nedeľa 7. februára 2016

Balzamovanie



Ak by som si mala vybrať jeden jediný kozmetický výrobok, bez ktorého neprežijem, maximálne prekvapivo by to bol balzam na pery. Pardon, miliónosemstotridsaťpäť balzamov na pery. A keďže zbierka mojich balzamov je veľmi živá záležitosť, v dnešnom poste urobíme taký celkom maličký apdejt mojej aktuálnej balzamovacej zbierky.

lip_balms


Aktuálny počet balzamov na pery: tridsaťdeväť. Žalostne málo. Balzamy na pery sú totiž asi jediná vec, ktorú som sama sebe povolila nakupovať bez obmedzení a som ochotná za ne utratiť akékoľvek nekresťanské sumičky. Čím chcem apelovať na všetko /ne/pokrvné /ne/príbuzenstvo, že takýchto podarúnkov pre mňa nie je fuckt nikdy dosť a pokojne sa môžete realizovať k čoraz plnšej a plnšej spokojnosti Claire Clairmont.

lip_balms


Kedysi som fičala výlučne na tyčinkových balzamoch. Sú samozrejme najpraktickejšie a ak máte to šťastie, že natrafíte na uspokojivý kúsok, čo sa účinku týka, no tak potom okej. Ale, povedzme si narovinu, koho už len zaujíma nejaká praobyčajná tyčinka? Mňa už veľmi nie.
Preto v mojej zbierke za posledný rok prevažujú najmä nepraktické /noačo/ plechovky, tégliky a kelímky, občas nejaká tá tubička a rôzne prapodivnosti počnúc guľami a končiac kockami.
Ako vidíte na fotkách, nie všetky balzamíky mám v stave otvorenom, napriek tomu som schopná k väčšine z nich utratiť nejaké to teplé slovko. A čím iným by sme mali začať, než balzamíkmi Mr. Smitha, mojim najmilovanejšími patladlami na pery ever.

lip_balms


Jeden z nich, Rosebud Salve, je doslova kultom medzi balzamami na pery a okrem mňa ho hlboko uctievajú vizážisti, celebrity a novinári, ktorí ho s obľubou nasadzujú do rebríčkov najobľúbenejšch balzamov na svete.
Nedivím sa. Okrem dokonalého vizuálu balzamy totiž ponúkajú nádherné vône a BOŽSKÝ účinok. Takže kto by už len nechrochtal blahom, že.
V tesnom závese za Rosebud balzamami máme kelímkový MedPlus od Blistex. Celkom obyčajne pôsobiaci, za pár drobných, ale účinok BOŽSKÝ č. dva. Vďaka jemnému, chladivému mentolovo-vanilkovému odéru je balzam na perách navyše megapríjemný a mám takého tušáka, že túto ohavnosť odteraz budem musieť mať doma nafurt.
Mojou menšou úchylkou sú guľôčky od EOS aj REVO. Účinky síce nie sú nijak zvlášť svetoborné, dokonca pri značke Revo som aj zľahka spokojnejšia, ale sú to skrátka také voňavé, sladučké ňuňu bábätká.

lip_balms


Veľmi rada mám aj tubičkové balzamy značky Ziaja. Na fotke máme akurát kokosový a ten kakaový som síce odfotiť tak nejak zabudla, ale k tým NAJ patrí práve kakavko a pomarančík. Na perách sú jednoznačne najpríjemnejšie, krásne voňajú a účinok super. Podobne sú na tom aj legendárne vajíčka od Oriflame, ktorých čaro som objavila len nedávno a odvtedy som rozhodnutá vyskúšať ich VŠETKY ;). Zberateľka, no... ;).
Pozitívne hodnotím aj ďalší ohavný balzam - medový od Bione. Nepríťažlivý, v podstate smradľavý, ale s plne uspokojivým účinkom.
Menšou zaujímavosťou sú prírodné balzamíky od Soaphoria. Mám už celý rok k dispozícii tyčinkový vo verzii lipový kvet a kelímkový vo verzii citrus. Zatiaľ čo k druhému som sa za ten rok ešte dopracovať nestihla /a furt rozmýšľam nad tým, aká je životnosť nepoužitého prírodného balzamu/, lipový kvet ohúril fajn účinkom, ale aj hnusnou vôňou aj chuťou a dokonca počiatočným štípaním – a to až natoľko, že som ho vydržala používať asi tak dva týždne a po zvyšok roka mi zaberal miesto v skrinke, takže po nafotení fotiek do tohto článku putoval... do preč.

