štvrtok 19. marca 2015

SAVEONBEAUTY TOP PRODUCTS za marec - chrípkový špeciál :)



Dnešný top produktový článok bude tak trošku netradičný. Ešte nám síce sotva minula polovica mesiaca, ja už mám ale celkom jasno. Ak vás totiž po rokoch skolí zúrivý chrípkový bacil, ktorý sa z pomsty za imunitu predošlých rokov plánuje na vás vybúriť tak, až máte chuť podať trestné oznámenie, tak bude jasné aj vám, že v takých prípadoch kozmetika ide bokom. Aspoň teda jej väčšina. Zopár vytrvalcov sa ale bez boja nevzdáva ;).


Chrípka moju telesnú schránku dokáže pekne zhumpľovať. Najviac si to zakaždým odnesie môj nos /off course/ a pery, ale pekne presušný je aj zvyšok Claire Clairmont. Akékoľvek mazanie totiž praktizujem len počas prvého dňa péenky a nasledujúce dni pod vplyvom poveternostných podmienok na všetko prdím, výsledkom čoho je zodratý, štípajúci nos, presušená, podráždená tvár, pery alá múmia a drsné a suché všetko ostatné.
Nie inak tomu bolo aj tentokrát. Našťastie som mala k dispozícii zopár skvelých vecičiek, ktoré mi pomohli dostať svoju telesnú schránku do formy vcelku rýchlo.


Nosný balzam od Saloos je fakt super vec. Pekne mätovo vonia, čím pomáha uľavovať opuchnutým nosným slizniciam a tým uľahčovať dýchanie a navyše sa stará o vaše od neustáleho smrkania podráždené ňufáčiky. To druhé potvrdzujem – za predpokladu, že budete mazať ozaj poctivo. To prvé potvrdzujem tiež – že nefunguje. Teda, ono by možno aj fungovalo, ak by ste mali nádchu tipu „raz za týždeň kýchnem a kde-tu fúknem“. Ak ale máte zavalený nos s pocitom, že ak budete do vreckovky fúkať hodinu v kuse a furt bude plná, ehm, nooo, trošku diskutabilného obsahu, tak vám nepomôže ani svätená voda rovno z Vatikánu, aplikovaná do plne výkonných kvapiek do nosa. Ak sa ale dokážete premôcť a po každom vyfúkaní nosa namažete okolie nosných dvierok /u mňa asi tak osemdesiatkrát za minútu!/, odmenou vám bude jemnučké, nepodráždené nosné okolie. S balzamom nešetriť! Jeho konzistencia je síce hutná, ale pod dotykom sa začne máličko topiť a aplikácia je skutočne moc príjemná.


Moje používanie nosného balzamu? Asi tak prvé dva dni... Psychicky som nezvládla pchanie prstov do kelímku, na ktorých som, napriek pravidelnému používaniu dezinfekcie, tie bacily priam VIDELA.
Záchrana nosa číslo dva – Cicabio krém od Biodermy, určený na hojenie podráždenej a  poškodenej kože.


Konzistencia síce trochu redšia /v porovnaní s týmto/, na tom mojom podráždenom raťafáku ale veľmi príjemne chladil, zvlhčoval a tú pokožku naozaj hojil. Aplikácia bola podstatne jednoduchšia a najmä hygienickejšia! Vrelo odporúčam.
Hneď po nose si to vždy najviac odprdia moje pery. Hoci som sa medový balzam na pery snažila aplikovať fakt pravidelne, vydržala som tiež tak do druhého dňa a ďalších pár dní to už išlo dole vodou. Stav nanajvýš vážny, Claire Clairmont prdí na balzamy na pery!!!


