.
A moju traumu zo strkania prstov som si vyriešila po svojom. Nosím so sebou balenie vatových tyčiniek a vždy, keď je to možné, balzam aplikujem na pery len týmito tyčinkami. 
Výsledok tohto súboja je pre mňa jasný - vanilkový pomaranč vedie. Aj napriek menej praktickému baleniu u mňa vyhral vďaka tomu, že jeho účinok na perách cítim o dosť dlhšie, než tomu je v prípade francúzskej vanilky.
Tak si to zhrňme.

balzam French Vanilla v tube
plusy:          nádherný obal, praktické nanášanie, vôňa
mínusy:     rýchla vstrebateľnosť, t.j. kratšie trvajúci účinok a častejšia potreba opätovného nanášania

celkové hodnotenie: 8/10

balzam Vanilla-Orange v kelímku
plusy:          nádherný obal, vôňa, dlhotrvajúci účinok, chuť
mínusy:      menej praktické balenie

celkové hodnotenie: 10/10

- claire -


PS:
Túto "reklamu" robím zdarma a celkom dobrovoľne: Ak by ste mali záujem vyskúšať tieto zaujímavé balzamíky, do konca januára máte možnosť využiť akciu v e-shope Figs and Rouge 3 + 1 zdarma. Už len do piatku!!! Bližšie info na FB stránke e-shopu.




2 komentáre:

  1. Na ne sa tak dobre pozerá :) A takú sú super! Aj krémy,aj balzamy,aj masielka, proste super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Že?! Aj škoda míňať! :D Ešte som veľmi zvedavá na tie masielka...

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...