štvrtok 29. októbra 2015

Môj krutý boj s čistiacimi obrúskami



Tak ako jo, väčšinou sa veci majú tak, že od DMky na testovanie pošlú veci, po ktorých Claire Clairmont v newslettri pokukuje najviac. Občas ale motyka vystrelí a v poslednej dávke testovačiek sa mi ušli – drb! – odličovacie obrúsky. Čiže vec, ktorú ja ABSOLÚTNE nepoužívam a je u mňa viac-menej v nemilosti. A to ani nemám nejaký extra dôvod.
No, čo už – zmierme sa s realitou.

BALEA_reinigungs_tucher


Čistiace pleťové obrúsky, konkrétne moje limitkové Fresh Purple, nemajú slúžiť len na odlíčenie pleti, ale aj jej hydratáciu. Čo by bola vec, off course, celkom fajn, blbé je, že málokto tomu aj verí, že. A obzvlášť neveriaci Tomáš, ako som ja.
Skutočne nechápem osoby, ktoré sa odličujú odličovacími obrúskami denne. Ja to mám tak: ak použiť odličovací obrúsok, jedine niekde v núdzi na cestách a v cestovnom balení, nie v takejto - síce efektnej a praktickej – ale furt OBRkrabici. /Len tak medzi nami, ešte som to nikdy neurobila ani na tých „cestách“!/ Ale budiž, do testovania som sa samozrejme dala, aby som vám mohla zhrnúť svoje dojmy.

BALEA_reinigungs_tucher
BALEA čistiace obrúsky

Vizuál ako vždy premakaný. Neviem, či sa dajú zohnať aj samostatne, mne došlo dvojbalenie spolu s boxom. Voňať by mali po exotike, nie som si istá, či práve toto je to, čo vo vôni cítim – inak je vôňa príjemná, ale privítala by som takýto výrobok jednoznačne skôr bez parfumácie.

BALEA_reinigungs_tucher_ingredients
BALEA čistiace obrúsky - zloženie

Pozitívom vecičky jednoznačne je, že na tvári nelepí a zanechá aspoň na prvý dojem naozaj celkom príjemný pocit hydratovanej pleti.
LENŽE!
Lenže ten odličovací účinok, off course... Ak by ste chceli omietku zo svojej tváre odlíčiť naozaj dokonale, minuli by ste na tento úkon hádam celý balíček obrúskov /ja konkrétne som mala samotný mejkap - rozumej hnedú hmotu! - dole po troch obrúskoch/. S mojou obľúbenou NEvodeodolnou riasenkou hnú len s námahou, mejkap ide dole po použití jedného obrúska len čiastočne a treba dočistiť micinou. Což teda ako fakt nevidím dôvod, prečo toto používať – najmä v bezpečí domova, že...
Ale nevylučujem, že celá táto situácia je len dôsledkom nadmernej šikovnosti Claire Clairmont, obraz si musíte urobiť samé. No ale pokračujme.

BALEA_reinigungs_tucher
BALEA čistiace obrúsky

Žiadna kaša sa totiž neje taká horúca, ako sa navarí a nakoniec tá v úvode spomínaná motyka predsa len vystrelila. /Čím by sme mali pre dnešok uzatvorené okienko prísloví a porekadiel saveonbeauty blogu./ Pretože obrúskom som uplatnenie v konečnom dôsledku predsa len našla – a to celkom MEGA.
Konkrétne pri odličovaní pier, ktoré mi je týmto spôsobom oveľa príjemnejšie, než odličovanie omickovaným tampónom - aj keď tiež nejde dvakrát jednoducho, najmä, ak máte na perách také držáky ako 16hodinové dermakolácke tekuté rúže, že jo. Tak ale dáte to. Presnejšie: UDRHNETE.
Takže nakoniec vlastne ani neviem, ako by som vec hodnotila. Za mňa na odličovanie očí a tváre určite nie - samozrejme, ak by mi odlíčenie pleti malo v jeden večer zachrániť život, no tak okej, použijem. Ale na každodenné odličovanie asi rýchlo zabudnem.
Ale keď už fičím na tých výrazných a dlhotrvajúcich farbách na mojej papuľke... no tak baby moje, vyzerá to na ďalšiu potrebnosť v mojom kozmetickom arzenále!
Schíza, ach jo...

Tentokrát bez hodnotenia.

Priznajte sa, ktorá z vás sa odličuje odličovacími obrúskami? A máte skúsenosť s týmito od Baley?

- claire -

21 komentárov:

  1. Ahoj Claire, mne sa nahodou tie obrusku celkom pacia. Nosim ich v kabelke pre pripad nudze/nehody a okrem toho,ze mi po nich kabelka fakt ze dobre vonia,tak aj ich cistiaci ucinok je celkom fajn... :-) Len ja si asi nedavam na tvar zas az tolko "omietky"... Ja len tak decentne :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja zas nevylucujem, niekomu ten princip cistiacich obruskov vyhovovat moze, mne okrem tych pier teda velmi nie...
      Mne by sa do kabelky nevmestili :) ale teda ani neviem, pre pripad AKEJ nehody by som ich mala so sebou nosit, mna napada len jedna a to dost nechutna :DDD
      Ale sa tesim, ze Ti plne vyhovuju ;)

      Odstrániť
  2. Já ubrousky nepoužívám , ale mám v plánu nějaké vyzkoušet.. Tyto to ale asi nebudou :)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak zas ako ja som presvedcena o tom, ze takto funguju AKEKOLVEK odlicovacie obrusky :)

