sobota 13. júna 2015

Vajce vs. Vajce (alebo REVO vs. EOS)



No takto... Tajne som dúfala, že sa mojím príspevkom nezaradím do tábora ujúkacích recenzií niektorých blogeriek, ktoré novinkový americký REVO balzam na pery už vyskúšali, ale asi vás pre tentokrát sklamem :). Aj keď sa nová značka na našom trhu určite nevyhne /a nevyhla/ porovnávaniu s o niečo známejším a o niečo kultovejším EOS balzamom, už teraz môžem s kľudom vyhlásiť, že v tomto tvrdom súboji určite obstojí. 


Takže si dnes dáme balzamový rozpitvávací súboj číslo dva, tentokrát v obsadení EOS vs. REVO a na paškál si vezmeme akurát tie melónové verzie. Tešíte sa? :)



1. Balenie
Možno slepý by si podobnosť oboch balení nevšimol. Keďže ale nepredpokladám, že niekto taký by čítal môj blog, tak mi je jasné, že tú „takmer-identickosť“ vidíte všetci. Obe balenia sú už zasa rovnako rozkošné a rovnako nepraktické na bežné nosenie /čo mi ale už zasa vôbec nevadí :)/, napriek tomu zopár výhrad by sa našlo. EOS mi tak nejak lepšie sedí v ruke a tiež sa mi viac pozdáva spôsob zatvárania na „kliknutie“. Okrem toho, eosie vajce pôsobí menej umelo a viac pogumovane, čo tiež robí aplikáciu trošku pohodlnejšou.
Takže ak mám kategóriu zhodnotiť, asi by som ten plusový bodík pridelila EOSu.
Skóre vajce R vs. vajce E – 0:1.


2. Obsah – vizuálna stránka
Zásadný rozdiel číslo jedna – farba a tvar. Zatiaľ čo eosie vajíčko je skrátka vajíčko a vo farebnej škále sa všetky EOSy pohybujú niekde od bielej po bledo-žltú, to od Revo má vrch skosený a balzamík je krááásne farebný! Čo je teda u mňa v tomto prípade jednoznačné plus a predstava patlania modrého alebo tmavofialového balzamu na  moju papuľku ma nenormálne privádza do tranzu! Predpokladám, že farbiť nebudú – môj melónový to teda – CHVALABOHU – nerobí.
Jednoznačne plusový bod pre REVO!
Skóre vajce R vs. vajce E – 1:1.


3. Vôňa
Zatiaľ čo eosie vajíčka voňajú veľmi jemne /a nezriedka dosť podobne a neidentifikovateľne!/ a intenzívnejšou vôňou prekvapia akurát tesne po prvom otvorení, v prípade REVO balzamu sa tohto obávať rozhodne nemusíte. Môj melónový feši vonia po melóne vcelku intenzívne a svojou vôňou prechádza až do mierne žuvačkovo pôsobiaceho odéru. Niekoho by výraznejšia vôňa možno mohla aj rušiť, na mňa ale pôsobí zatiaľ furt mega-moc dobre a uvidíme, či sa jej časom objem/obňuchám.
Opäť plus pre REVO!
Skóre vajce R vs. vajce E – 2:1


4. Aplikácia
V tejto kategórii sa fuckt neviem rozhodnúť! Ako som vám už ukázala, balzamíky sa odlišujú tvarom, aj keď používaním sa k REVO-tvaru pomaly, ale isto viete dopracovať aj pri EOSe a tesne pred spotrebovaním obsahu aplikácia nie je zrovna najpohodlnejšia! No budiž, nejaká daň za úchylný tvar balzamu byť musí, že.
Keďže som v tejto kategórii za nerozhodnú, skóre tentokrát ostáva 2:1.


5. Zloženie
Priznám sa, nepatrím práve k fanatikom, čo by riešili zloženie tak prudko, že by zabránilo v používaní vecičky, ktorá po ostatných stránkach vyhovuje. Napriek tomu, dobré zloženie nie je nikdy zlé, že. Zatiaľ, čo EOS sa tvári vcelku prírodne a organicky, REVO sa tvári len organicky, takže v tejto kategórii či chcem alebo nie, bod k dobru musím pripísať EOSu. Aj keď kombinácia vitamínu E, aloe vera a prírodných olejov v REVO balzame asi tiež nebude na zahodenie, že jo ;).
Skóre vyrovnané: 2:2.

