streda 24. júna 2015

ZIAJA MED: pleťové krémy



Na túto recenziu som sa chystala ozaj dlho. Pleťové mazadlá sú totiž vecou, ktorá by sa mala hodnotiť až po nejakom tom adekvátnom odskúšaní a tak som teda poctivo testovala. Čo to bolo tentokrát? Čítajte ďalej! ;)


poslednom obľúbencovom poste som už čo to matne naznačila a preto začneme rovno tým najlepším! Skúšanie hydratačného denného krému z radu ZIAJA MED, určeného pre suchú, citlivú pleť mi v tomto čase-nečase sadlo ako už toľkokrát omieľaná zadnica na detskú toaletu. Moja tvár mi posledné týždne až mesiace totiž tak trochu štrajkovala a pekne naprdená bola najmä z nočných pleťových krémov. Netuším, čo bolo dôvodom, primárnou snahou bolo ale upokojiť ksichtík.


Krém som dostala ako darček k nákupu v košickej predajni Ziaja, takže jeho zaobstaranie plánované rozhodne nebolo, teraz ale ďakujem bôžikovi všetkých neplánovaných, ale skvelých ne-nákupov.
Denný krém nás ochráni pred slnečnými lúčmi ochranným faktorom 6 a hýčkať našu pleť bude týmto zložením:


Čo je ale najúžasnejšie, to je jeho konzistencia! Tá je trošičku ľahšia a tekutejšia, na tvári NEUVERITEĽNE príjemne chladí a pleť OKAMŽITE upokojuje! Aby som pravdu povedala, dosť mi pripomína môj milovaný Atoderm Nutritive od Biodermy, ale v takej letnej, odľahčenej verzii.



Krém nie je vôbec nadmerne mastný, celkom zmatňujúci ale samozrejme nie je. Napriek tomu, pleť krááásne zhydratuje – až ZVLHČÍ, povedala by som. Ako podklad pod mejkap funguje dokonale. Takže za mňa miliónpercentná spokojnosť, miliónpercentná istota návratu k nemu a určite vyskúšam aj nočnú verziu.
Tak trošku nie celkom v tranze som z denno-nočného séra s vitamínom C a kyselinou hyalurónovou, ktoré vám má zabezpečiť rozžiarenú a pevnú pleť bez vrások.


Takže takto. Zo začiatku moje nadšenie nepoznalo konca, to je realita. Sérum je hutnej krémovej konzistencie a žltkastej farby /viď foto vyššie/. Prvý dojem bol taký, že pleť sérum vcelku premastilo, ale ak ste ho nechali cécéá 10 minút vstrebať, už ste mali zas dokonalý podklad pod mejkap spolu s hladučkou a jemnou pleťou.
Určite vás zaujíma zloženie:


Asi nemusíme príliš obkecávať úlohu vitamínu C a kyseliny hyalurónovej v kozmetike, že. Hoci sa svetoborné účinky na mojej tvári zatiaľ prejaviť nejako extrémne nestihli, verím, že pri dlhodobom používaní sa určite dostavia.
Čo je zaujímavé, to je odporúčaný spôsob aplikácie séra. To sa má používať buď na noc samostatne, alebo na deň NA váš bežný denný krém. Neviem prečo /no, veď konzerva!/, tento spôsob aplikácie mi príde trochu zvláštny a séra som vždy zvyknutá aplikovať POD denný krém. Preto /pre istotu :D/ som uprednostnila radšej používanie séra miesto nočného krému.


Hoci pleť bola zhydratovaná a celkom aj vyhladená, ten hydratačno-vyživujúci účinok nebol u mňa dlhodobý tak, ako by som si to predstavovala /holt, Claire Clairmont je konzerva a ešte aj náročná! :)/. Čo bolo ale trošku nepríjemnejšie, to bol fakt, že po čase sérum už na moju suchšiu pleť tak trochu prestalo stačiť a jeho samostatné používanie mi začalo pleť mierne sušiť. 
Takže za mňa by som odporučila používanie séra skôr v aktívnej spolupráci s nočným krémom /a, off course, potom riešenie dilemy, či sérum šupnúť NA alebo POD nočný krém! :)/. Ak ale nemáte skony k nadmernému vysušovaniu pleti, mali by ste byť spokojné.
Apropóóó, spomínala som vám, že sérum vonia náááádherne po vanilke? ;)


