streda 1. apríla 2015

OUT NEWS marec

Dnešný pokec o /celkom novinkovo môžem povedať MINULOmesačných/ spotrebovancoch bude asi dosť masaker. Marcová úroda bola – na moju nesmiernu radosť a na rozdiel od tej prírastkovej – fakt slušná a snáď nezaspíte, kým sa vám tento článok podarí dočítať do konca.


Začnime vecami, ktoré na seba patlem ešte v sprche...


... a teda hneď tým najlepším. Olejový peeling s vôňou citrónovej trávy od Balea skutočne uctievam a vrelo odporúčam každej maniačke do olejového brúsenia telesnej schránky. Čo ale skutočne NEodporučím, to je skladovanie otvoreného peelingu dlhšie než cécéá pol roka. Olejček totiž môže zmiznúť z povrchu zemského do nenávratna a vôňa, na ktorej ste v tranze ulietavali celé tie mesiace, môže začať pripomínať skysnuté a smradľavé NIEČO. Holt, daň za bohaté peelingové zásoby.
To ale taký jablkový sprcháč od Avonu zvládol voňať mierne skysnuto hneď po otvorení balenia :). Neviem, čo ma viedlo k tomuto kroku, kúpa sprcháčov z rady Naturals bola totiž poriadnym fó pá. Obyčajný sprcháč, ktorý nielen, že /mne/ nevoňal – a fakt sa ma nepýtajte na dôvody! – ale znechutil už len prvým hodením očka na ten vygrcaný, neduživý obal. Lebo v tých katalógoch je všetko tak krásne šťavnato-sviežo-farebné, že... Druhým extrémom bol ale sprcháč s vôňou brazílskej kávy od Yves Rocher, ktorý ma svojimi sprchovacími záležitosťami prekvapuje čím ďalej, tým viac. Tá sladučká vôňa je skrátka na prudké zožratie! Určite po ňom opäť chňapnem.
Tak celkom márny nebude ani šampón a kondicionér na vlasy tuším s piatimi olejmi od L´Occitane, ktorý som mala síce len vo vzorkovej verzii, s účinkom som ale bola celkom dosť spokojná. Nič to však nemení na tom, že po cene som radšej ani nepátrala a momentálne nemám potrebu zháňať sa po full verzii, lebo ten účinok ani vôňa zas tak ohurujúce neboli. V L´Occitane mám iné veci na patričné ocenenie :).
Plynulo prechádzame na veci, ktoré po sebe zvyčajne po tej sprche mažem.


Čo musím vyzdvihnúť ako prvé, to je kozie telové maslo od Ziaja, do ktorého som sa bezhlavo zamilovala. Z čoho je asi jasné, že sa k nemu vrátim celkom určite – ba čo viac, vyskúšam aj ostatné masielkové verzie. Lebo – ten pocit určite poznáte - skrátka MUSÍM! Prudko spokojná som bola aj s osviežujúcim citrusovým telovým mliečkom od Weledy, ktoré síce patrí medzi rýchlovstrebávače, ale napriek tomu vám pokožku pekne zhydratuje. A aj schladí a prevonia. Okrem cécéá 10eurovej ceny mu absolútne nemám čo vytknúť a jeho opätovnú kúpu vôbec nevylučujem – najmä v nejakej fajn akcii, že. Telový balzam od Ziaja bol už trošku slabším odvarom telového masla – účinok bol síce super, ale tá konzistencia sa jednoducho na maslo nechytala. A keďže účinok bol s tým maslovitým v podstate totožný, je vám asi jasné, ku ktorému koziemu partizánovi sa vrátim radšej.
Maslo z Lidla pre mňa osobne bolo trošku sklamaním – né že by to bola až taká zlá vecička, na nároky a očakávania som ale poriadna mrcha a podobným „must-have“ produktom neodpúšťam ani fuka. Opätovnú kúpu nevylučujem, ale obchod sa tak skoro realizovať asi nebude.


Fotka hovorí asi za všetko – moja ňuňu-kategória ;). Patladlá na pery a na ruky.
Po nejakých tých skúsenostiach trpím ťažkými predsudkami voči balzamom na pery od Baley, tento pomarančový ale fakt prekvapil. Voňal vcelku pomarančovo-prirodzene a pery naozaj hojil a vyživoval. Ak sa objaví ďalšia supervoňavá limitka, určite vyskúšam! Eosie vajíčko je u mňa už taká sladučká klasika a že na nich ulietavam, asi pre vás nebude žiadnou novinkou. Nicméně, jeden zaujímavý fakt: Aj pri tomto „summer fruit“ kúsku sa mi zo začiatku zdalo, že ten účinok zas taký svetoborný nie je, po pár dňoch bola hydratácia už zasa v štandardnej alfa hladine.