      Odstrániť
  3. Obrúsky som v živote nepoužila a ani nepoužijem (jedinou výnimkou bol výstup na Etnu v gazíkoch kde po vystúpení na vrchol sa spustil taký víchor, že všetok sopečný prach skončil na mojej tvári, na ktorej bol makeup, a čierny prach musel ísť dole vzhľadom na dostupné možnosti a pomery len detskými vlhkými utierkami na zadok s kamilkovým odérom).
    Takže, toto štádium je už za mnou a vlhké utierky brávam len na výlety s deťmi mimo domu, kde slúžia na ruky a všetko ostatné.
    Na tvár už NIKDY viac :))).
    Tá obr krabica je brutus, to som z domu vyhodila keď moje mladšie dieťa skončilo s plienkami :))).

    KEDY bude nejaký tutoriál zo stretka z DM ? Fotky a pod. ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jo tak výstup na Etnu, presne to bola situácia, kde by život zachrániť mohli, to beriem :)))
      Report z DM eventu už mám zbuchnutý, len čakám na fotečky, kedy dorazia :)

      Odstrániť
    2. Ak by si ma videla po tom čo na mne skončil sopečný prach - čierna tvár, ruky, nos, uši, všetko. Bola som vďačná za čokoľvek, aj za kamilkové obrúsky, po ktorých mi smrdela tvár celý deň. A keďže som nechcela mať suchú pleť počas celého dňa, tak som sa nakrémovala jediným krémom čo som mala, a to krémom na ruky, tiež kamilkovým :)))))).
      Úžasné fotky z toho boli, môj muž má doteraz uložené v mobile :))) a ukazuje na požiadanie :))).

      Odstrániť
    3. :DDD
      Mna tak napadla jedna mila prihoda s kamilkovymi papierovymi vreckovkami. Ulakomila som sa na ne v drogerke, lebo boli v akcii, ale brutaaaaaalne mi smrdeli, ako som zistila neskor. A raz som isla busom z roboty a dievcinke vedla mna sa podarilo hodit tycku, tak som jej odusevnene a s neskryvanym nadsenim podarovala cely balicek kamilkovych vreckoviek, tesiac sa, ze sa ich zbavim :D
      Akurat ze slecna potom hodila este jednu sablu, podla mna to muselo byt tymi vreckovkami :D
      Odvtedy nakupujem maximalne tak mentolove :)

      Odstrániť
    4. Tak na toto nemám :)))), šabľa z papierových vreckoviek :)))).
      Tie moje smrdeli (pardón, mali arómu) len v čase nanášania, resp. použitia. Našťastie to potom prestalo. Neviem si predstaviť, že by som smrdela kamilkami aj potom čo sme z Etny išli do Taorminy (najkrajšieho miesta na Sicílii).

      Odstrániť
  4. Na odličování bych si je asi ani netroufla použít, ale sem tam používám na takové to dočištění pleti a tam službu odvedou:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som to asi psychicky nezvládla, keby som na ksicht ako poslednú vec nenapatlala micelárku! :D

      Odstrániť
  5. No ja všade, hoc idem niekam na jeden deň ťahám so sebou aspoň mini balenie micelárky...na mne takéto obrúsky tiež absolútne nefungujú.....a proste, keď to ide jednoducho pár ťahmi micelárky, tak prečo sa trápiť s obrúskami....Konkrétne na tieto som však čítala už zopár pozitiv recenzi, tak som myslela, že skončia lepšie...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj, tiež sa spolieham skôr na pidi-fľaštičky s micinou... Ono podľa mňa dosť veľký podiel s mojou polo-spokojnosťou má aj moja zaujatosť voči takýmto vecičkám, baby, ktoré sú na obrúsky zvyknuté, možno môžu chrochtať blahom...

      Odstrániť
    2. Ja som skúšala len niekoľko druhov...a proste absolútne....vôbec NIE....ešte som chcela vyskúšať jedny od Biodermy, lebo tie sú napustené práve micelárkou...tak to by možno šlo...raz som ich už mala....ale používala som ich iba na ruky....a pamätám si, že boli extrémne vlhké, čo ma prekvapilo....bolo to super..no ale na tú tvár som ich tuším neskúšala...ela

      Odstrániť
    3. No, tie biodermie možno ešte okej, ale zas nie je to u mňa vec, ktorú by som nutne potrebovala...

      Odstrániť
  6. Odlicujem cistiacim gelom a pletovou vodou. Po odlicovani iba obruskami by som sa na 100% vyhadzala, lebo urcite neodlicia vsetok make-up. Skor by som vsak reagovala na tekute ruze Dermacol, ktore spominas. Aka je sanca ze sa budu dat odstranit z oblecenia? Znacka: sikovnost nadovsetko

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cica, tak toto Ti fakt nepoviem :D ale podľa mňa to pôjde a začala by som obrúskami od Baley :DDD
      ... a následne vyprať ;)

      Odstrániť
  7. suhlas claire, absolutne nic to nerobi a serie ma to, bez micelarky sa s nimi nedoodlicujem ani nahodou :-/ :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Apage...nepouzila som, nepouzivam a ani sa nechystam pouzit a uz vobec nie kupit. Vlhcene obrusky v domacnosti sice funguju, ale v drvivej vacsine pre potomka a v pripade nudze na ruky....na tvar e e fuj.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...