sobota 3. januára 2015

Tip na superlacný nákup



V dnešnom postíku sa povenujeme hneď dvom vecičkám, ktoré by ste si mohli vhodiť do nákupného košíka, aj keby vám peňaženka ronila rovno krvavé slzy. Žiadna z nich totiž nestojí ani len to éčko a to, povedzme si na rovinu, pri troche snahy nájdete fakt že aj po vreckách všetkých svojich mimosezónnych odevov /prípadne zablúďte do vreciek ostatných členov domácnosti :D/. Hĺbkovo čistiaci pleťový gél a sprchový peeling s olivovým extraktom. Moja obľúbená značka Cien.

Pri výbere týchto vecičiek som sa neulakomila len na cenu, ale aj na vôňu. Tá je u oboch výrobkov identická, pri oňuchaní v tube nádherná, pri aplikácii na vašu telesnú schránku bohužiaľ už trochu intenzívnejšia, než by bolo môjmu nosu milé. Čo mi ani tak nevadí pri telovom peelingu, ako pri tom čistiacom géle, že.

Omrknime najskôr telový peeling.
Ak fičíte na jemných brúsičoch pokožky /čiže hladičoch :)/, na tento peeling rovno zabudnite. Chvalabohu, ja som ten opačný extrém.

Hoci podľa fotky vyzerá brúsič vcelku jemne, nedajte sa oklamať mojimi fotografickými /ne/schopnosťami. To zelené, čo vyzerá ako nejaká tá brúsna čiastočka, je v skutočnosti niečo, čo rozminďárujete v pohode medzi ukazovákom a palcom - a to, čo vyzerá ako jemnučký gél, je v skutočnosti plné takmer neviditeľných brúsnych čiastočiek :).
Takže v konečnom dôsledku si tú svoju telesnú schránku celkom slušne opilujete. Peeling z Lidla nie je síce taký brúsny masaker, ako tomu je v tomto prípade, stále ale nemôžem tvrdiť, že by bol vhodný na denné používanie. Svoj účel si ale určite splní, to bez debát.
Ak by niekoho zaujímalo zloženie...

Posledné mesiace fičím nielen na šmirgľoch, ale aj na čistiacich pleťových géloch. Pleť sa mi nimi čistí pohodlnejšie než rôznymi penami /jo, som lemra lemravá!/ a tiež mám pocit lepšie vyčistenej pleti. Preto som nemohla odolať ani tomuto zázraku – keď už stál tých 99 centov ;).
Hĺbkovočistiaci gél síce tiež obsahuje nejaký ten výťažok z olív, hojne zastúpených predovšetkým v mazadlách, určených pre suchú pleť, ak by však niekto očakával od tejto vecičky, že vám pri tom čistení pleť aj nejako vyživí a zhydratuje, no tak to asi né. /Inak povedané, buďme realisti./
Tu hľa, zloženie:

Konzistencia gélu je taká polohustá. Alebo polotekutá – vyberte si ;).

Nebyť intenzívnej vône, voči aplikácii nemám jediné krivé slovo. Faktom je, že ak sa po vyčistení pleti hneď nedočistím micelárkou a neaplikujem nejaké to mazadlo, pleť trošku ťahá. Svoj podiel viny na situácii nesie určite aj voda, ktorou gélik v hojnom množstve splachujem z tváre. Ťahanie ale zas nie je nejaké super-extra intenzívne a čo je podstatné – pleť je čistá.
Gélik používam už nejaký ten týždeň a negatívne následky sa zatiaľ žiadne neprejavili. A to je, pri mojej citlivej a skôr suchšej pleti, celkom čo povedať!
Suma sumárum, ak na tieto tubičky v Lidli natrafíte, určite vyskúšajte. Ak by nevyhovovali, vyhodíte ;).

celkové hodnotenie:
peeling 8/10
pleťový gél 7/10

Zakopli ste v Lidli o tieto vecičky? Alebo sa lacnej kozmetike bránite? :)

- claire -







10 komentárov:

  1. ja som tam videla aj nejaký olej na pleť, len tam nebola cena a ten ma pravdu povediac zaujal :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten zaujal aj mňa :D, len som si tak nejak povedala, že ho momentálne nepotrebujem :).

      Odstrániť
  2. Lacnej kozmetike sa bránim zubami-nechtami, ale Tvojim tipom neviem odolať, a preto keď tu zrecenzuješ niečo lacné, väčšinou aj vyskúšam. Jediným problémom je dostupnosť týchto vecičiek z Lidlu, nakoľko častokrát ten výrobok nenájdem ani v 1 z 3 Nitrianskych predajní.
    Asi ich ľudia kupujú dosť, pretože kopec zaujímavých vecí nedostať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som rada :). Ja sa jej až tak zubami-nechtami nebránim, hlavne čo sa mazadiel týka, a radšej zainvestujem do dekoratívky... Lidl má fakt dosť vecí dobrých, aj keď je pravda, že niektoré sa dajú zohnať len "sezónne"... Tieto vecičky zrejme tiež :-/.

      Odstrániť
  3. mám obidve , s peelingom som nadmieru spokojná tá vona je krásna :) a ten gel na tvar je taky priemer , mne vysušuje trochu ale za tu cenu čo čakať... osobne milujem ešte tie telove masla od cienu , su moje najnajnajoblubenejšie na celom svete :D inak akurat dneska ked som bola v sprche som rozmyslala ze spravim presne na tieto tri produkty recenziu a dneska to vidim u teba :)

    Sweet Lollipop Queen

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Beauty-blogerské nápady bývajú nevyspytateľné ;).
      To maslo práve čaká na otestovanie, som naň silno zvedavá...

      Odstrániť
    2. budeš milo prekvapená na mne vonia cele dni :D ja mam teraz mangové a mala som kokosove , a proste achh :D

      Odstrániť
    3. Tiež mám to mangové a teda jeho hodina sa už blííííííži ;)...

      Odstrániť
  4. Mám doma oba, no spokojná som iba s peelingom. pleťový gél moju pleť príliš vysušuje a tým u mňa vzniká strašne nepríjemný pocit. :-/ peeling je ale v pohode, ten by som si možno kúpila ešte raz, no od pleťového gélu dávam ruku preč.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa ku podivu AŽ TAK VEĽMI nevysušuje, a to nemám teda mastnú pleť... Ale tak ja na večer dávam väčšinou argaňák, takže asi ani nemá veľmi KEDY vysušovať :).

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...