štvrtok 15. októbra 2015

Blogerka a mačka



To som zas svojho času mala geniálny nápad. Objavná myšlienka zaobstarať si k mojim dvom kocúrom mača z útulku ma napadla trošku neplánovane, aj keď mi bolo jasné odjakživa, že mini-šelmičky v mojej domácnosti o počte 2 kusy je málo. Žalostne málo. A keďže každá správna beauty-blogerka má doma minimálne jednu mačku, chápať ma budete asi viaceré ;).



Voľba padla na cicu z Mačacieho Raja. Vďaka netradičnému sfarbeniu dostalo mača ženského pohlavia meno Shadow, ale kľudne ju môžete volať Tieň.
No, tak predovšetkým. Ak sa mačkátko tvári v útulku roztomilo, vôbec nie je vylúčené, že roztomilosť mu vydrží tak desať minút denne. 



Po zvyšok dňa /a noci/ je to malý satan, ktorý vydrží hrýzť a škrabať všetky končatiny dvojnohého aj štvornohého osadenstva vašej domácnosti, urobí si z vašej postele vrátane vás v spiacom stave úžasne zábavnú prekážkovú dráhu a ešte aj počas roztomilej desaťminútovky vám pazúrikmi masíruje krk tak, až si v spánku hryziete jazyk a červené šmuhy na krku vás ráno presvedčia o krutej realite, že máte doma naozajstnú šelmu s úmyslom od samej lásky vás zavraždiť.


Z čoho pre každú beauty-blogerku vyplýva – zabudnite na fotenie swatchov na rukách! Každý sa beztak bude sústrediť len na škrabance, vyzerajúce ako začínajúca lepra a odtiene všetkých superluxusných paletiek budú hrať celkom druhoradú úlohu. Což v prípade 50eurovej paletky celkom naprdí, že.


Fotenie. Pripravte sa na to, že vám bude trvať minimálne osemdesiatosemkrát tak dlho. Mačaťu totiž nevysvetlíte, že hojdajúci sa kryt z objektívu nie je tá najlepšia hračka na svete alebo že macacie nohy a zadok by na fotke nových kozmetických prírastkov byť nemali. Okrem toho mača nutne potrebuje ocápať labkou všetky kelímky, tégliky a tubičky, ktoré sa dajú pogúľať aspoň do vzdialenosti jedného centimetra a vôbec nebude brať ohľad na to, že ten bordel ste dávali do fotogenicky akceptovateľného stavu minimálne hodinu! Že pri troche šťastia v zápale hry nejaký ten svätý grál zapatroší, to je vec samozrejmá ;).


Apropó, sväté grály mačaťu teda ani trošku sväté nie sú, aby vám bolo jasné – Naked paletka už letela zo stola po elegantnom výkope ľavou zadnou a šípke strmhlav dole na hlavu kocúrovu. Neviem, kto bol sprostejší a vulgárnejší , či ja alebo kocúr.


Takže tak, vážení. Zobrať si domov malé mača bol vskutku pekelný nápad. Ale viete čo? Ja by som ten môj Tieň nedala za nič na svete. Lebo sa vie taaak krásne túliť. Len na to musí mať náladu samozrejme :).
No, ťažký-preťažký je život beautyblogerský...

- claire -

14 komentárov:

  1. Biela Macka hlasuje za pravidelnu rubriku s reportmi zo zivota maciek medzi kozmetikou.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No je viac než možné, že niečo podobné bude - značím si ;D

      Odstrániť
  2. Tak Tieň je už veľká slečna, ale stále roztomilá :-)
    A pripájam sa k Bielej Mačke :-)
    R.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, uznávam, že na fotkách alebo 5 minút po príchode návštevy tak môže pôsobiť... :D

      Odstrániť
  3. Jak ja bych si rada nejakou kocicku poridila, ale bohuzel jsem alergicka, takze ze mne nikdy spravna beauty blogerka asi nebude :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skús sfinxa ;)
      Je to ale sranda, koľko beauty-blogeriek inklinuje k mačkám :)

      Odstrániť
  4. Ja inklinujem ku všetkému živému, akurát pri mojich dvoch psoch je problém aj muchu chovať.. Všetko by len naháňali :-/ :D Nevadí mačičku si adoptujem do vlastného bytu. Aktuálne ale aj tak máme prírastok v rodine - šteniatko francúzskeho buldočka - teda Dita je bratrancova, ale tak nooo.. ehm.. privlastňujem si ju keď som u nich :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jo jo, mačička byť musí! ;D
      Inak, ľahšie naučíš dospelého psa na mača než naopak :) vlastná skúsenosť :)

      Odstrániť
    2. no neviem neviem či môj poľovnícky pes by sa vo svojich takmer 11 rokoch dokázal naučiť na čokoľvek iné živé.. keď som ešte robila v útulku, mala som doma na noc malinkaté mačiatko (vtedy sme mali ešte 2 setrov, teraz 1 seter + 1 číňan) a teda pes mi ležal celú noc za dverami a striedavo škrabal a kňučal ako sa chcel dostať k drobcovi.. našťastie sme tú noc všetci v zdraví prežili :-D

      Odstrániť
    3. Určite by sa dalo, chce to len zvoliť vhodnú stratégiu :) My sme mali trhača /maximálne dominantný a nevychovaný novofundlanďan, ktorý rešpektoval akurát tak mňa/, ostatné zvieratá neznášal, ale v priebehu pár mesiacov si zvykol natoľko, že mu mača lozilo do koterca aj výbehu aj búdy bez problémov...

      Odstrániť
  5. Zabavila som sa !
    Len pre úplnosť píšem, že ja som psíčkarka :)))).

    OdpovedaťOdstrániť
  6. :-):-) si myslis, ze si budes fotit tak, ako Ty chces? ...u rodicov boli kedysi macky iba zahradne, takze prichadzali a odchadzali rozne generacie roznych najduchov a priselcov...teraz maju jednu domacu(kedze ziadne maca tento rok akosi na zahrade neprezilo, tak uz "zasiahli" ) a ta teda pacifikuje domaceho labradora (11r.) jedna radost, ktory radsej po chvili dobrovolne odchadza niekam do azylu....
    U mna zatial ziadne zvery nie su....staci maly a velky chlap. Mam o zabavu postarane.....mozno na stare kolena nejaky psi cumak bude, teraz rozhodne nie:-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mačatá sú teroristi, fakt! :D Naša krpaňa dvorová spacifikovala môjho 76kilového novofundlanďana, ktorý neznášal mačky, v priebehu mesiaca :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...