pondelok 2. novembra 2015

Nie celkom potrebné maslo na pery



Horúca novinka na déemkovských pultoch spôsobila nemalý rozruch v radoch všetkých balzamových maniačok a ja som nebola výnimkou. V dnešnej recenzii sa masielku na pery zn. BALEA s vôňou citrónových kvetov a mandlí pozrieme na zúbok kvapôčku detailnejšie a vy si budete snáď môcť utvoriť aký-taký názor, či masielko potrebujete alebo až tak celkom nie.

BALEA_lippenbutter


Pred časom blogosférou preleteli a slušný vietor narobili maslá na pery od Nivey a keď som v newslettri uvidela novinku od Baley, logicky som čakala niečo podobné. Po vizuálnej stránke by tomu aj všetko napovedalo, že.
Takže začnime balením. To je síce celkom ňuňu, ale ak si ten dekel čo len trošku umastíte, bude sa vám balenie otvárať teda pekelne, to vám poviem. Napriek tomu, ani trošku by som nemala pocit bezpečia, ak by som si masielko šupla do kabelky len tak, bez vôdzky a náhubku /rozumej navoľno/.

BALEA_lippenbutter
BALEA maslo na pery

To by sme mali vizuál, prejdime k vôni.
Tá je, dámy a páni, dokonalosť sama. Priznám sa, dosť mi pripomína moje obľúbené niveácke vanilka_makadamia masielko, veľmi jemne pančnuté niečím citrusovým – ale to fakt len veľmi jemne. Pomenej chrochtám blahom už pri chuti samotnej – nie že by som mala v pláne maslo pojedať namiesto desiatej a olovrantu, ale aspoň NEUTRÁLNA chuť je len bonusom - a v tomto prípade je tá chuť mne osobne dosť nepríjemná. Uznávam, že chybička môže byť občas aj na druhom konci vedenia a preto sa snažím nepatlať si na pery maslo v mega-vrstvách, ale len veľmi decentne, ale teda aj tak nič moc.
Určite vás bude zaujímať zloženie /ktoré mne osobne príde celkom fajn!/...

BALEA_lippenbutter_ingredients
BALEA maslo na pery - zloženie

Čo ma ale prekvapilo naozaj MOC, to je konzistencia. Tá na rozdiel od niveáckych masielok totiž nie je ani trošičku hutná, ale skôr výsostne krémová a tento fakt mne osobne teda nie celkom vyhovuje! Maslo sa navyše po kontakte s perami vcelku intenzívne topí a toto mi tiež spôsobuje mierne vrásky na čele.

BALEA_lippenbutter
BALEA maslo na pery

BALEA_lippenbutter_konzistencia
BALEA maslo na pery - konzistencia

Čo sa samotného účinku týka, ten sa u mňa väčšinou vždy priamoúmerne odvíja od konzistencie. BOHUŽIAĽ /a fakt sa mi to nepíše ľahko!/, v tomto prípade je masielko pre mňa skôr sklamaním, než ďalšou potrebnosťou a zaradím ho zrejme do pomerne obsiahleho zoznamu baleáckych balzamov na pery, ktoré fuckt nepotrebujem.
Výživno-hydratačné účinky mi prídu totiž len veľmi priemerné a oveľa viac mi vyhovovala od tejto značky oranžová plechovka /za ktorej návrat v akejkoľvek verzii sa vrúcne modlím každý večer/.
Ak vám ľahšie konzistencie kelímkových patladiel na pery nevadia a naopak, vyhľadávate ich, určite po tomto masielku mrknite. Ak nie, pomodlite sa aspoň občas spolu so mnou.

hodnotenie: 6/10

Ulakomili ste sa aj vy na toto masielko? Čo naň hovoríte?

- claire -

12 komentárov:

  1. Ja som ho chcela vyskúšať no po recenzii už teda váham,a okrem toho mám ešte 2 takmer plné nivea masielka a ďalších 598164 balzamov :/ No uvidím,či odolám alebo nie :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Akože, nestojí ani 2 éčka, takže zas tak veľmi Ťa ten nákup nezruinuje, no ale rozhodni sa sama... Možno Ti vyhovovať bude, a dokonca poznám jednu osobu, ktorej to maslo aj chutí :D že Lenka :D...

      Odstrániť
  2. Nuž, mňa tiež prekvapila konzistencia, ale mne sa páči ! Aj vôňa, aj konzistencia, aj chuť citrónového letného sorbetu :))).
    Pre úplnosť, bola som si dať na pery aj Tebou uvádzané masielko z DM pomarančové /na ktoré si priložila link) a vôňou je citrónový lepší, ale konzistenciou zase pomarančový.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Joj škoda.. Ja by som aj horšie účinky prekusla lebo je to za pár korún a vôňu poznám (taka istá je aj pena do kúpeľa), ale ta konzistencia na tvojej ruke vyzerá veľmi vodovo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No nie je to bohviečo, čo si budeme čo hovoriť... Ale ak Ti slabší účinok nevadí, ja by som vyskúšala.

      Odstrániť
  4. Tak takúto konzistenciu by som teda nečakala a dobre, že si to napísala... aspoň viem, že ho už nepotrebujem :D

    pinkshaaark

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak tohle nečtu ráda:-( Tu konzistenci bych tedy čekala a potřebovala jinou, aspoň teď na zimu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No na zimu mne osobne toto určite nebude stačiť... a fakt rozmýšľam, že ho niekomu posuniem, tá vôňa je ozaj super a bolo by škoda, keby mi doma len tak stálo...

      Odstrániť
  6. Ja ho mam tiež a tá konzostencia je až veľmi vodová a ani mi nevonia

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja ho mam tiež a tá konzostencia je až veľmi vodová a ani mi nevonia

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...