pondelok 18. mája 2015

ZIAJA mini-haul



V dnešnom poste hodíme reč na tému vecičiek poľskej značky Ziaja, ktoré sa momentálne vyhrievajú na poličke v mojej kúpeľni. Ako som vám už naznačila, dve z nich sú úžasné, pri zvyšných dvoch môj názor ale mierne pokrivkáva. Ak vás zaujíma, čo budem už zas velebiť do nebies a na čo si trošku pofrflem, čítajte ďalej ;).


Začnime najskôr tým, čo hlboko uctievam. Z košického eventu so Ziajou som si doniesla dva balzamové úlovky, čo vás asi ani v najmenšom neprekvapilo /naopak, asi vás prekvapilo, že som si doniesla LEN DVA, že :)/. Ten pomarančový som poctivo kúpila, čokoládový bol darček k nákupu. Kedysi pred tisícpäťstošesťdesiatimi rokmi som spomínala, že tubičkové balzamy na pery nie sú tak celkom moja šálka kávy a stoja niekde na pomedzí medzi praktickými tyčinkami a rozkošnými plechovkami. Aj vďaka balzamíkom od Ziaja sa ale pomaly začínam namotávať na tubičky.


Je pravda, že ten dizajn nie je nič moc, no... Ziaja je síce známa svojím minimalizmom, čo sa dizajnu týka, faktom ale je, že kopec vecí vie značka urobiť fakt KRÁSNE a elegantne a tieto balzamíky pôsobia na prvý pohľad – s prepáčením - dosť vyprdnuto.
Vrelo ale odporúčam, aby ste vizuál tentokrát fakt prekusli! Tubičky totiž skrývajú priam boží obsah a Claire Clairmont už zasa viete čo: chrochtá!


Konzistenčne mi balzamíky od Ziaja trošku pripomínajú legendárne oriflamácke vajíčka a to ja naozaj môžem. Takáto vazelínkoidná hmota mi dokáže pery fakt najlepšie zhydratovať a zahojiť. Balzamíky nelepia, na perách sú maximálne príjemné a ak si na noc nanesiete poriadnu vrstvu, nájdete ju tam ešte ráno. A pod ňou krásne zhydratované pery, off course.
No a spomínala som vám, že balzamy ÚŽASNE voňajú? :) Ak nie, tak vedzte, že jeden po pomarančoch a druhý po čokoládke ;). Vôňe sú krásne, pôsobia jemne a prirodzene a aj keď balzamy  nie sú sladké, tak po svojich kľúčových ingredienciách trošku aj chutia.
Ak by ste chceli omrknúť zloženie...



Za cenu niečo málo nad 2 éčka rozhodne must-have!
Až taká dobrá už ale nebudem k mnou vyskúšaným micinám. Dlho-predlho som sa chystala na micku z radu Sensitive a keď už som uvidela aj tú červenú... No ale pekne od začiatku.


Obe micky sú určené na citlivú pleť, modrá možno na trošku citlivejšiu a červená s ružovým maslom  na staršiu a suchšiu.  Obe micky sú bez parabénov, farbív a parfumu.
K vizuálu nemám najmenšie pripomienky. Dokonca ešte aj ten aplikátor v podobe pidi-diery mi plne vyhovuje.


Pripomienky nemám ani k odličovaciemu účinku, ktorý je podľa môjho skromného názoru vcelku schopný. Ani jedna z vôd pleť nedráždi a nevysušuje.
Na porovnanie zloženie oboch vôd:



Čakáte, kedy to príde, čo? :D No, nebudem vás naťahovať...
JEDINÁ vec, ktorá mi na ziajovských micelárkach vadí, je ich penivosť. V podstate by mohlo ísť o čisto subjektívny pocit frfľavej Claire Clairmont, ja tu mám ale jeden vážny problém. Pri nadmernej penivosti odličovadla musím dávať poriadny pozor na množstvo tekutiny, ktorú vyprdnem na tampónik, lebo ak sa ujde mojim očiam viac, než považujú za vhodné, spočítajú mi to pekným rezaním, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani Jack Rozparovač, rýpajúci sa tentokrát nie vo vašich vnútornostiach, ale vo vašich očných buľvách! Fuckt... Obzvlášť teda červená micka hviezdi.
Je pravdou, že aj pri ostatných micelárnych vodách sa občas stane, že si ich narvete priamo do oka a potom pol dňa strávite ich žmolením, ale v prípade penivej konzistencie sa vám tejto radosti ujde asi častejšie, že. Čo je teda samozrejme vec, ktorú by som si aj celkom rada odpustila.
Cena micelárok sa pohybuje niekde nad hranicou 5 éčok a ak ste ochotné podstúpiť tú námahu a dávať si pozor na to, aké množstvo na tampónik nanesiete, potom nemôžem inak, len odporučiť aj micky. Ak ale odličovadlá, ktoré trošku penia, zrovna nemusíte, poobzerajte sa radšej po niečom inom.
Ako vždy, aj v tomto prípade väčšinu týchto vecičiek v našich drogériách nezoženiete, e-shop dobrakozmetika.sk to ale istí :).

celkové hodnotenie:
balzamy 10/10
micka modrá 8/10
micka červená 6/10

Skúšali ste niečo z dnešného haulu? Aké odličovadlá uprednostňujete vy?

- claire –


13 komentárov:

  1. mna cervena stipala v ociach a nebola som jedina, takze modru asi skusat nebudem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi sa mi páči dizajn tej modrej :) ale asi nevyskúšam, keďže vravíš, že pení a ja mám tiež taký istý problém s micelárkami, že ak penia, štípu ma oči, pri Dermacoláckej ma až režú, takže ďakujem, neprosím .. :) A to tá micelárka od Dermacolu je akože inak celkom fajn, ale to mi tam vadí .. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj, dizajn je super :)
      No ak to máš tak ako ja, že tie penivé moc nemusíš, tak radšej na e-shope omrkni niečo iné ;)

      Odstrániť
  3. Svoje micelárky som si už našla a neplánujem meniť, ale tie ňuňudlá na pery musím mať !!!
    Ešte zohnať kamennú predajňu kde ich majú a všetko bude fajn :))).Nevieš či náhodou 101 alebo Tesco ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno Tesco, ale asi nie to v NR - v BA na Kamennom mali celkom dobrý výber, ale teda balzamy som ani tam nevidela... Jedine ten e-shop, ak by si toho brala viac, tuším od 25e je aj poštovné zadara...

      Odstrániť
  4. Mna laka vyskusat ocne kremy...skoda, ze tu v Ba som ich este nikde nestretla, nechce sa mi platit postovne z e-shopu :-(
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ziaja má teraz novinkové očné gély, ktoré vyzerajú moooc dobre a ja si doteraz nadávam, že som si aspoň jeden v Košiciach nevzala!
      Omrkla si aj Tesco na Kamennom? Tam bol celkom slušný výber... aj moje obľúbené masielka ;). Ale tie géliky som tam nevidela...

      Odstrániť
    2. Bohuzial ani na Kamennom nie je extra vyber ocnych-jeden +50 a jeden s kozim mliekom.tak hladam dalej.Samozrejme vdaka za tip.
      Jana

      Odstrániť
    3. Keď neboli ani tam, podľa mňa len e-shop :-/...
      Prípadne omrkni ešte 101tku.

      Odstrániť
  5. Tie balzamy by som velmi chcela vyskušať!!:))
    novy blog Cosmetics addiction :)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...