nedeľa 16. novembra 2014

Kultový krémik na ruky od L´occitane



Tadááá, dávno sme tu nemali žiadnu recenziu na krém na ruky!!! :D A v tomto počasí...  Vo svete kozmetických vychytávok existuje pár kultových značiek, ktoré nedajú spávať žiadnej kozmetickej maniačke a vyskúšať aspoň jediný kúsok je sväto-svätá povinnosť každej jednej beauty-blogerky. Medzi takéto kulty určite patrí aj hyperpredražená značka L´occitane  en Provence a keďže mám super kamošky /zdravím Lusil! ;)/, už nejaký ten čas testujem krémik na ruky. A taký celkom maličký.


Keď vravím maličký, narážam samozrejme na jeho cenu. 30ml čarovnej hmoty v tube vás totiž vyjde na nie celkom čarovných cca 7 eur. A toto nie je práve suma, ktorú drvivá väčšina z nás je ochotná vraziť do 30ml NEJAKEJ hmoty.
No ale mrknime sa na krémik pekne od podlahy. Asi nás /aspoň v niečom/ bude väčšina, čo l´occitanovské balenia žerieme. Sú také veľmi originálne, luxusné a retro. Inak na tom nie je ani náš krémik na ruky s 20percentným obsahom bambuckého masla, medu, výťažku z mandlí a kokosového oleja – údajne najpredávanejší krém na ruky /ever? značky?/.


Faktom je, že väčšina užívateliek tento krém miluje. Čítala som iks nadšených recenzií a preto snáď chápete, aké boli moje očakávania :).
Čo mi nedá nevychváliť, to je úžasná, hustá a akoby vyšľahaná, penová konzistencia, ktorá pri aplikácii príjemne chladí. Doslova vaše ruky pohladí a viem si živo predstaviť, akou úľavou musí byť napatlať krém na presušené, popraskané ruky.




Krémik je dosť výživný a ak si dáte hrubšia vrstvu, aj pomerne mastný, ale do pokožky vsakuje celkom dobre a pri primeranej aplikácii vám ruky len vyživí a nezmastí. Čo ma ale trošku sklamalo, to je zloženie, ktoré je také celkom OBYČAJNÉ /alebo fajnové vecičky plus blivajz ako vyšitý/:


Čo sa vône týka... Hm, no... :) musím sa priznať, že počas prvých použití mi krém tak trošku nevoňal. Teraz som si na jeho zvláštnu vôňu už zvykla, ale zrejme sa nedostanem ďalej než k jej AKCEPTOVANIU. Neviem si predstaviť, že by som ju začala ZBOŽŇOVAŤ. Podľa mňa to vôňa totiž ani nie je /aj keď oficiálne samozrejme JE!/, len taký nejaký prirodzený, bambucko-krémový odér.
Takže keď by som mala vypotiť nejaké to záverečné hodnotenie, priznávam, som na vážkach. Krémik som si tak celkom obľúbila. DOSŤ obľúbila. Vďaka dizajnu, značke, úžasnej konzistencii. Čo sa ale účinku týka, vzhľadom na cenu a povesť, ktorá krém na ruky predchádza, som predsa len očakávala nejaký ten zázrak.
No a ten sa, bohužiaľ, tak nejak nekonal. Poznám iks krémov na ruky s porovnateľným účinkom a za zlomok ceny, takže si momentálne neviem predstaviť, že by som si kúpila aj full verziu za viac ako 20 éčok.
Tak si to zhrňme.

plusy:          konzistencia, účinok, balenie
mínusy:      CENA!!!, čiastočne aj vôňa

celkové hodnotenie: 8/10 – predovšetkým a hlavne kvôli cene

Napriek všetkým akože objektívnym frfľačkám, krémik vlastne milujem čím ďalej, tým viac! :D Čo vy a značka L´occitane? Necháva vás a vaše peňaženky chladnými alebo ste už čo to poskúšali? ;)

- claire -

9 komentárov:

  1. Ja práve idem smer eurovea a l'occitane... Idem sa vyvoňať... Milujem všetky ich vône... A dúfam, že neodídem na prázdno... :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jasne, dalsi krem na ruky :-) .
    Minule som si vsimla, ze v meste je obchod s touto znackou, ale v podstate nic blizsie o nej neviem.
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite stojí za to pomotať sa tam, snáď sa nezježíš z tých cien ;)...

      Odstrániť
  3. Vypada zajimave

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Viem si predstaviť, že by som si na tento krém ľahko zvykla. Určite je kvalitný a fajnovučký. Ale tá nehorázna cena - nikto ma nepresvedčí, že minimálne 1/3 ak nie 1/2 je cena značky.
    A to nie som ochotná akceptovať, najmä nie pri kréme na ruky.
    Napr. našla som krém na ruky od Ziaje, taký biely, asi kozí, a ten je úplne úžasný. A neporovnateľná cena.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten chcem vyskúšať, len som naň jaksi nenarazila ešte...
      Cena je fakt strašná, ani tých cca 7e za to mini-balenie nie je bohviečo...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...