streda 4. novembra 2015

TIGI - používať len s extra zmyslom pre humor!



Verte či nie, toto upozornenie sa fuckt nachádza na oboch fľaštičkách, a popravde ani sa tomu nečudujem – pretože ak sa odvážite používať šampón a kondicionér s názvom Dumb Blonde a máte pri tom všetkom mierny nábeh byť za bloncku... TIGI Bed Head šampón a kondicionér /nielen/ pre poškodené blond vlasy.

TIGI_bed_head_dumb_blonde


Americkú vlasovú kozmetiku Tigi som chcela vyskúšať už dávno, preto keď prišla ponuka od internetovej parfumérky Elnino zrecenzovať nejaký produkt na vlasy, bolo rozhodnuté. Ako o mne hádam aj viete, občas dokážem byť PPP /poriadne povrchná pipina/ a vec, čo ma lákala v tomto prípade najviac, bola údajne úžasná vôňa. A tak v mojom akoženákupnom košíku skončila sada v zložení 400ml šampón a 200ml kondicionér na vlasy.

TIGI_bed_head_blonde_therapy
TIGI Bed Head Dumb Blonde

TIGI_bed_head_dumb_blonde_sampon_a_kondicioner
TIGI Bed Head Dumb Blonde šampón a kondicionér

Pred samotnou recenziou si ale dajme malý exkurz do vlasovej histórie Claire Clairmont.
Za oných čias som trpela trošku nadmerným vlasovým porastom, čo sa hustoty týka a detstvo som strávila v područí zbožnej túžby mať RIEDKE vlasy. Aby som vec ozrejmila s ohľadom na neskoršie skúsenosti a znalosti, v skutočnosti som chcela mať vlasy JEMNÉ, keďže tie moje boli nadmerne husté, tvrdé ako drôty a drsné ako konský vlas.

TIGI_bed_head_blonde_therapy
TIGI Bed Head Dumb Blonde

Ako to už občas býva, niektoré naše želania /a obzvlášť tie moje!/ sa niekedy zvyknú vyplniť a mne behom bližšie nezistiteľného času vypadala asi tak polka vlasov. Tvrdých a drsných, off course. Ako áno, asi ich mám furt hustejšie v porovnaní s riedko-vlasovou časťou ženskej populácie, ale inak je to fuckt bieda, vážení! Vlasy nemám síce ani farbené ani nijako inak chemicky poškodené, ale s ich slameným vizuálom a logicky aj lámavosťou bojujem permanentne.
Dumb Blonde sada je určená na to, aby dala do laty /nielen/ blond vlasy, poškodené chémiou. Čiže POŠKODENÉ, môžeme sa tváriť.

TIGI_bed_head_dumb_blonde_reconstructor
TIGI Bed Head Dumb Blonde kondicionér

Hneď na úvod musím skonštatovať, že balenia oboch vecičiek sú nielen vtipné a efektné, ale aj maximálne praktické. Čo ma trošku prdí, to je fakt, že nie som schopná pumpičkové balenie šampónu opätovne zavrieť, ale kto už by len mal chuť trepať niekam so sebou 400 mililitrov šampónu, že...
Začnime hneď tým najviac kultovým – vôňou. Chýry neklamali. Vôňa je totiž, kočky moje, naozaj božská! Je megaintenzívna, trošku umelá, ale vonia po ananáse /a to ja rada!/ a čo je najsamlepšie – vo vlasoch naozaj dlho vydrží!
Ďalšia božská záležitosť – konzistencia. Šampón je hustý, perleťovofialkový a megapenivý! 

TIGI_bed_head_dumb_blonde_shampoo
TIGI Bed Head Dumb Blonde šampón - konzistencia

Pri aplikácii číslo dva bohate postačí jediné stlačenie pumpičky a pena vám lezie von aj z nosných dierok. Čo sa balzamu týka, ak poviem, že je megahustý, asi ho budem furt podceňovať. To skrátka musíte vidieť!

