utorok 26. mája 2015

MANUFAKTURA mini-haul



V dnešnom poste bude zasa trochu za schizofrenickú. Na českú značku Manufaktura sa chystám už dosť dávno a konečne sa zadarilo, keď v mojom nákupnom košíku skončila dvojka viac ako zaujímavých vecičiek – chladivý gél na unavené nohy a limitkový balzam na pery s malinovým olejom a bambuckým maslom. Prečo tá schíza? Čítajte ďalej ;).


V prvom rade mi naozaj nedá nechrochnúť blahom nad obalmi. Tie Manufaktura skrátka vie a o ich kvalite nehodno polemizovať, že. V oboch prípadoch ide o také poloplastovo-polohliníkovo pôsobiace tubičky s kvalitnou potlačou. Nech sa páči, pokochajte sa.



Začnime gélom. Chladivý gél na unavené nohy s výťažkami mäty, gaštanov a citrusov s vôňou mojita. Znie hocičo na svete viac sviežo?


Gélik je stredne hustej konzistencie, nielen PRI, ale aj PO aplikácii ultrapríjemne chladí, nelepí a VONIA!!! Celkom božsky po limetke a mäte, až máte chuť namazať sa ním celá od hlavy po päty a ešte si ho aj priliať do čaju.
Kto je zvedavý na zloženie, kuk sem.


Asi je vám jasné, aký úžasný je gél na nôžky, ak ste sa dorazili na nejakej túre alebo v záhrade, že jo. Vsiakne celkom bezproblémovo a efekt znovuzrodených nôžok si budete môcť vychutnávať cécéá hodinku.
Ja gél vmasírujem väčšinou len na lýtka a stehná, ak by ste ale pociťovali silnú potrebu obšťastniť ním trebárs svoje ramená, iniciatíve sa medze nekladú.
Cena gélu je niečo nad 6 éčok, ak ma pamäť neklame - za mňa ale určite must-have za akúkoľvek sumu.


Trošku tragédia je to s balzamom na pery. Začnime ale pozitívne.
Opäť mi nedá nevychváliť obal. Okrem toho, že je krásny, tak aj kvalitne spracovaný a rovnako je to s aplikátorom. Ten nikde nezadŕha, ako sa mi to občas stane trebárs pri týchto tubičkových balzamoch a po papuľke krásne kĺže.
Čo sa konzistencie týka, tá je niečo medzi krémom, gélom a bravčovou masťou... a asi bude rozumnejšie, keď vám ju ukážem :).


Divno-hmota na perách veľmi príjemne chladí a po dotyku s pokožkou sa trošku topí. A VONIA!!! Krásna vôňa sladučkých malín... po ktorých síce nechutí, ale tá vôňa je fuckt dobrá!
Potiaľto to vyzerá celkom pozitívne, aby vám ale bolo jasné, tento balzam nerobí s perami zhola nič. Je pravda, že som ho testovala v trošku extrémnych podmienkach štvordňovej žúrky a občasného močenia sa v termálnej vode, keď boli za sušienku nielen moje pery, ale celá Claire Clairmont, ale balzamík skrátka na perách ani nehol. Najskôr len lenivo posedával, po chvíľke /ale fakt že pár minútach!!!/ zrazu z ničoho nič vsiakol a vy ste mohli dávať ďalšiu vrstvu, aby ste svoje vysmädnuté pery aspoň nejako odrbali. /No a samozrejme po príchode domov okamžitá kúra v podobe tejto masky a tohtotohto balzamu na pery!/
Čo ma teda celá situácia mooooc mrzí - nielen vzhľadom k dizajnu a vôni, ale aj tomuto zloženiu:


Holt, nie každý deň je nedeľa. Balzam na pery stojí niečo okolo 3 eur, potešboh že ja som ho dostala ako darček k nákupu. 
Všetky vecičky od Manufaktury zoženiete v kamenných predajniach alebo v tomto e-shope.
Čo dodať na záver. Malinový balzam vám určite odporučiť nemôžem, Mojito gél ale berte všetkými desiatimi. Teda, jedine že by ste nechceli chrochtať blahom ;).

celkové hodnotenie:
gél 10/10
balzam 3/10

Skúšali ste niečo od Manufaktury? Ktorý balzam na pery bol pre vás ten najhorší? :)

- claire -

14 komentárov:

  1. Ešte som nič od Manufaktúry neskúšala, neviem prečo, až tak ma to nejako neláka, na Vianoce však ich šumivé peny a mydlá kupujem ako vianočné darčeky členom rodiny a na mydlá som počula veľmi dobré ohlasy z ich strany.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj,mydlá sú pomerne preslávené, musím nejaké checknúť aj ja...

      Odstrániť
  2. Od Manufaktury jsem ještě nic nezkoušela, ale tahle značka mně láká, o tom není pochyb, už jen ty krásné obaly..a když si ještě představím ty vůně..to musí být luxus.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že máte byť na čo hrdí ;), určite niečo omrkni...

      Odstrániť
  3. Manufaktúra ma krásne voňavé veci, takže ma ako značka naozaj láka, no je to trošku väčšia pálka pre moju peňaženku, takže zatiaľ ostávam len pri snoch.. :D Ale škoda toho balzamu, som chcela práve nejaký od nich vyskúšať.. :) No čo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno iné budú lepšie! :D
      Mne sa tie ceny práve až také hrozné nezdajú, jasné keď si porovnáš s takou Baleou napr., ale fakt to nie je žiadna tragédia...

      Odstrániť
  4. Z rovnakej mojito rady mám krém na ruky a je super! :) Krásne vonia, ruky skvele hydratuje. Nad balzamom som rozmýšľala tiež, no dobre, že som ho nakoniec nekúpila. :D
    ChristyShades

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, po tom kréme som pokukovala, ale keďže ich mám doma mrte... teraz samozrejme banujem! :D

      Odstrániť
  5. Aj keď mám pod nosom naozaj veľký obchod s touto značkou, nejak som ju stále obchádzala. Možno to bude tým, že presne oproti je Martinus a tam dávam / púšťam peniaze oveľa radšej :).
    To prvé by som rada vyskúšala, to druhé teda radšej nie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Poznám! :D Aj jeden obchod, aj druhý ;)... naposledy sme zvolili kombináciu martinus-manufaktura a teda nakúpila som výnimočne len v tom prvom :)
      Ja poslednú dobu nejak frčím na mäte, som si všimla... zrovna včera som sa brutálne namotala na mätovo-malinový sprcháč z Oriflamu, asi bude článok :).

      Odstrániť
  6. Z Oriflamu používam už minimum vecí, ale toto je aj moja vychytávka. Vždy na leto k moru. Nič lepšie som na telo ulepené od morskej soli a piesku nenašla.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Škoda toho balzamu,pokukovala som po ňom:D

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...