piatok 23. mája 2014

Pomsta bôžika hazardných hráčov :D

Poviem to narovinu. Tentokrát som vyhrala výrobok o počte dva kusy, o ktorom som nebola presvedčená, že je pre mňa to pravé orechové a preto som považovala za vhodné vyhrať ho miesto utratenia peňazí zaň :). A ku podivu, bôžik hazardných hráčov mi opäť raz prejavil svoju priazeň a ja som vyhrala giveaway u Ely, že... moja neviemkoľká výhra, no... :).
Telové mlieka do sprchy som doteraz skúšala len vo forme vzoriek, objemovo pre mňa ceeeelkom nepostačujúcich, preto som bola veľmi zvedavá, čo so mnou urobí plné balenie, pri ktorom sa nebudem musieť nijako obmedzovať.

Moju početnú zbierku telových mazadiel som teda výhrou rozšírila o telové mlieko med a telové mlieko kakaové maslo. Toto sú moji dvaja noví krásavci:



ehmmm... nooo... tedaaa... Priznám sa, koncept telových mliek do sprchy ide tak nejak mimo mňa. Myšlienka je to síce originálna, to sa musí nechať, ale pointa mi príde tak trochu nasilu vymyslená. Moja šedá mozgová hmota asi obsahuje primálo závitov na to, aby som pochopila, kde akože mám pobadať to avizované šetrenie času. Či je telové mlieko s prívlastkom „do sprchy“ alebo nie, namazať ho na seba musím tak isto. A že nie som mastná a môžem sa hneď po sprche obliecť? Myslíte si, že som doteraz po byte pobehovala ako ma pánbožko stvoril, kým sa telové mlieko nevstrebalo do mojej pokožky? No asi nie J.
Ale budiž, túto marketingovú stratégiu by som prehliadla a potichu akceptovala, keby telové mlieko do sprchy naozaj účinkovalo. Tak sa teda poďme mrknúť na to, či účinkuje.
Poďme najprv k pozitívam výrobku. Obe mlieka krásne voňajú. Fakt veľmi pekne. Konzistencia mliek je stredne hustá, rozdiely však vidno:





Vľavo je telové mlieko s kakaovým maslom, vpravo medové. Medové mlieko mi príde o dosť redšie oproti kakaovému, o čom svedčí aj množstvo, ktoré sa mi z fľaštičky doslova vylialo. Napriek tomu, obe mlieka po rozotretí sú naozaj mastné a výživné.
To sú teda tie pozitíva! :D
S negatívami je to „trochu“ horšie. A začnime hneď tým najdôležitejším – účinkom.
Moja pokožka po použití /ktoréhokoľvek/ telového mlieka do sprchy je jemná a hladká – lenže tak isto jemná a hladká je aj BEZ použitia AKÉHOKOĽVEK telového mlieka. Ja sa totiž o pokožku starám a ak sa raz za uhorský rok po sprche nenamažem, tak sa nič nestane.
No a presne takéto NIČ sa NEstalo aj po použití telového mlieka do sprchy. Keď pokožka uschla /nemyslím tým vydrhnutie uterákom!/, po nejakej hydratácii či nebodaj výžive nebolo v mojom prípade ani stopy. Bohužiaľ.
Negatívne však vnímam aj ďalšie veci. Ak sa mažem v sprche, tubu s mliekom si nechutne zamažem a to akože blééééé, fuj!!! Bez pardónu. Okrem toho potom mám problém umastenú tubu vôbec stlačiť bez toho, aby nevystrelila smerom k plafónu ako neriadená strela!
No a spotreba ma tiež ohúrila len v tom negatívnom zmysle... Mám 250 ml balenia a pri dennom používaní padne jeden kus za vlasť tak do týždňa.
Takže čo dodať... Telové mlieka do sprchy som sa rozhodla dnes číselne nehodnotiť. Asi by cifry nešli práve do závratných výšok, že J... Miesto toho som sa však rozhodla dať mliečkam ešte jednu šancu. Leto sa nám blíži závratným tempom a s ním obvyklých pár dní s dennými teplotami 40 a nočnými 35 stupňov celzia, na čo sa už teraz "nesmierne" teším. Ale tak trochu si dokážem predstaviť, že toto je presne to obdobie, kedy by som telové mlieka do sprchy mohla zužitkovať predsa len trošku efektívnejšie.

plusy:          vôňa
mínusy:      účinok, rýchle spotrebovanie

Čo vravíte na koncept telových mliek do sprchy? Okrem Nivey s nimi už prišla aj Balea, predpokladám, že o chvíľu ich bude mať každá kozmetická značka... sa rozšíria ako mor :D... Za mňa teda momentálne nie, ale viem, že je dosť ľudí, ktorí na ne nedajú dopustiť...
A tešíte sa na leto? :D

- claire -

PS

Ešte raz by som chcela Ele poďakovať za výhru, ktorá mi síce v konečnom dôsledku zrovna nesadla, ale som veľmi rada, že som tieto mlieka mohla poriadne otestovať.

6 komentárov:

  1. Ja používam telové mlieko, len vtedy keď musím a keď si to pokožka vyslovene žiada (čo je tak v určitom období v roku) a vtedy už naozaj potrebujem výživné mlieko, ktoré mi ju dá do poriadku a vyhovuje mi mlieko od Avonu s mandľami a kakaovým maslom. Navyše krásne vonia a pri mojej frekvencii natierania sa mi aj dlho vydrží :-)
    Telové mlieko do sprchy som mala len ako vzorku z nejakého časáku, ale nejaký efekt som nepostrehla, takže sa budem držať môjho zaužívaného konceptu, že keď už potrebujem mlieko, tak poriadne a to je môj mandľovo-kakaový Avon :-)
    R.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som možno tiež prežila aj bez telového mlieka, ale psychika nepustí, čo už :D
      Telové mlieka z Avonu sú celkom fajn, ale poznám teda samozrejme aj lepšie, najmä na zimu...

      Odstrániť
  2. Používam pravidelne ráno Niveu tmavomodrú pre suchú pokožku a je pravda, že mi šetrí čas (možno o 1 minútu menej). Večer klasika krémovanie.
    Tie negatíva máš pravdu, najmä o tom "ubrblaní" celého balenia a rúk a neschopnosti čokoľvek vytlačiť ďalej. Preto to robím tak, že keď sa sprchujem, sadnem si vo vani nabok, vytlačím si primerané množstvo na stehno (ktoré je vo vodorovnej polohe) a ponatieram sa po tele. Perfektný vynález, však :) :) :) ?
    Vždy som ho buď dostala alebo kúpila za malú sumu. Za plnú ani náhodou :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D no super!!!
      Akurát teda že ja si nemám KDE sadnúť, ale premyslím to nejak! :D
      Z bieleho aj tmavomodrého som mala vzorku a normálne sa mi zdalo, že to modré hydratovalo ešte menej než biele, tak neviem, možno som divná, no :D...

      Odstrániť
  3. Tak ja pouzivam len to modre z nivey a jedine preto,ze mojmu drahemu manzelovi vonia... O štandardných funkciach teloveho mlieka sa tu neda hovorit...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. štandardné funkcie telového mlieka :D... Súhlasím a sa teda teším, že nie som sama s týmto názorom :).

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...