TIGI_bed_head_dumb_blonde_reconstructor
TIGI Bed Head Dumb Blonde kondicionér - konzistencia

TIGI_bed_head_dumb_blonde_reconstructor
TIGI Bed Head Dumb Blonde kondicionér - konzistencia
 
Prejdime ale k veciam, ktoré ma nie celkom tešia. Teda konkrétne, je až jedna – zloženie. V tom sa totiž výrobca nevyhol silikónom, čo by mi možno tak nevadilo pri balzame, ale pri šampóne by som sa tejto drobnej komplikácii radšej vyhla. No, antisilikónový boom do Ameriky asi ešte nedorazil, vyzerá to tak.

TIGI_bed_head_dumb_blonde_reconstructor_ingredients
TIGI Bed Head Dumb Blonde kondicionér - zloženie
TIGI_bed_head_dumb_blonde_shampoo_ingredients
TIGI Bed Head Dumb Blonde šampón - zloženie

Nakoniec to najdôležitejšie – účinok. Prvé dni som zmenu nepobadala, tá došla až po pár týždňoch. Zo začiatku mi vlasy trošku elektrizovali, tento bohumilý jav ma obťažoval len asi prvý týždeň. Teraz, po viac ako mesiaci používania obdeň /keď zo šampónu ubudlo naozaj pidimnožstvo a z kondicionéru tak tretina/ môžem skonštatovať nasledovné:
- vlasy sú lesklé;
- vlasy sú voňavé;
- vlasy sú už na dotyk pevnejšie a pri fénovaní zo mňa neopadáva toľko koncov.
Toť vsjo. Ja osobne som veľmi spokojná, ale neodvážim sa hodnotiť túto sadu z pohľadu niekoho, kto má vlasový porast týraný pravidelným farbením, zosvetľovaním, melírovaním a podobnými pekelnosťami. Na moje presušené a lámavé vlasy šampón aj balzam ale sadli, s prepáčením, ako riť na šerbeľ.

TIGI_bed_head_dumb_blonde_blonde_therapy
TIGI Bed Head Dumb Blonde

Sadu /a mnoho ďalších/ zoženiete za nie celkom ľudovú cenu v tomto e-shope, musím ale povedať, že v tomto prípade sa nákup naozaj oplatí, pretože ako šampón, tak aj kondiš vám vydržia naozaj MEGADLHO. A ak ulietavate na výrazných ovocných vôňach, ktoré chcete z vašich vláskov aj naozaj cítiť, tak je Tigi pre vás nutnosť ;).

hodnotenie: 9/10

Skúšali ste už nejakú Vec na vlasy od Tigi? Koľko ste ochotné zainvestovať do vlasovej kozmetiky?

- claire -

4 komentáre:

  1. Nevidím síce celé zloženie šampónu, ale aj keby v ňom nejaký silikón bol, tak si myslím, že z neho nemusíš mať nervy. Tie peniče, čo tam sú, mu nedovolia na vlasoch vydržať a zaťažovať ich. No... tento článok mi vôbec nepomohol v odolávaní. ;-) Už to vidím, že budem chcieť mať doma aj Tigi. Hneď ako miniem to kvantum kozmetiky, čo už mám. Tie produkty vyzerajú zaujímavo a ak aj dobre voňajú a pomaly sa míňajú, potom je to naozaj dobrá investícía.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ma fakt teší teda :) Vlasy sú ozaj ľahučké, po zaťažení ani stopy, len som sa bála, čo bude pri tomto ozaj dlhodobom používaní, ale teda po tom cécéá mesiaci aj pol ťažká pohoda... A tie peniče, pri prvej aplikácii pení "normálne", ale pri tej druhej stačí dať množstvo, čo sa vyprdne na svetlo božie pri jednom stlačení pumpičky a pení to fakt jak sviňa :D

      Odstrániť
  2. Túto značku absolútne nepoznám a ani ju nebudem kupovať.
    Vcelku na moje krátke vlasy mi postačia drogérkové záležitosti.
    A nakoľko chodím kaderníčke na strihanie a farbenie raz za cca 5-6 týždňov, a vlasy si umývam každý druhý deň, tak si kupujem na regeneráciu a farbené vlasy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja chodím kaderníčke tak 2x do roka :D čo sa teda nijako nechválim, naopak, občas sa za to aj hanbím! :D Ale tiež nakupujem väčšinou drogérkové veci...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...