štvrtok 5. júna 2014

Jogurty z beauty pekárne



Predpokladám, že v tom nie som sama. Len čo sa vonku začnú teploty blížiť k tridsiatke, nemilosrdne odkladám všetky maslá a hutné telové mlieka a vyhľadávam všetko ľahké, svieže, príliš nemastiace. Takže mám tu dnes pre vás jeden „horúci“ tip na leto.

Keď mi kamoška darovala telový jogurt, priznám sa, tak trochu som nevedela, čo – okrem krásnej vône – od neho očakávať. Značka Fennel bola pre mňa veľkou neznámou, čo by zas taký problém nebol, ale jogurt som skutočne na seba ešte nemazala.
Kúpe jogurtu predchádzala jedna vtipná príhoda, ale v záujme nekriminalizovania osoby mojej kamošky sa tu s ňou zverovať radšej nebudem! :D /Vymenila na tajnáša v obchode maslo s roztrhnutým obalom za nepoškodené! Je to vonku, no :D.../
Takže môj jogurtík s vôňou čokoládových sušienok, vybojovaný s riskovaním vlastnej dobrej povesti mojej kamarátky, vyzerá takto:


Balenie to bolo teda naozaj echtovné. Pod alumíniovým obalom, ktorý chránil obsah kelímku, sa nachádzala ešte tenká fólia, ktorá držala ako čert. Aj keď som sa pri jej otváraní nafrflala, tento fakt naozaj oceňujem.


Celkom ma prekvapil prvý pohľad do kelímka. Bordel. To bolo prvé slovo, čo ma napadlo! Pri tomto telovom jogurte neočakávajte žiadnu dokonalo hladkú plochu Balea masla alebo masla z body šopu! Je to skrátka JOGURT vo svojej najprirodzenejšej podobe.


No a ako dopadla moja prvá skúsenosť s telovým jogurtom?
Musím povedať, že nad očakávanie dobre. Vôňa jogurtu je priam neuveriteľná! Ak by ste ho oňuchávali so zatvorenými očami, garantujem vám, že by ste si mysleli, že ňucháte lieskovo-orieškovo-čokoládový keksík. Ktorý inak zrovna nejako extra nemusím – arašidy rulez! - ale v takejto forme je to jednoducho lahôdka.
Konzistencia jogurtu je veľmi zvláštna.




Jogurt je ľahučký a jemný /ako jogurt :)/, ale v kelímku ho musíte trochu ponaháňať. Neviem, či vám dostatočne postačí fotodokumentácia,  asi si to treba vyskúšať, ale – jogurt je trošku „klzký“ a tá "vaša" porcia sa za ten svet nebude chcieť oddeliť od zvyšku v kelímku. Takže odporúčam žiadne maznanie a tvrdo do neho! :D
Vďaka konzistencii sa však rozotiera ľahúčko a vašu pokožku zahalí chladivým závojom, ktorý oceníte najmä v lete.
Keď sa jogurt vstrebe, pokožku zanechá hebkú a vláčnu a jeho efekt tých pár hodín vydrží. A čo oceníte ešte viac, nebudete mastné, len hydratované.

Na záver mi nedá nespomenúť ešte jednu pikošku. Jogurt je hnedej farby. Na oblečení to nepostrehnete /aspoň ja nie/, ale ráno, keď si prebehnem dekolt omicelárkovaným tampónikom, tak mi na ňom ostane trošku bledohnedej :). Divné, no :). Spomínam to naschvál, niekomu by to mohlo vadiť. Mne nejako nie, pracujem 72 hodín denne vo vápenke, tak si vravím, že aspoň nejaký farebný efekt by to na mne mohlo zanechať :).
Ak by vám hnedá farba jogurtu vadila, môžete vyskúšať iné chutné delikatesky /mimochodom, silno oceňujem detailík v podobe nápisu „Beauty Bakery“, ktorý v tomto prípade naozaj sedí!/...



... trebárs jahodovú, a celkom bez obáv, že by ste skončili ružovučké ako dvojdňové prasiatko :).
Za jogurt v akcii kamoška utratila cca 2 eurá, takže za to vyskúšanie naozaj stojí!

plusy:          vôňa, chladivý efekt, účinok, cena
mínusy:      niekomu môže vadiť farba

celkové hodnotenie: 8/10

Viem, že tieto jogurtíky kolovali pred časom v rámci nejakých beauty boxov, takže ak prípadne máte skúsenosť s inými voňavo-chutnými variantmi, budem rada, ak sa podelíte so skúsenosťami :).

- claire -



6 komentárov:

  1. Už som po ňom pokukovala v Tescu, ale mám strašne veľa telovej kozmetiky v zásobe, tak som mu zatiaľ odolala :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O zásobách mi nehovor!!! Už som z nich nešťastná, lebo potom nemôžem nakupovať bez výčitiek svedomia! ;D

      Odstrániť
  2. No popravde, až do prečítania tohto článku som o existencii telových jogurtov nemala ani šajnu:-)
    Ale už tu máme telové mlieka, maslá a teraz aj jogurty...čo bude ďalšie?:-P
    Žeby telový tvaroh?!:-D
    R.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Po predstave ako vonia by mi bolo aj ľúto si to dávať na telo.
    Ja som skúsila telový jogurt českej bio značky Bohemian (alebo tak nejak) a to bol úžas ! Mala som jogurtovo višňový krém na telo, ale ja som to používala na ruky. Vždy som mala chuť si ich potom oblízať :). Tak som aspoň voňala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja som sa zatiaľ zdržala, obávam sa, že z chute by som tak nadšená nebola! :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...