piatok 10. októbra 2014

...a naopak, všetky citlivky potrebujú! ;)



Konečne sme sa dočkali. Rad Sensitive Skin od Ziaja dorazil aj na Slovensko /tradične skôr e-shopovo než kamenno-obchodne/ a ja vám dnes prezradím, že všetky majiteľky citlivej suchej pleti môžu slintať a chrochtať blahom. Aspoň zatiaľ :). Dnes totiž hodíme malú reč na tému denný krém. Celkom konkrétne: Upokojujúci denný krém s SPF 20 Sensitive Skin.


Priznám sa, na túto vecičku som bola veľmi zvedavá a moje očakávania od nej boli fakt že nemalé. Čo už, Ziaja má skrátka smolu, niektorými výrobkami nasadila latku vysoko :). A musím povedať, že v tomto prípade teda nesklamala ani v najmenšom!
Ako vždy, omrknime balenie. Tradičné minimalistické, v zložení tuba – krabička – celofán. Som možno divná, ale napriek minimalizmu obal na mňa pôsobí taaak... veselo? :)


Čo na celom rade vysoko oceňujem, je jednak prítomnosť ochranného faktoru v dennom kréme a dvak existencia nočnej verzie krému – tieto dve veci mi fakt dosť chýbajú napr. v Sensibio rade od Biodermy. Tu teda moje náročné JA dostalo adekvátneho zadosťučinenia.
Poďme ale späť k nášmu krémiku. Konzistenciu by som označila za stredne hustú, ale pomerne hutnú. Krém je určený na mierne premastenie pleti, takže nič iné by sme očakávať ani nemali, že... 


Kvôli konzistencii nevsiakne do pleti okamžite, musíte ho trošku zapracovať. Krémik neobsahuje žiadne silikóny, minerálne oleje a nie je parfumovaný.

Výrobca si samozrejme neodpustil nejaký ten parabénik na konci zoznamu, z čoho nie som úplne vytešená, ale tak na bio zloženia tu máme iné značky, že.
Hlavnú účinnú zložku v kréme predstavuje antileukín 6 – extrakt z hnedej riasy Laminaria Ochroleuca, ktorý má reaktívnu pleť upokojovať, chrániť pred neplechami zvonka, bojovať proti vráskam a spevňovať pleť. To všetko za výdatnej asistencie obnovenia vlastnej hydratácie pleti a posilnenia lipidovej bariéry. Toľko oficiálne info, na ktoré sťažovať sa nebude asi nikto, že jo.
No a aké sú moje dojmy z účinkov? Krém nepodráždil moju pleť za ten cca mesiac ani raz a počas jeho používania moje radary nezaznamenali ani žiadne podráždenie, majúce súvis s inými, vonkajšími podnetmi. Takže asi že aj prispel k zvýšeniu odolnosti mojej pleti. 
Na rozdiel od svojho vzdialeného príbuzného, krém od Ziaja je VYNIKAJÚCI podklad pod mejkap! Samozrejme nemôžeme od neho očakávať, že nám pleť zmatní, keďže je určený okrem iného aj na výživu a premastenie pleti, že, ale tak púder to istí. /A práve takáto mastnejšia konzistencia mne silno vyhovuje./
Miera hydratácie a výživy pleti je super, takže myslím, že bez problémov aj na zimu.
A môj konečný verdikt? Že VAU. Z krému som fakt nadšená a už premýšľam, ako sa dopracujem k nočnej verzii! Určite všetkým citlivkám vrelo odporúčam.

plusy:          účinok, konzistencia, balenie, cena /tu za 6,39e/
mínusy:      trošku prácnejšie zapracovanie do pleti

celkové hodnotenie: bez milosti 10/10

Skúšali ste? Vyskúšate? ;)

- claire -


PS: A ako inak, na záver ďakujem slovenskému zastúpeniu značky Ziaja za poskytnutie výrobku na testovanie :).



4 komentáre:

  1. Ja mám nočný a rovnako obrovská spokojnosť. :-) Budem o ňom písať. Až sa konečne vyspím po troch nociach a minimálne 12 hodinovom spánkovom deficite... Vidím to na nedeľu. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zaujímavý výrobok - zatiaľ som sa u tejto značky dopracovala k používaniu sprcháčov a krému na ruky, ale plánujem skúšať aj iné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja som dnes zas "doplánovala", u nás v Tesku ani stopy po Ziaji x-(

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...