Našťastie, stav balzamovej ignorácie netrval dlho a k pravidelnému mazaniu, striedanému so zubnokefkovým pílingom som sa rýchlo vrátila. Hoci mám aj lepšie balzamy na pery, čo sa účinku týka, tieto sa mi videli v danej situácii najvhodnejšie/najpohodlnejšie. Svojím účinkom nesklamal namä medový od Bione Cosmetics, ale keďže ten eosí už dojíždím, rozhodla som sa obetovať ho bacilom – po odoznení choroby nemilosrdne do koša! Medovému som "po funuse" nožom ufikla taký centimeter... hygiena je hygiena a smrť bacilom! B-)


Jediné mazadlo, ktoré som zniesla na svojej podráždenej pleti, bola už dobre známa a osvedčená kombinácia argaňáku a ružovej vody. Len toto a nič iné – štípali ešte aj „sensibio“ vecičky... Holt, príroda je  príroda a v tomto prípade bola táto moja svätá dvojica fakt ako pohladenie - prvý deň síce pleť vcucla olejček, akoby to bola ľahká hydratačná emulzia katalógovej značky, ďalej to ale s mojím ksichtom išlo len k lepšiemu.
Veľkým prekvapkom bol enzymatický peeling od Ziaja, o ktorom som písala tu. Keď sa môj chrípkový bacil konečne aspoň zčasti vpratal do kože a ja som bola schopná zaoberať sa odrazom vlastného ksichtu v zrkadle, usúdila som, že to chce enzymatický peeling a nič iné. A fuckt! Peeling, určený pre citlivú pleť, tú moju akoby znovu naštartoval a dokonca zlikvidoval aj väčšinu suchých šupiniek v okolí nosa!


Telesnú schránku mi dalo do laty len a jedine moje milované telové maslo od Ziaja, ktoré som vám v záverečnom foto-defilé zabudla odfotiť a keďže bacil lenivosti sa u mňa ohrieva ešte furt /a asi nafurt!/, tak sa musíte uspokojiť so staršou fotkou.


To by nebola Claire Clairmont, keby napriek všetkým chrípkovým bacilom na svete si aj na hranici medzi životom a smrťou neurobila radosť nejakou tou voňavou vychytávkou, že ;). V tomto prípade to bol jednoznačne očný krémik od Nuxe, ktorý tak krááásne voňal /a v niektoré dni som tú vôňu dokonca aj cítila! :D/ a očné okolie veľmi príjemne chladil.


Logicky, s dekoratívkou som tento mesiac toho veľa nepobrala, ale nedá mi nespomenúť aspoň túto top vecičku:


BeneTint od Benefitu. Pretože je naozaj TOP!
No a čo sa stalo top sklamaním mesiaca? No, mrzí ma to, ale nedokážem si pomôcť:


Grapefruitový balzam na pery zn. Burt´s Bees som si priniesla minulý rok z Mníchova, pretože som ho samozrejme CHCELA /značky sú sviňa!/ a pretože ma očarila jeho grepová vôňa /áno, v Nemecku máte k dispozícii nielen na oňuch naozaj záplavu testerov!/. Balzam vôbec nepatril k tým najlacnejším /ak si dobre pamätám, stál 4 eurá aj niečo/ a na jeho vyskúšanie som sa veľmi tešila.


Takže rýchlorecenzia: Balzam krásne vonia, nechutí, pery naozaj osviežuje a nehydratuje. Bohužiaľ. Mám z neho taký ten môj mega-obľúbený pocit, že na tých perách len sedí a prd robí. Za mňa teda faaaakt moc veľké sklamanie a tajne dúfam, že po spotrebovaní balenia svoj názor aspoň trošku poupravím...
To by bolo pre tento mesiac z top produktovej úrody všetko. Ak ste to dočítali až sem, úprimne sa s vami teším.
Bacilom zdar!

Vyhla sa vám tento rok chrípka alebo ste to schytali na celej čiare tak ako ja? :)

- claire -




4 komentáre:

  1. mne by bolo ľúto toho eosu :D ale prajem skoré uzdravenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prdieť naň, mám ich mraky :D Ale už bol fakt takmer na "dne", inak by som samozrejme nebola obetovala :)...
      Ďakujem!

      Odstrániť
  2. Tiež doma PN-kujem, po veeeľmi dlhom čase, tak mám čas počítať tvoje články.
    Zase mám nejaké doporučenie od Teba - ĎAKUJEM pekne. Zase miniem peniaze !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prepáč, mrzí ma to! :DDD
      Skoré uzdravenie želám... Ja už plne zarezávam v práci, ale teda pri piatkovej kontrole som ako bonus vyfasovala antibiotiká s otázkou od doktora, prečo sa hrabem do roboty, keď som ešte chorá! :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...