lip_balms


Môj obľúbený balzam na pery od Les Cosmétiques Design Paris, ktorý mi doniesla kamoška z Paríža, používam síce len ako lesk, ale v skutočnosti je to trošku viac lepivý, ale inak výborný balzam na pery. Krásne vonia, trošku sladko chutí a na papuľke naozaj drží a drží, takže ho spotrebujete naozaj minimálne množstvo.
Maximálne nenápadná tyčinka na pery zn. Regina, kúpená za pár centov v Lidli, má UV filter 30 a je to jediný balzam na pery s vysokým ochranným faktorom, ktorý mi plne vyhovuje. Príjemne vonia, účinok je viac než dobrý a nezanecháva neželanú bielu stopu na perách, čo väčšina balzamov s tak vysokým UV filtrom zvykne.
Plechovkové balzamíky od Figs&Rouge patria k trošku diskutabilným záležitostiam. Veľkému číslu žienok nie celkom vyhovuje konzistencia, vôňa a údajne krátka životnosť balzamov. Priznám sa, konzistenciu som začala riešiť až po prečítaní zopár negatívnych reakcií, ale nemyslím si, že by sa aj napriek takmer ročnému otvoreniu balenia nejako zásadne zmenila. Napriek tomu, môj kúsok číslo jeden s vôňou pomaranča a vanilky som mala oveľa radšej.

lip_balms


Tubičkový Blistex som vám ospevovala len nedávno a aj keď jeho kelímkový bratranec uspokojuje moje balzamovacie chúťky nepomerne viac, aj tubičku vám môžem jedine a len odporučiť.
Na fotke celkom nenápadná SoftLips Cube kocka pre mňa osobne zas takým hitom nie je. Ako jo, už ju mám takmer spotrebovanú, ale používam ju najmä v lete, keďže obsahuje UV ochranu a popravde, ak by nemala taký dizajn na zožratie, zrejme by poputovala.

lip_balms


Čo sa tyčinkových balzamov týka, ako som už spomenula v úvode článku, veľké nádeje do nich nevkladám. Novinkové od Yves Rocher ma zrejme sklamú na plnej čiare, Kate Moss svojím veľdielom v rimmeláckom kabátiku prekvapila akurát tak vôňou, tónovací od Oriflame je dobrý možno ako jemný nude rúž, ale účinok na zaplakanie. Nádeje vkladám do tyčinkového Carmexu, uvidíme. 

lip_balms


To by sme mali pre dnes všetko – aj tak som toho názoru, že som vás zahltila množstvom informácií, ktorých spracúvanie menej zdatným bude trvať možno ešte nejaký ten deň. Na fotke máte samozrejme dostatočný počet patladielok, ktoré som ešte neotvorila, takže sa furt máte na čo tešiť! ;)

Tiež tak ulietavate na balzamoch na pery? Koľko ich máte doma, ktoré sú vaše TOP a ktoré sklamali? ;)

- claire -

29 komentárov:

  1. Fuuu,dobra zbierka!Ja ich mám asi 25,síce je to menej ako 39 no stále dosť :D ..Z tvojich by som chcela určite vyskúšať Rosebud Salve a možno Ziaju a Figs and Rouge:)...k mojim najobľúbenejším patrí Neutrogena nordic berry(minutá):)Nivea lip buttery a Carmex v kelímku na noc su geniálne!:) z prirodnejšich moj minuloročný objav Bee Natural(dostať v Rakusku,Nemecku a mozno aj v Polsku)...a na svoju chvíľu čakajú Burts Bees vo verzii Beeswax a Pomegranate:)síce už nejaké to vyskúšanie prebehlo,no moc hodnotiť ešte nemôžem...čakám kým nejaké spotrebujem:)..pekne však voňajú(beeswax ako mentolova žuvačka!ale je to ina vona ako napr carmex,jemnejšia)...a na perách aj jemne chladil..a granatovy jumnučko farbi..maju taku voskovejšiu konzistenciu,nie su mastné:)..naopak neprijemným prekvapením je u mňa medový od Bione(neiem,prečo som ho vlastne kupila kedže med nemusim v akejkolvek podobe..vona mi je az nechutná a je tak mastný,ze musi hned z pier dole,,a nic mi s nimi nerobi..a Yves Rocher v novej podobe su zlym krokom aj podla mňa..tak lahka konzistencia ze ani necitim ze nieco na perach mam..a vyziva takmer ziadna..no nieco mi hovori ze este kokosovemu sancu dam:D:D..fuu som sa rozkecala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neutrogenu som ešte nemala žiadnu a na Carmex v kelímku sa chystám. Čo sa Bione týka, mne sa celkom páčil a chcela by som skúsiť ešte nejaké iné verzie od tejto značky, akurát mi vadí, že sú taakééé veľké :)
      No a YR, to bez komentára, bohužiaľ :(

