streda 3. septembra 2014

Medové mazadlo



Pri balzame na pery, ku ktorému chcem dnes hodiť krátky pokec, by asi sotva niekto použil podobné dementoidné ťuťu-ňuňu výrazy ako pri EOSích bábätkách, ktoré sú skrátka rozkošné. Tento balzam najlepšie vystihuje fakt pojem MAZADLO, lebo určite nečakajte nič krásne, nič milé, nič farebné, ani nič voňavé. Účinok, to je už ale iné kafe. Hojivá a regeneračná medová pomáda na pery českej firmy Bione Cosmetics.



 
Ako vám bude asi na prvý pohľad jasné, zrejme žiadna z vás nebude hneď utekať do obchodu alebo surfovať na nete ako o život len preto, aby si kúpila túto Vec. Obal pôsobí fádne, je to riadny klacek /obsah 17 ml má údajne vystačiť až na 1000 použití!/ a zrejme nebude ozdobou žiadnej kabelky. A ani keď ho otvoríte, nebudete nadšené ani vizuálnou stránkou obsahu, ani silnou vôňou /ehmm, skôr smradom, potešboh :D/.


Potiaľto asi celé zle. Balzam má ale niekoľko podstatne významnejších predností, než je vizuálna stránka. 
Tou prvou je zloženie, ktoré je mega-super-extra dobré. Obsahuje o.i. bambucké maslo s prírodnými UV filtrami, vitamín E, včelí vosk a mandľový olej, je bez ropných produktov, silikónov, parabénov a konzervantov. Čiže môže byť.
Ako vám zrejme bude tiež jasné, ďalším pozitívom je účinok. Tento balzam na pery som mala asi 2 roky dozadu v kelímkovej verzii. Sorry, fakt mi nevoňal, takže k jeho používaniu som sa tak trochu musela nútiť. /Kto by sa nenútil, keď mu niečo smrdí ako zaschnutý medový fľusanec na flanelovej košeli, čistený 50ročným mydlom, že... Čuchové bunky sú ale vecou maximálne individuálnou, jednému kolegovi napr. tento balzam nesmrdel! :D/ 
No ale poďme k účinku. Čo čert /ne/chcel, pery som mala práve dostatočne zlikvidované používaním /voňavého/ Balea balzamu na pery /sorry, Balea, toto ti fakt nevyšlo!/ a keďže doma bolo po ruke akurát medové mazadlo, smrad-nesmrad, dokopala som sa k jeho aktívnemu užívaniu.
A čo sa stalo? Nuž, nič extra - akurát to, že pery som mala po pár dňoch krásne hladké, vyživené, hydratované.
Takže u mňa naozaj hojivá bomba. Tyčinkové balenie je praktické a kedykoľvek mám chuť, mažem si ním pery najmä doma. Tyčinka je na prvý pohľad pomerne tuhá, ale pri dotyku s perami sa mierne topí a kĺže po perách jedna báseň.
Takže, milé dámy, odhoďte všetky predsudky ak nejaké máte, a určite sa po tejto vecičke poobzerajte. U mňa už tak nejako k jeseni patrí - vrátane tej medovej /ne/vône.

plusy:          účinok, zloženie, cena /cca 3e/
mínusy:      estetično, vôňa

celkové hodnotenie: just 10/10 :)

- claire -

7 komentárov:

  1. Vyzerá veľmi zaujímavo, na také domáce použitie.
    Ešte vedieť kde si kúpila.
    Ja som objavila jeden báječný mazec na pery v poslednej Ladybox krabičke. Nepamätám si názov, ale je neskutočný. Myslím, že niečo španielske.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že stačí zájsť na akýkoľvek jarmok do stánku s medovinou :D
      Ladyboxom som zatiaľ nepodľahla, tak nepokúšaj, ano?! :D

      Odstrániť
  2. Ak by bol bezne dostupny v drogeriach, tak by som si ho kupila. Objednavat sa mi ho nechce.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bežne v drogérkach asi nie, ale ako som vravela, určite na každom jarmoku ;)

      Odstrániť
  3. Môže na tom niečo byť, medové balzamy by mali byť pre pery fakt skvelé, zloženie vyzerá naviac veľmi sľubne, len asi by mi tá vôňa-nevôňa prekážala. Ja si občas dávam na pery čistý med a pekne ich to upokojí a vyživí, takže začínam zháňať nejaký medový balzam na pery. Momentálne u mňa najviac boduje Avene Cold Cream, ale ani ten nie je úplne dokonalý.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale ten asi nie je vyslovene na pery, či?
      Med môžem aj ja, len sa mi na perách zvyčajne dlho neohreje ;).

      Odstrániť
  4. Ten by som tiež chcela vyskúšať... Blíži sa to jarmočné obdobie, poobzerám sa po nejakých mariškových stánkoch! :DDD

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...