piatok 24. októbra 2014

Ako som objavila ameriku v stojanoch Catrice /alebo pre toto utekajte!!!/



A to okamžite :). Pretože na kontroverznú tému „tónované balzamy na pery a ja“ sa už toľko toho popísalo a pretože vecičky, ktoré vám predstavím v dnešnej recenzii, sú tak bombastické, že prehodnocujem aj moje najortodoxnejšie a najpredsudkovitejšie názory. Skvelé, úžasné a mnou odteraz naveky milované rúžobalzamovité pastelky na pery Pure Shine od Catrice.


Značka Catrice nepatrí zrovna medzi mnou detailne preskúmané značky. A teda žiadny div, že mi títo miláškovia takmer unikli. A za to, že neunikli, vďačím jednej osôbke, zvanej Černá Moora, ktorá jeden tento balzamík vychválila v recenzii. Po prečítaní článku nasledovalo útrpných pár týždňov až mesiacov lačného obiehania okolo Catrice stojanov – 5,29e za neznámu Vec pre mňa v podstate neznámej značky nie je zrovna najmenej – až som napokon neodolala. /No a výsledkom môjho neodolania bola Vec číslo 2 hneď na druhý deň, ako to už občas býva :)./
V mojej kozmetickej výbave sa nachádzajú odtiene My Cherry Berry a Rose & Woody. Ako inak ;).

My Cherry Berry

Rose & Woody

V prvom rade musím vychváliť odtiene. Na oficiálnej Catrice stránke je k dispozícii až 7 odtieňov, ale každopádne odporúčam omrknúť stojany v drogérkach, farbičky nám trošku DOSŤ skresľujú. Tie „svoje“ odtiene som si však našla bez problémov a zo dva ďalšie by moja rozmaznaná držka ešte stále vcelku tolerovala.
Prekvapko č. 1 – pastelky nie sú príliš pigmentované! Astorácke maslá sú popri nich hotové pigmentačné bomby. 


Ku podivu, mne tento fakt ale naozaj SILNO vyhovuje. Ako vždy chrochtám blahom, keď na pery môžem naniesť poriadnu vrstvu rúžu a nie len tak ďobkať do povrchu pier /aby po povrchu zemskom nechodili len výrazné pery miesto Claire :)/ a triasť sa pri tom, či mi farba v neporušenom stave vydrží aspoň kým zájdem za prvý roh, ako to bolo trebárs v prípade tohto rúžu.
Prekvapko č. 2 – napriek zdanlivej tvrdosti pastelka hydratuje a vyživuje! A to naozaj bezproblémovo, celodenne, bez nutnosti použiť ešte balzam na pery ako podklad. YES!!!
A ako vyzerajú odtiene v akcii?


Rose & Woody

My Cherry Berry


Keďže nám pastelky krásne hydratujú a vyživujú pery, matný finiš očakávať priveľmi asi nemôžeme, rovnako ako extra výdrž, že ;). Týmto miláškom to ale veľmi rada odpustím. Asi bude zbytočné baviť sa na tému zaliezania do vrások, nerovnomerného vstrebávania farby a všetkých ostatných neduhov, ktoré rúže občas majú – tieto pastelky to, of course, nerobia. Správajú sa skrátka ako superkvalitné balzamy na pery, ktoré perám ako bonus dodajú krásnu farbu.
Vôňa typu „mix mentolu a vanilky“ je tiež vcelku prijateľná – na vanilkovú astoráckych masielok síce nemá, ale stále je akceptovateľná.
Čo dodať na záver... Pastelky od Catrice sú pre mňa jednoznačne prekvapkom roka, uctievať a kupovať budem, kým ich neprestanú vyrábať. Čo akože fakt dúfam, že táto situácia nenastane, lebo môj beauty-blogerský mikrokozmos by sa isto-iste zrútil.

plusy:          hydratačný a vyživujúci účinok, odtiene, vysúvacie balenie
mínusy:      ŽIADNE a netradične dávam...

celkové hodnotenie: 11/10 :D

Skúšali ste tieto rúžo-balzamo-pastelky? Niektoré odtiene zoženiete v DMku aktuálne s 50percentnou zľavou – ak by ste chceli vyskúšať... možno sa Catrice manažment trafil práve do toho „vášho“ odtieňa ;).
BabyLips sa môžu definitívne zakopať, ak to ešte po mojich recenziách neurobili ;D! Howgh.

- claire -


8 komentárov:

  1. Ja som si ich tiež chcela kúpiť, ale akosi nemôžem nájsť v žiadnej dmke k nim testery a kúpiť si odtieň len tak neslepo nechcem. Neviem, či som slepá, alebo tie testery fakt nemajú. Aj som trochu tušila že to bude niečo na spôsob Astor, tie produkty sa až nápadne podobajú.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Testery bohužiaľ zrejme nie sú, tiež som sa po nich nasnorila až až... Ale tak ako som povedala, treba rátať s tým, že pigmentácia je slabšia, takže prehnať to určite nepreženieš s odtieňom ;).
      Podľa mňa toto hydratuje a vyživuje pery ešte lepšie než astorácke maslá, a to je u mňa čo povedať :)...

      Odstrániť
  2. Na rtech vypadají božsky! Hlavně se mi líbí ten odstín Rose and Woody, ten karamelový odstín je moc slušivý.

    Maru UltimateChic

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nuž, tá prvá farba vyzerá viac než slušivo, na jeseň úplne super !
    Čo ma prekvapilo, bol lesk. To sa vážne tak lesknú ?
    Ja túto teenage značku v DM nekupujem, ale vyzerajú lákavo.
    I keď cena nie je najmenšia, dobiehajú Astorky :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Leni, ano, fakt sa tak lesknú - na perách nemám nič, len Catrice pastelku. Tiež som bola trošku prekvapkaná, vzhľadom na to, že tá konzistencia je pomerne tuhá... Fakt úžasná vec a ODPORÚČAM!!! :)
      Kvôli tej cene som aj ja trochu váhala, ale som rada, že som nakoniec podľahla :).

      Odstrániť
  4. Odtieň My Cherry Berry vyzerá úžasne, taký by sa mi zišiel :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jo, aj ten je super, aj keď častejšie používam Woody... predsa len je o niečo viac nude ;)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...