nedeľa 13. apríla 2014

Melónová nočná mora

Pôvodne som tento výrobok mala v pláne dať do /ne/pravidelnej rubriky "čo mi bol čert dlžný", ale nakoniec som uznala, že by to nebolo tak celkom fér. Prečo? Veď čítajte :).
Pár článkov dozadu som spomínala, že milujem ovocné vône a som schopná na seba picnúť aj osviežovač vzduchu, pokiaľ pekne vonia nejakým tým ovocíčkom /zas neberte ma tak doslovne, áno?! :D/. Na vrchole tohto "ovocného rebríčka" u mňa stojí melón. Ten klasický, zelený, s ružovou dužinou - vodový. Rada ho jem, umývam sa ním, striekam ho na seba, natieram ním pery, ruky aj telo. 
Okolo melónového telového mlieka od Dermacolu som chodila už dávno ako okolo horúcej kaše. Farebný obal s melónom navrchu lákal. K jeho kúpe som sa dokopala nakoniec až pár týždňov dozadu, keď už pomaly ale isto zaujal svoje teplé miestečko v drogérkových  výpredajoch.








































Začnime teda obalom. Ten je naozaj pekne farebný a upúta pozornosť takmer okamžite. Trošku lacno na mňa pôsobí biely vrchnáčik - oveľa elegantnejšie by tuba pôsobila s akýmkoľvek odtieňom zelenej. No ale budiž, len malá, "kozmetická" vada ;).
Čo je u mňa už o dosť vážnejšie mínus, je zloženie. Z chémie som na škole nikdy neexcelovala, takže koľko máme tých parabénov na svete, to naozaj netuším, ale niečo mi hovorí, že škála, ktorú nájdeme v tomto telovom mlieku, ich pokrýva možno všetky. Methyl, ethyl, propyl aj butyl. U telového mlieka - BOHUŽIAĽ.
Konzistencia mlieka nie je riedka, ale je ľahká a v podstate nemastná. Mliečko je jemne ružovej farby:


Vstrebe sa takmer okamžite, pri aplikácii príjemne chladí a asi v lete by som ho ocenila o niečo viac. Bohužiaľ, v "chladnejších" ročných obdobiach jeho veľký prínos pre moju pokožku nevidím.
No a posledná vec - kvôli ktorej asi HLAVNE mlieko ašpirovalo do hore spomínanej rubriky - melónová vôňa je tak intenzívno - umelá, že nič melónové nechcem vidieť pekných pár mesiacov!
Tuba má len 200 ml, čiže je pomerne malá a ja som ju kúpila v DMku so zľavovým kupónom za cca 2,70 eur.
Ak sa ma spýtate, či si toto telové mliečko ešte niekedy kúpim, moja odpoveď znie: možno v lete a v nejakej super výhodnej akcii. Ale určite nie hneď teraz, dokonca ani keby mi ho zadarmo dávali. A nakoniec, neviem či radšej nedám prednosť melónovej letnej limitke od Baley. Tá nás aspoň neohúri ponukou parabénov od výmyslu sveta.

plusy:            vôňa /zo začiatku/, pekný obal
mínusy:      vôňa /potom/, zloženie plné parabénov, slabý hydratačný a žiadny výživný účinok

celkové hodnotenie: 4/10

- claire -

2 komentáre:

  1. Z Demacolu som podľahla sprchovému gélu s vňou čokolády a pomaranča. Bohužiaľ, tie vonia umelo, ale pri sprcháči to rýchle prejde, na rozdile od telového mlieka.
    Ale verná tejto značke asi nebudem nikdy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Po tom som pokukovala aj ja a teda vôňou by sa mi páčil asi viac... To je ale všetko nič oproti tomu novému s vôňou manga - keď som ho v drogérke ovoňala, skoro som k zemi išla! :D Skysnuté mango! :D Bléééééééééé :D A to som kvoli nemu chcela objednávku na ich stránke urobiť!

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...