6. Pocit na perách
To je hrozné so mnou. Claire Clairmont je už zasa na vážkach!!! Milujem chuť EOSu, to jo. Je sladučká, napriek tomu jemná a neotravujúca život všetkým nemilovníkom sladkého. Chuť REVO balzamu je o poznanie výraznejšia/a sladšia a mňamkovejšia!/, ale furt nemáte pocit ulepenej malinovkovej držky, ako to bolo trebárs v tomto prípade. Záleží len na vás, aké chute uprednostňujete a či vás výraznejšia chuť časom nezačne otravovať. Mne momentálne plne vyhovuje a som teda setsakramentsky zvedavá na tie ostatné!
Keďže sa ale poznám a už párkrát sa mi stalo, že mi hocičo - aj keď príjemné, ale výrazné - začalo po čase vadiť, tak preventívne v tejto kategórii opäť víťaza neurčím!
Čiže skóre ostáva nezmenené – 2:2.


7. Účinok
Čo si budeme čo nahovárať, kategória najdôležitejšia. V pôvodnej recenzii som EOS balzamu vyhodila na jeho vajcovité oči trošku slabšie vyživujúce schopnosti, ktorými trpí vďaka tuhšej konzistencii. Čo sa týka REVO balzamu – čuduj sa svete – konzistencia mi príde máličko mäkšia – a tým pádom mám tendencie šupnúť plusový bodík práve pre REVO. Bude mi to mať niekto za zlé?
Skóre vajce R vs. vajce E – 3:2.

8. Cena
Zatiaľ čo cena EOS balzamov v našich končinách sa pohybuje niekde okolo hranice 6-10 eur za kus, REVO balzam zoženiete tu o niečo lacnejšie. Takže zmena skóre jasná.
Skóre vajce R vs. vajce E – 4:2.

Neviem ako pre vás, pre mňa osobne je výsledok testovania celkom dosť prekvapko. A popravde, som tomu fuckt rada – veď dobrých balzamov na pery nie je nikdy dosť, že.

Skúšali ste nové REVO balzamíky? Po ktorom voňavom a farebnom kúsku pištia vaše beauty-maniacke srdiečka najviac? ;) 

Zhodnotenie vecičky po spotrebovaní nájdete tu.

- claire -




16 komentárov:

  1. Ja som už dáko prehýčkaná eosmi, že neviem prekusnúť zloženie a ten nepríjemný umelý obal :) dokonca eos sa dá zohnať aj za 4,99 takže je u mňa stále víťaz :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som prehýčkaná Smithovými voňavými kelímkami :))) tam sa na účinok nehrabe nič...

      Odstrániť
  2. Mňa predsa len stále viac láka Eos, no ani Revo nevyzerá na zahodenie.. :) Hlavným rozdielom medzi nimi bude asi to zloženie, aj keď ak niekedy skúsim Eos, nevylučujem ani Revo... :) Ale super porovnanie, na tento článok som čakala odkedy som videla Revo na tvojom insta :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D ako si vedela, že bude porovnávačka? :)))

      Odstrániť
    2. Nevedela ale minimálne článok o Revo som čakala ale porovnanie bolo ešte lepšie :-D

      Odstrániť
    3. :))))) tak sa teším, dík! ;)

      Odstrániť
  3. Aj u mňa je výťaz EOS. Toto mi príde také lacné, neviem prečo... Vôbec ma nezaujal.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Revo má určite dosť blbé postavenie na trhu vzhľadom na eos-mániu, čo vládne svetu... Ale neva, každý nech sa maže čím chce :).

      Odstrániť
  4. Asi druhá recenzia na Revo čo čítam, fakt sa strašne podobajú s EOSom, ja som skúšala zatiaľ len EOS a považujem ho za skvelý, ale kedže som blogerka a milujem skúšať nové veci tak si určite kúpim aj Revo.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja nevyzkousela jeste ani jeden a popravde nevim jestli budu. Na eos jsem cetla uz hodne dobrych, ale i zapornych recenzi, takze porad nejak vaham.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono ja by som na blogerky nedala a vyskúšala by som v každom prípade! ;D

      Odstrániť
  6. U mně zatím vítězí EOS balzámky, dlouho jsem jim odolávala a nakonec si pořídila rovnou tři verze:-) Ale Revo balzámky bych taky ráda vyzkoušela, uvidíme jak dlouho vydržím odolávat jim:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...