piatok 1. januára 2016

YVES ROCHER najvoňavejšie /po/vianočné limitky



Keď na značke YVES ROCHER niečo milujem, tak sú to sprcháče a ich vône. Frantíci ich väčšinou naozaj vedia a nie inak je tomu aj v prípade niektorých vianočných limitkových záležitostí, ktoré omrkneme v dnešnom – už postvianočnom – článku.



Na pretras si dnes vezmeme sprcháč a telové mlieko s vôňou jabĺčka a krém na ruky a balzam na pery s vôňou pomaranča a škorice.
Vážení, rovno začnem tým NAJLEPŠÍM, čo tieto vecičky ponúkajú, a to vôňou. Tá je v oboch prípadoch skrátka ÚŽASNÁ, inak to popísať nedokážem. Sladučká, hrejivo vianočná, ale furt prirodzená. K tomu si skrátka musíte pričuchnúť, aby ste ju vedeli náležite oceniť a vďaka tejto skúsenosti odpustiť vecičkám iné nedostatky, ktorými, bohužiaľ, vcelku oplývajú :).



Začnime tým NAJ, čím je – ako to už u tejto značky a Claire Clairmont býva – sprcháč. Vôňa dokonalá, balenie veľké, konzistencia super... nemám mu absolútne čo vytknúť a k Vianociam táto vecička určite bude patriť až na veky vekov. Toto ohodnotiť inak ako absolutóriom sa ani nedá.



Menšie výhrady mám už k telovému mlieku. Vôňa je síce furt úžasná a mliečko vyzerá prudko zožrateľne, ALE! Telové mlieko je zľahka nahnedlé a keďže ide o šimering badyloušn, tak obsahuje pomerne veľké množstvo maličkých trblietancov. Toto by mohlo byť v podstate fajn, čo ma ale /už zasa/ trošku prdká, to je fakt, že keď sa večer mliekom namažete a ráno si prebehnete po dekolte omicelárkovaným tampónikom, tak vám ostane pekne nahnedlý a ja sa radšej nezamýšľam nad tým, čo robí vecička s našimi nočnými úbormi, návliečkami a všetkými ďalšími nočno-spacími potrebnosťami.




Okrem toho, ten hydratačný účinok je vcelku priemerný – a na aplikáciu bez dokúpenia pumpičky rovno zabudnite.
Tu, hľa, zloženie - fotené nadvakrát:



 
Napriek všetkému, ak by mliečko bolo tradične NEfarebné, asi by som mu odpustila všetky vyššie vymenované neduhy a pri večernom patlaní sa by som chrochtala blahom. Lebo vôňa sladučkých jabĺčok je úplne najviac :).



Podobne je na tom línia s prudko vianočnou vôňou pomaranča a škorice. Celkom dosť mi síce pripomína citrónovo-vanilkovú limitku z minulých sezón, toto jej ale rada odpustím, keďže to bola jedna z mojich najobľúbenejších limitiek.
U mňa z tejto sady zakotvili práve moje najmilovanejšie vecičky – krém na ruky a balzam na pery. Bohužiaľ musím skonštatovať, že vôňa je ich JEDINOU prednosťou a inak veľa vody v kozmetickom arzenále Claire Clairmont nenamútili.



Limitkový krém na ruky má tradične pomerne riedku konzistenciu /toto sa značke fuckt nedarí!/ a jeho hydratačná schopnosť je v podstate na bode mrazu, ak ho ale striedate s inými krémami na ruky, môžete obšťastňovať aspoň občas svoje čuchové bunky tou nádhernou vôňou.
Ak by ste chceli omrknúť zloženie:



Čo ma ale doslovne nasralo, to sú nové balzamy na pery.
Určite si pamätáte časy, keď som balzamy na pery Yves Rocher velebila do nebies. Boli naozaj výživné a moje pery zachraňovali vždy, keď to bolo treba. Lenže potom zaúradoval bôžik kozmetických zákerností a pod rúškom výhodnejšieho nákupu narval balzamy do väčších obalov a – čo je to najpodstatnejšie – úúúplne zmenil konzistenciu! 



Takže môžem s čistým svedomím vyhlásiť, že yvesrocherácke balzamy stoja za prd, pretože po perách len behajú rýchlosťou blesku, pery absolútne nevyživia a nezhydratujú a v podstate mi konzistenčne pripomínajú moje „megaobľúbené“ bejbylipsy. Čo teda ja musím brať ako moju osobnú tragédiu a mám traumu do konca života, že.
Ceny vám presne nepoviem, zapamätala som si akurát ten desivý fakt, že limitkové balzamy stáli niečo okolo 4 éčok, čo je za mňa už fuckt pekelne tragická suma za takúto vec.
A tak... Dáme radšej hodnotenia.

sprcháč 10/10
telové mlieko 7,5/10
krém na ruky 6/10
balzam na pery 3/10

Podľahli ste aj vy mimoriadne voňavým limitovaným vianočným sadám od Yves Rocher? Ak jo, ktorá je tá vaša srdcová? ;)

- claire -

8 komentárov:

  1. Nuž, nepodľahla som.
    Nejak som sa dala na kvalitu a overené kúsky a nemám chuť skúšať niečo nové neoverené, na ktoré nájdem ešte aj k tomu negatívne hodnotenia.
    Akurát som urobila objednávku na ZIAJA za slušný peniaz (vrátane kompletnej kolekcie úplne všetkého z kozej rady pre moju svorku k narodeninám), k tomu tebou overené telové mlieka, sprcháče (rovno sa priznám, že v rámci dnešných raňajok som ti brúsila tvojou stránkou a čítala opakovane recenzie na Ziaju), krém na oči a pod.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak Ziaja je iná klasika ;)
      Ja sa priznám, že všetky vecičky okrem sprcháča som dostala od kamošky ako darček, z čoho sa samozrejme veľmi teším, ale po vyskúšaní som si svoj názor musela povedať ;D Ale tie vône sú fakt božské...

      Odstrániť
  2. Ten spcháč som si tiež musela kúpiť, vôňa je fakt parádna!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 100percentný súhlas, je neuveriteľná!!! Dokonalá :)

      Odstrániť
  3. Podlehla jsem sprcháči a dvěma krémům na ruce, pořídila bych si toho víc, ale ty ceny se mi zrovna dvakrát nelíbily:-D U krémů na ruce jsem čekala, že s účinky a konzistencí na tom nebudou zrovna slavně, ale těm vůním se odolat nedalo:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Trošku ma mrzelo, keď som sa pred Vianocami do YR nedostala a po Vianociach limitku už v obchode nenašla, úplne ma lákali tie vône. No nestihla som si ich teda ani očuchať a ani kúpiť, no po tvojej recenzií som celkom aj rada. A balzam z limitky za 4€? celkom dosť, mali ho dať pekne lacný ako vianočný darček pre nás :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jo, cena za balzamy bola hrozná!!!!!! A navyše tá kvalita... Na zaplakanie x-(. Najmä keď tie "bežné" stoja 2 éčka aj niečo, že.

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...