nedeľa 8. februára 2015

Skvelý olejček PART TWO - L´Occitane

V jednu extrémne zasneženú januárovú nedeľu ma moje nohy - samozrejme celkom neplánovane - zaniesli do predajne L´Occitane v našom hlavnom meste. Predajňa mi už zasa tak nejak prišla do cesty a ak budete v tom raji všetkých kozmetikofilov blúdiť dlhšie než 5 minút a nebudete venovať zbytočnú pozornosť cenovkám, garantujem vám, že naprázdno neodídete. Ako sa to stalo aj mne.
Ale samozrejme kecám – do predajne L´Occitane som išla s celkom konkrétnym cieľom :).




Nie je to tak dávno, čo som v recenzii tak trošku frfľala na krém na ruky s bambuckým maslom, ktorý patrí medzi najpredávanejšie produkty tejto značky /ak nie rovno najpredávnejší!/ a ktorý mi nevoňal a z ktorého ceny som dostávala poriadny hlavybôľ. V závere recenzie som samozrejme čo-to naznačila, faktom je, že na krém som sa namotala natoľko, že sa u mňa prejavila náhla ochota tých 22 éčok za krém na ruky vyhodiť – a celkom dobrovoľne.
Takže moja voľba bola jasná. V dnešnej recenzii sa ale povenujeme vecičke, ktorá v mojom nákupnom košíčku skončila viac-menej neplánovane, ale ktorej účinok ma veľmi milo prekvapil.



Asi to nebude pre väčšinu čitateliek nová info, ale pre istotu sa ešte raz posťažujem na moje problémy s pokožkou v okolí nechtov. Tá je presušená a popraskaná v podstate permanentne a ak mám dobrý deň a rýpem si do nej viac, ako je potrebné, tak sa mi zadarí vyrobiť si občas aj nejaký ten zapálený záder. Preto je u mňa nutnosťou najnutnejšou udržovať si kožu okolo nechtov v mastnom stave.
Na premasťovanie kože väčšinou používam balzamy na pery v kelímku, umastené nechty a prsty ale nie sú zrovna vecou, čo by ma privádzala do extázy. V pozitívnom slova zmysle, samozrejme :). Preto, keď som zistila, že L´Occitane má v bambucko-maslovom rade aj takúto vecičku a SO ŠTETČEKOM, okamžite som zbystrila pozornosť.
Začnime teda balením.



To je klasické l´occitanovské, tubičkové, vcelku pidi /7,5 ml/, ale určite vám vydrží dlho. Na mieste, kde obsah vyteká na svetlo božie, je namontovaný malý štetček, ktorým olejček aplikujete na pokožku. Čo je teda vec ohromne praktická, keďže pravidelné umasťovanie pokožky zmáknete aj v práci v plnom pracovnom nasadení bez toho, že by ste si umastili všetko naokolo vrátane papierov alebo klávesnice počítača.


Olejček vonia presne tak isto návykovo, ako je to v prípade krému na ruky a predpokladám, že aj celého radu s bambuckým maslom.
Čo sa obsahu týka, balenie ukrýva klasický olejček. Mastný, of course. Aby mastné ostalo len to, čo chcete, aby mastným bolo, odporúčam s olejčekom šetriť. Aj v pidi-množstvách je dostatočne intenzívno-výživný.
Zloženie je viac než skvelé.


Okrem iných skvelých vecí, jeho hlavnou prednosťou je 30percentný obsah oleja z orechov stromu Karité, vďaka ktorému vašu kožu v okolí nechtov olej krásne vyživí, premastí a zjemní. O účinkoch a všestrannom využití  bambuckého masla si môžete prečítať tu, takže nebudeme tu zbytočne papagájovať.
Teraz k tomu najpodstatnejšiemu. Ako som s olejčekom na nechty a nechtovú kožtičku spokojná ja?
Moc. Musím povedať. Ak sa v okolí mojich nechtov začne objavovať niečo, čo pripomína suchú kožu, okamžite schmatnem olejček a prebehnem štetčekom po suchom mieste. Koža sa v priebehu pár sekúnd dostane do formy - zatvrdnuté miesta sa premastia, zmäknú, ale čo je najlepšie, pocit mastnoty v podstate necítim. O optickom skrášlení mojich nechtov ani nehovoriac, že.
A čo je najlepšie ešte viac – zjemňujúci účinok je celkom dosť dlhodobý! Nie na furt, ale pre mňa uspokojivé.
Ak by niekto namietal, že toto zvládne hocičo mastné, čo capnete na svoje prsty, no tak nezvládne. Na nechty a kožtičku som poskúšala už iks vecí, špeciálnymi produktami počnúc a balzamami na pery končiac a účinok bol vždy veľmi krátkodobý. Samozrejme ak si budete do tej nechtovej kožtičky výdatne rýpať, asi ten želaný efekt nie celkom dosiahnete, ale pravidelné používanie olejčeku vám bude brániť vo vytváraní prípadných záderov, ktoré by ste si nutne museli ďalej rozrýpavať :).
Mňa teda olej na nechty a nechtovú kožtičku od L´Occitane veľmi milo prekvapil a je tu aj malá pravdepodobnosť, že ho budem kupovať do nemoty.
Tubičku dostanete kúpiť v značkových predajniach za /na l´occitanovské pomery/ vcelku prijateľných 10 éčok.

celkové hodnotenie: 9/10

Zaujal vás tento olejček, skúšali ste? Ak máte nejaké zaručené typy na to, ako zatočiť so suchou kožtičkou v okolí nechtov, sem s nimi! :)

- claire -








6 komentárov:

  1. Mne na zadery a suchu kozu v okoli nechtov pomaha potriet citronovou stavou a nasledne pravidelne kremovat. Do dvoch - troch dni je tento problem vyrieseny.
    /kaviareň/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To počujem prvý krát, musím vyskúšať! To je na zádery? Nebude to štípať? Neumriem z toho? :D

      Odstrániť
  2. Tak tento výrobok bude iná káva. Vyzerá skvele, ale myslím, že vzhľadom na cenu a možnosť využiť na tento účel aj iné lacnejšie varianty, zostanem pri staro. Ešteže nie je v Nitre táto predajňa :))):

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tea Tree olejček alebo ružový balzam - vajíčko od Oriflame :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prečo ma čajovník doteraz nenapadol? :)))
      Ale na suchú kožtičku je vajce na mňa slabé :(

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...