utorok 20. januára 2015

Citrusová trojka



Viem, že je zima a že nie každý môže oceniť osvieženie, ktoré vám v dnešnom poste predstavím, ale ja aj v tejto klendre na týchto vecičkách dosť fičím. A ideálne, ak sa ráno po ťažkej noci potrebujete „prebrať“ ;). Moje zelené citrusové kombo.

No uznajte, nie je tá sviežo-zelená úžasná? :)
Stávku na istotu pri prebudení predstavuje tento sprchovací gél od Avonu

Sprcháče tejto značky som používala ešte niekedy v časoch základnoškolských, takže už doooosť dávno ;), dnes dávam prednosť menej zbytočne predraženým voňavým verziám. Tejto citrusovej som ale jednoducho nemohla odolať. 

Konzistencia je taká akurát, ani hustá, ani riedka, po sprche sa vždy poriadne namažem, takže ani neviem povedať, či vysušuje alebo nie, v každom prípade tá vôňa je fakt božská. Vôbec nie prvoplánová, pripomína citrusový ľadový čajík :). A dokáže ma dať do laty naozaj dokonale – čo sa teda zatiaľ žiadnej inej vôni nepodarilo. Takže zrejme budem kupovať do nemoty, aby ma príliš krátka noc nezastihla nepripravenú ;).
Telové mliečko od Weledy sa ku mne dostalo maximálne neplánovane, ale o to viac potešilo.

Weleda urobila rozdávačku výrobkov, ktorým pomaly končila záruka a ja som si vybrala práve tohto fešáka.
K začiatkom používania tejto vecičky sa viaže vcelku humorná príhoda. Chybička se občas vloudí, že - na krabičku sa tak nejak zadarilo nalepiť slovenský preklad, ktorý označil výrobok za kúpeľové telové mlieko. ZRADA! Nemám vaňu!!! :D. 
To by som ale nebola ja, keby som nezačala špekulovať. Od už spomínaných čias základnoškolských síce pretieklo veľa vody, ale z nemčiny si ešte čo-to pamätám a na obale nikde ani zmienka o tom, že by sa mlieko malo používať nejako inak než mazaním na telesnú schránku. Svedčilo o tom aj samotné zloženie výrobku...

... ktoré mi odklepla aj osoba najpovolanejšia :).
Citrusové telové mliečko, ktoré má už v názve slovko „osviežujúce“, je svojmu menu naozaj verné. Presne takto si predstavujem ideálne osvieženie v letných horúčavách. Vecička tak príjemne chladí pleť, že ju môžete používať aj ak vás slnko priškvarí tak trošičku „nad plán“.
Vo vôni samozrejme trochu cítiť alkohol, ako to už pri tej prírodnej kozmetike občas býva, ten ale rýchlo vyprchá a ostane len krásne svieža vôňa citrusov.

Vaša pokožka samozrejme mastná neostane, mliečko má pomerne riedku konzistenciu a do pokožky sa vpije cobydup. Tá ale ostane jemná a hydratovaná.
Pre mňa je toto telové mliečko taká alternatíva pre tie z nás, čo neznášame telové mlieka do sprchy :) /samozrejme okrem toho môjho vanilkového miláška ;)/.
Nakoniec mi nedá nepochváliť aj balenie, vybavené netradičnou pumpičkou, ktorá sa síce s upatlanými labkami trošku ťažšie stláča, faktom ale je, že vyzerá veľmi pekne :).

Svätú citrusovú trojicu uzatvára limetkový guľôčkový deodorant od Yves Rocher. Deodorant. Nie antiperspirant. Len pre istotu upozorňujem – aby ste nemali od neho prehnané nároky na stopnutie potenia.

Mne však v tomto ročnom období plne postačuje - trošku ma sklamal alkoholom v zložení /ktorý si jeho levanduľový kolega vedel odpustiť!/, ale tá zelená to skrátka istí ;).

celkové hodnotenie:
sprcháč 10/10
mliečko 10/10
guľôčka 8/10

Skúšali ste niektoré z týchto výrobkov? Máte rady zelenú? ;)

- claire -


4 komentáre:

  1. Takže, odpovede:
    zelenú neznášam :))) a nič zelené na seba ani nemám.
    A skúšala som kedysi dávno pradávno Avon, ale nič extra.
    To z Weledy mi prišlo ako darček k objednávke Wobenzymu zdarma (v slovenskej verzii bez končiaceho dátumu spotreby :)))))) ).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :))) Tak ja zelenú môžem, ale na oblečení uprednostňujem podstatne tmavšie odtiene :)...

      Odstrániť
  2. Weleďácke výrobky sú skvelé či sú zelené či červené :D osobne som najväčší fanúšik ich výrobkov granátovej rady, ale v lete sú tieto citrusové fajn. Skvelé pre citlivú pokožku, takže po holení nôh veľmi vhodné pretože nepália a neštípu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Granátový rad som ešte neskúšala, ale celkovo mi je táto značka mooooc sympatická, nemôžem si pomôcť...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...