Krémy na ruky. Ďalší minutý mega-voňavý kúsok od Figs & Rouge, tentokrát káva – pomaranč. Istý čas bol mojím absolútnym favoritom, postupne odsunutý na druhé miesto francúzskou vanilkou. Krémik určite odporúčam a aj keď v dohľadnej dobe sa jeho opätovná kúpa konať asi nebude, určite sa k nemu ešte vrátim. Vlastne niečo podobné, ako to praktizujem už roky s tým ružovým fešáčikom od Dermacolu o fotku vyššie. Jeho účinok je v podstate priemerný, ale tá vôňa spôsobuje, že sa na ten otravný sviatok konzumu, akým sú Vianoce, vždy vlastne teším.
Koncentrát na ruky od Ziaja som trošku sprdla v tejto recenzii a aj keď si nakoniec svoje renomé celkom slušne napravil, asi to pre mňa nebude žiadny must-have. Po všetkých tých naťahovačkách s ním som sa rozhodla doplniť recenziu o bodovanie a koncentrát vyfasuje tak 7 bodov z 10, viac bohužiaľ nedá. Teda JA nedám :).

Posledná zbierka spotrebovancov bude taká všehochuť. Pleťová protivysušovacia voda od Mixy síce milo prekvapila, keďže ale podobné výrobky príliš nepoužívam, asi ani v tomto prípade sa opätovná kúpa tak skoro konať nebude. Identický prípad – čistiace pleťové mlieko od Biodermy. Ak niekto úchyláčite na takomto čistení pleti, môžem len odporučiť, ja ale uprednostňujem menej tradičné spôsoby /aj keď také micelárkovanie za tradičný spôsob pomaly už označiť aj môžeme, že!/.
Očný krém od Baley som už vychválila v tejto recenzii a keďže už vtedy mu pomaly odbíjalo, na mojom názore sa logicky nezmenilo nič. Celkom ľutujem, že som vám nestihla bližšie ukázať pleťovú masku na citlivú pleť od Biodermy. Je to taká tá biodermácka Sensibio klasika, ktorá je na pleti maximálne príjemná a určite nehrozí, že by vám podráždila pleť. Práve naopak – v mojich kritických obdobiach tú pleť krásne upokojila. K fullkovému baleniu som sa síce ešte nedopracovala, ale jeho kúpu do budúcna vôbec nevylučujem.
Celkom nakoniec vrhneme krátky pohľad na dvoch vyhodencov – „nail-care“ pero od Essence, ktoré bolo od svojich prvopočiatkov absolútne nefunkčné a s touto informáciou som sa vám zverila tuhydratačná bezoplachová kúra na vlasy od Avonu, ktorá zanechala vaše ruky /jo, ruky!/ mastné tak, že vaše mydlo hlásilo vážny problém! Na vlasy používaná maximálne minimálne a z kozmetickej zbierky Claire Clairmont vylúčená asi dva roky po záruke.
No, tak sme sa dopracovali k celkom záverečnému záveru :). Tradične ako vždy sa nájde nejaká tá vecička, spotrebovaná off course tesne po nafotení fotiek do tohto postu /z čoho ma vždy chytá slabý hlavybôľ a preto nastanú malé zmeny v publikovaní pravidelných rubrík/, to si ale už necháme do toho budúceho ;).

Koľko vecí sa v marci podarilo minúť vám? :)

- claire -




5 komentárov:

  1. mne sa podarilo minúť teraz asi tak 8 a to som si povedala že wau aká som šikovná :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D tak ja som tento mesiac bola fakt dobrá, chcelo by to nejakú odmenu! ;D

      Odstrániť
  2. Tak, tomu si naozaj dala !
    Ja som určite toľko neminula, ale zase ani nekúpila. Dávam si pozor a snažím sa pomíňať domáce zásoby, lebo nestíham ani kupovať nové vecičky.
    Čo sa týka Baley, ak si ešte neskúšala na pery, tak vysoko odporúčam ich patladlo / mazadlo na pery vo fialovej farbe - tyčinka. Je fakt skvelá !

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten peeling od Balea me zaujal, nejak jsem si ho v DM jeste nikdy nevsimla, ale priste se po nem urcite mrknu :-) A co se tyce Balea balzamku, tak ty mam rada, nedavno jsem si poridila fialovy s bambuckym maslem a je super :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No kočky, asi teda po ňom budem musieť mrknúť :) Tie tyčinkové som mala tuším 3 a teda u mňa des, hrôza, čím viac som toho patlala, tým viac bola huba vysušená :( ... Samotnú ma to patrične serie, lebo Balea furt pricháza so samými super novinkami a ja mžem na ne akurát tak kukať! :D
    Ale dík za tip ;).
    Ten peeling aspoň u nás býva pri telových maslách od Balea.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...