štvrtok 9. júla 2015

Už zas olejčekovanie



Neviem ako vy, ale ja som si donedávna nedokázala ani len predstaviť, že by som oleje používala na mazanie telesnej schránky v inom ročnom období než počas najtuhších zím. V poslednom olejčekovom poste som už ale čo-to naznačila a dnes pokračujeme. Z DM Boxu totiž /nielen/ na mňa vykukol bio olej od Kneipp a ja som mu ceeelkom podľahla.


Olejček od Kneipp má už zas univerzálne použitie. Podľa oficiálnych infošiek na krabičke ho môžete využiť na masáž jaziev, strií, ale prirodzene aj na výživu suchej pokožky a jeho pravidelné používanie zlepšuje jej pružnosť a vyhladzuje ju.

KNEIPP bio hautol
KNEIPP bio olej

Konzistencia je, samozrejme, prudko olejovitá a ak by ste to s množstvom prehnali, budete, SAMOZREJME, prudko umastené ešte najbližší týždeň. Všetky maniačky do olejčekovania ale určite vedia, že pri olejoch viac ako kdekoľvek inde platí ono povestné „menej je viac“ a pri letnom olejčekovaní sa moje odporúčanie zmiliónnásobuje! O potrebnosti aplikácie na vlhkú pokožku ani nehovoriac, že.
Som presvedčená o tom, že vás bude zaujímať zloženie...

KNEIPP Hautol - ingredients
KNEIPP bio olej - zloženie

... plné fajnových olejov /svetlica, oliva, grapefruit, slnečnica/, ktoré sú známe svojimi antioxidačnými a protizápalovými účinkami, okrem iného.
Keďže Claire Clairmont je ale osôbka trošku povrchná, čo ma na tomto oleji dostalo najviac, to je jeho vôňa. Vzhľadom k obalu by tento odér bol fuckt tým posledným, čo by som od vecičky čakala, nakoniec sa ale konalo mega-prekvapko. Olejček totiž vonia krásne sladko-sviežo po citrusoch /asi ten grep/, pančnutý hrejivou vanilkou a u mňa je to jasný letný must-have! 
Čo sa účinku na jazvy/strie týka, úprimne pochybujem, že sa niekedy dopracujem k nejakému zisteniu vzhľadom k tomu, že pravidelného mazania sa u mňa asi nedočkáte. Pokožka po aplikácii ostane ale krásne vyživená a na chvíľočku aj prevoňaná a to je u mňa to najpodstatnejšie. 

KNEIP bio hautol
KNEIPP bio olej

KNEIPP bio hautol
KNEIPP bio olej

Balenie je sklené, má len 100 mililitrov a mali by ste ho spotrebovať do 3 mesiacov od otvorenia. Čo sa teda mne asi nepodarí, ale pokiaľ mi bude furt rovnako krásne voňať, dovtedy bez obáv mažem! :)
Olejček zoženiete v každej DMke za neviemkoľko éčok /trestuhodne som zabudla omrknúť!/, na nete sa cena pohybuje okolo sympatických 6 - 8 eur.

celkové hodnotenie: 10/10

Kto z vás podľahol tomuto olejčeku? A máte rady telové oleje? ;)

- claire -

6 komentárov:

  1. Zbožňujem telové oleje, i keď, ako píšeš, teraz cez leto to veľmi nemusím.
    Tento olejček mám tiež a nechávam si ho na neskoré leto. Bez ohľadu na to, že sa ochladilo, nedávam si nič na seba tejto konzistencie. Vadí mi to.
    Ale vôňa musí byť úžasná. radšej neotváram a nechávam si ho na chladnejšie dni !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kvôli tej vôni som schopná patlať sa ním aj v lete, ale teda fakt len tak veľmi diétne ;)...

      Odstrániť
  2. Ja sa natieram vždy po sprche, v zime olejmi, v lete telovými mliekami alebo mliekami po opaľovaní, občas maslami, skrátka vždy niečím, tento rituál u mňa funguje už dlhé roky a žiaľ strie mám aj tak, robia sa mi občas aj nové a ničím som sa ich nezbavila, takže si nemusíš vyčítať, že sa nenatieraš, je to fakt jedno, ak raz strie niekto má tak ich mať bude, asi to bude genetikou a spraviť sa s tým veľa nedá. Skúšala som aj špeciálne krémy a jedine Elancyl mal na mňa účinok, iné nič.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa natieram tiež VŽDY, ale teda väčšinou tie patladlá striedam a nie som schopná mazať sa trebárs týždeň tým istým :)
      Nejaká tá stria sa nájde aj u mňa, ale zas nejak extra to neriešim, čojaviem... :)

      Odstrániť
  3. Tělové oleje mám ráda, ale jen v zimě, přes léto mazání flákám nebo se odbývám tělovým mlékem do sprchy, aby se neřeklo:-D Takže až se mi převoní ty Baleácké, tak mrknu i po tomhle:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Baleácke sú tiež klasika, najmä Seelenzart milujem...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...