štvrtok 27. marca 2014

V hlavnej úlohe tragédie: ja a BB

Môj vzťah k BB krémom je dosť jednoznačný - naozaj ich nemusím! Moja pleť sa radí skôr k suchotinám a takému niečomu, ako je hydratácia, výživa a krytie v jednom /prípadne oveľa viac v jednom!/ skrátka neverím. Som stará konzerva, ktorá sa úzkoprso drží hesla "Niet nad kvalitný denný krém a make-up!" a zatiaľ ma nič nepresvedčilo o opaku.
Ale priznávam - ani ja som si neudržala chladnú hlavu a keď Bioderma prišla s /inak skvelou/ akciou "Bioderma for Everyone", BBčko skončilo v mojom nákupnom košíku. Skrátka, neodolala som - hlavne, keď sa zo všetkých strán valili na mňa ochkajúce recenzie - a tak mi treba!




Značku Bioderma mám veľmi rada a na ich výrobky frflem len vo veľmi málo prípadoch - a už vôbec nie na tie z radu Sensibio, ktoré sú mojimi vernými spoločníkmi každý deň. Ale BBčko, určené pre pleť so sklonom k začervenaniu, si to dnes vyžerie za všetky! :D
Poďme najprv k pozitívam.
Nenormálne sa mi páči tuba! Padne do ruky naozaj dokonale, do plackovitého obalu som sa okamžite zamilovala a týmto podávam návrh na prebalenie všetkých /nielen/ biodermáckych krémov v obyčajných tubách do takejto sympatickej úzkej tubičky! 


Bonusom je úzky sosák /som sa aj chvíľu zamýšľala, ako to nazvať!/, z ktorého krém vytlačíte v požadovanom množstve úplne bez problémov.


 Takže, zoznam pozitív by sme mali. Dnešná recenzia bude tak trochu netradičná. Nebudem v nej totiž zatiaľ hodnotiť účinok. Keďže BBčko som použila dvakrát a dosť, ťažko môžem hodnotiť jeho účinky z dlhodobého hľadiska, týkajúce sa vplyvu na začervenanie pleti /na ktoré je primárne tento výrobok určený/.
Prvým problémom u mňa je odtieň. Hoci som už čítala desiatky recenzií, ktoré sväto-sväte tvrdia, že tento /jediný existujúci!/ svetlý odtieň sadne každej z nás, no tak nesadne. Som v zime pomerne bleduľa /ale zas nie najbleduľovatejšia!/ a ten odtieň je na mňa jednoducho oranžový a bodka. A to som sa teda riadne snažila zapracovať tú pidi-kvapku oranžového krému do pleti! Bohužiaľ.
Vľavo vidíte môj make-up, ktorý bežne používam v tomto ročnom období, vpravo je BBčko od Biodermy:


Druhý problém - hydratácia. Keď nanesiem na tvár vrstvičku BBčka, moja pleť nevie /nebyť zrkadla a môjho oranžového obrazu v ňom/, že na sebe niečo má! A to je u mňa hádam ešte podstatnejší problém než mrkvoidný odtieň.
Čo sa týka krycieho, resp. zjednocujúceho účinku, ten mne osobne postačuje, aj keď, prirodzene, make-up to nie je.
Pokúsim sa však byť aspoň trochu objektívna. Napriek všetkému som sa rozhodla, že BBčku dám ešte šancu - v lete, keď moja pleť chytí aký-taký nádych opálenia a nebude vyžadovať ochranu pred zimnou pľušťou. Lebo za takých podmienok, v akých som BBčko skúšala, u mňa prepadlo takmer na celej čiare.

plusy:          obal
mínusy:      slabý hydratačný účinok, oranžový odtieň

celkové hodnotenie: 3/10... zatiaľ... v lete prehodnotím!

- claire -

5 komentárov:

  1. Tiež mám trochu problém s tým oranžovým odtieňom, moja pleť je výrazne bledšia, takže tento malý nedostatok riešim tým, že si na BB krém ešte nahádžem môj svetlý púder čo bežne používam a trochu tú oranžovú farbu "vybledím" :-)
    Nevyzerá to síce ako s mojim make-upom, ktorý mám už rokmi preverený, ale na druhej strane je to vždy lepšie ako BB bez púdru :-)
    Čo sa týka kvality, tak k tomu výhrady nemám, celkom mi vyhovuje...aj keď make-up je len make-up ;-P
    R.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No jo, no, odtieň je naozaj dosť blbý :-/... Ale čo ma štve ešte viac je to, že je BBčko použiteľné na suchú pleť akurát tak s denným krémom ako podkladom, což sa potom BBčko asi trochu míňa účinkom...

      Odstrániť
    2. Tak ja pod neho krém nepoužívam, mám skôr mastnú pleť, takže keď si ho nanesiem, zachvíľu sa mi "premastí" takže problémy s vysušením nemám :-)
      Navyše teraz sa mi BBčko veľmi hodí, lebo mi dochádza bežný krém, tak ním šetrím a používam ho len večer...cez deň to istí BB :-D
      R.

      Odstrániť
  2. Mne konzistenciou skutočne vyhovuje, je super, akurát ten odtieň!!!! Ja som najskôr vzorku, ktorá ma presvedčila ku kúpe...kupovala som ho min. rok na jar s tým, že budem aj tak musieť čakať do leta....a počkala som do leta, ale príliš som si ho neužila, lebo aj tak nebola natoľko opálená, aby som spotrebovala celý....minula som možno štvrtinu a dala som ho sestre, ktorá je ale tmavá celoročne a páči sa jej....inak chcela som sa stať novou čitateľkou, avšak nejak ma nechce GFCčko prijať....:/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) GFC zrejme blbne poslednú dobu, ale tak hádam sa rozbehne.
      Mne teda nevyhovuje toto BBčko vôbec, ani farbou, ani konzistenciou - a aj ma to naozaj mrzí, ale tak čo už narobím...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...