Posledným partizánom, ktorého si dnes vezmeme na paškál, bude zmatňujúci pleťový krém na opaľovanie s OF 50, určený pre mastnú a zmiešanú pleť so sklonom k akné.
Nájsť zmatňujúci pleťový krém na opaľovanie je túto sezónu moja úloha číslo jeden, ale ako sa zdá, zatiaľ bez nejakých svetoborných výsledkov. Do tohto kúska od Ziaje som vkladala ozaj veľké nádeje, ale... Ale.


Ak by ste čakali, že zmatňujúci krém bude naozaj zmatňujúci, no tak nebude. Ak by som sa chcela vyjadriť úplne presne, po tomto opaľováku sa lesknete rozhodne O DOSŤ menej, než po klasických opaľovákoch s tak vysokým ochranným faktorom, zmatnenie v pravom slova zmysle ale rovnako rozhodne čakať nemôžete. Čo napriek všetkým pozitívnym dojmom z krému musím hodnotiť vcelku negatívne, to pardón – už len kvôli tomu „matifying cream“ na obale, že.
Takže to by sme mali :).  Odteraz už ale budem len pozitívna.


Krémik príjemne vonia /Krémovo! Mne pripomína tú slávnu niveácku vôňu.../, je klasickej, stredne hutnej opaľovákovej konzistencie /opäť viď foto vyššie!/ a jeho UV-ochrana je stopercentná. Vďaka mega ochrannému faktoru ho bez obáv môžu používať aj šťastní majitelia nejakej tej pigmentovej škvrny na tvári, ak práve podstupujete dermatologickú liečbu alebo ste po estetickom lekárskom zákroku.


Napriek tomu, že krémik je primárne určený na mastnú až zmiešanú pleť, vôbec sa nemusíte obávať, že by vysušoval. Jeho pôsobenie na pleť s akné asi až tak kompetentne neohodnotím, inak som s krémikom ale vlastne veľmi spokojná a viem, že sa naň môžem stopercentne spoľahnúť.
Keď si to tak zosumarizujeme, máme tu dnes jeden jasný must-have, jednu vecičku, s ktorou som v konečnom dôsledku veľmi spokojná a jednu vec, ktorú treba nakopnúť, aby ona nakopla mňa. A to je vlastne celkom slušná bilancia, nie? :)
Vecičky z línie ZIAJA MED zoženiete v e-shope dobrakozmetika.sk v cenovej kategórii cécéá 9-10e.

celkové hodnotenie:
denný krém s SPF6 – 10/10
sérum – 7/10
opaľovací krém – 9/10

Skúšali ste niečo z lekárenského radu od Ziaje? Ktorý z týchto krémov by ste rady vyskúšali?

- claire -

5 komentárov:

  1. Aj keď mám Ziaju čím ďalej tým radšej, neviem prečo, ale bránim sa krémom na tvár. To je moje nelogické intuitívne myslenie. V týchto produktoch mám svoje obľúbené kúsky, ktoré mám v pláne mierne obmeniť, ale zatiaľ som nenašla niečo, od čoho by som bola závislá a čo by bolo môj must-have.
    Teda, okrem olejov, najprv Nobilis Tilia a teraz v poslednom čase Soaphoria. To sú božské vecičky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja toto chápem, tiež s tvárou experimentujem menej rada :) Občas je to možno aj na škodu, ale som v tomto tiež dosť konzerva... Ale že som vyskúšala najmä ten denný krém, tak to sa vytešujem doteraz, aj keď už o chvíľu padne za vlasť :).

      Odstrániť
  2. Docela slibně vypadá zmatňující krém na opalování, ale zase mám určité bariéry, nevím proč, asi proto, že Ziaja, byť má některé produkty výborné, tak na pleť jsem od ní zatím nic nezkoušela a jako ochranu před sluníčkem taky ne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak načase niečo skúsiť! ;) Tohto by som sa určite nebála, tento rad sa predáva v poľských lekárňach...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...