sobota 17. mája 2014

Gule, čo som si kľudne mohla odpustiť

Keď sa do našich drogérií rútila posledná limitka od Essence, obiehala som naše DMká ako sup. Nie že by som bola nejakým extra fanúšikom tejto kozmetickej značky, rozjasňujúce perličky na tvár vyzerali ale veľmi lákavo - ako napokon celá Cookies & Cream limitka. A za tú cenu - už len kvôli tomu článku na blog...
A tak som sa napokon dočkala a ulovila som jeden jediný kúsok, ktorý v stojane ostal /ťažko povedať, prečo jediný!/:





Perličky vyzerajú takto:




Na prvý pohľad sú dosť prašné /pri prvých použitiach sa z nich priam dymilo, no :)/, až také strašné to však teraz, po cca mesiaci, už nie je /prach sa minul! :)/. 
Čo ma prekvapilo, guľôčky sú celkom tvrdé - pár krát som ich naháňala po dlažbe a neutrpeli pri tejto zábavke žiadnu ujmu.
Celá kolekcia sa vyznačuje sladučkou, koláčikovito-smotanovou vôňou a výnimkou nie sú ani tieto guľôčky. 
Týmto však závratné pozitíva výrobku asi končia a zvyšok už bude skôr  nemastno-neslaný.
Podľa oficiálnej Essence stránky by guľôčky mali fungovať ako rozjasňovač... Hm... Venujte krátky pohľad tomu, ako vyzerajú jednotlivé guľôčky "v praxi", teda na mojej ruke:



Efekt je naozaj taký nemastný - neslaný a to ešte na fotke vyzerajú pomerne výrazne - no a aj to len vďaka tomu, že som na ruku ryla čiary priamo guľôčkami. O rozjasňovači môžeme hovoriť len z časti a lícenkový efekt je tiež maximálne mizerný. Chcela som na ukážku odfotiť aj celkový efekt guľôčok na pokožke ruky, ale bohužiaľ, zachytiť foťákom nebolo čo. Pri umelom osvetlení možno ešte zachytiť aké-také trblietance, ale na dennom svetle efekt nula celá-nula-nič.
Guľôčky podľa mňa fungujú skôr ako lícenka než rozjasňovač, ale z tohto ich "účinku" tiež nejdem do kolien. Farba je veľmi nevýrazná, štetcom sa po guľôčkach riadne našmrdláte, lež z nich vydolujete nejakú tú farbičku /tvrdosť, no jo.../. O trvácnosti farby na líčkach ani nehovorím.
Ak sa vám teda tieto guľôčky v drogérke teda neušli, nemusíte ľutovať. Ich efekt je totiž v podstate nijaký a určite to nie je vec, ktorú by ste "potrebovali" :). Aj keď uznávam, že balenie je to vcelku roztomilé a najmä takééé... prudko jedlé :).

plusy:          vôňa
mínusy:      VEĽMI nevýrazný efekt

celkové hodnotenie: 5/10

Uhnali ste tiež tieto limitkové guľôčky? Prípadne niečo iné z Cookies & Cream limitky?

- claire -

6 komentárov:

  1. Takéto perličky mám z Avonu a som s nimi maximálne spokojná. Farba mi pekne drží tam kde má, je pekná ružová a ešte sa aj na líčkach ligoce...A ešte sa mi páči aj tá špongia vo vnútri krabičky, ktorú používam ako aplikátor a maľuje sa mi s ňou lepšie ako so štetcom...
    R.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pravdupovediac, k tomuto typu výrobku som sa nikdy nedostala :) a keď čítam Tvoju recenziu, tak tejto značke tiež nemám venovať pozornosť. Vďaka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež to bola moja guľová premiéra :). Ale tento rok mám v pláne, že mi neutečú meteority :).
      Inak značku Essence nejako extra preklepnutú nemám, no, možno by si si niečo našla...

      Odstrániť
  3. Ja mám perličky z Avonu, ale používam ich len zriedkakedy.. Aktuálne ale moje srdce piští po zimných guľôčkách od Guerlainu <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tak pri tých by som si aj ja dala povedať, ale momentálne je to pre mňa neaktuálne, leda by boli nejaké super-extra-dobré odmeny ;D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...