      Odstrániť
  2. To je fakt zbierka, ale myslím si, že ak mám niečoho doma veľa, tak sú to tiež práve balzamy na pery. Spočítané to nemám, ale asi takých 10 by som našla. Jeden mám už rok a stále som ho neotvorila, v poslednom čase u mňa kraľujú tri - EOS, Ziaja kakaové maslo a Sephora vanilkový balzam v plechovke, ten sa mi už ale míňa. Otvorený mám aj Carmex Jahoda, ten však bude vhodnejší asi v lete, trochu pery vysušuje.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Teraz som si musela pospominat na pocet svojich balzamov, a skoncila som na cisle 25..a urcite som na nejake zabudla... Pre mna je to strasne moc, nestiham minat, a tych 40 ruzov na policke, k tomu sa radsej nevyjadrim :D takze zhrnutie: vajicka od oriflame mam 4, najlepsie je karamelove, bez debaty!! Tomusis skusit! Potom su tam nejake drogerkove typu Neutrogena, no name znacka, Garnier... Balea olejcek je skvely, az na to, ze sa mi obcas netoci ta gulicka, a to ma fakt vie vytacat... Eos mentolovy-nic moc, trocha tvrdsia konzistencia, Jeleni loj- mam 3 velke tuby :D musia byt vsade poruke, ale ta vona je pre mna na zaplakanie... Labelo lipbutter-skvele, skvele, skvele!!! Len to pchanie prstov do nich...hygiena ide do pá pá... No a potom este dake kelimkove od Balei, najnovsi je ten zlty, co si robila nedavno recenziu, a to je cisty smejd...cela som zababrana od toho, na perach mam aj po jemnej vrstve biely povlak..wtf??? Ozaj-skusala si Carmex? Dlho okolo neho chodim a nie a nie sa rozhodnut, ci stoji za tu cenu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Carmex je výborný ten v kelímku,original:) je hutnejší,vona výrazná mentolovo gafrova ,a na perách príjemné chladí..niektorým to vadí no ja to mám rada:)a pery su po ňom ozaj super,na noc je výborný,dá dokopy aj popraskané pery..zloženie sice nie je ziadna priroda no učinky su super:))

      Odstrániť
    2. Anonym/ka/, Carmex mám doma jeden tyčinkový už skoro dva roky, ale ešte som sa k nemu nedopracovala :D takže Ti neporadím... Ale tuším sa budem na tie balzamy vrhať nie podľa dátumu spotreby, ale podľa čitateľského záujmu :D
      karamelové vajce som mala, ale nevyskúšala som, dala som bývalému :(
      A tá guľôčka by prdela aj mňa, musím skúsiť, čo to bude robiť :)

      Odstrániť
    3. Lucia, ja mám tuším najradšej tie "nebio" balzamy, čo sa účinku týka :)

      Odstrániť
    4. To ano,častokrat je u nich efekt znatelnejší)

      Odstrániť
  4. Také mám ráda balzámy, ale nedovedu si představit jich mít tolik, vždyt nemáš šanci je upotřebovat, se dříve zkazí ne? :( Já si ráda kupuji balzámy, a rozbaluji je, až mi nějaký dojde.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešte sa mi to nestalo, ja mám dosť veľkú spotrebu ;) Ale väčšinou si dátumy strážim ;)

      Odstrániť
  5. Ja som ich mala cez 40 ale už som to zredukovala na cca 30ks:D aj tak to nestíham míňať :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. redukcia ako sviňa :D
      Ja už aj kolegov zásobujem občas :D

      Odstrániť
  6. Balzámy na rty jsou moje velice slabá stránka a na tom počtu, co doma mám je to znát, spočítané to nemám, ale kolem čtyřicítky to bude s přehledem:-D Nejvíc Labello, Balea, pak Avon, Oriflame, zapomenout nesmím ani na EOS, Yves Rocher, Blistex a Baby lips. Balzámy jsou prostě malá závislost, ty krásná balení a úžasné příchutě:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tolik balzámů na rty doma určitě nemám :-) pěkné
    SimonetaBlog

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tak to jsem ráda, že nejsem sama blázen do balzámů na rty :-D mám jich spoustu od Yves Rocher nebo z Oriflamu.

    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tak za mna najlepsie balzamy su lip butters, blistex med plus, carmex, alverde nechtikovy a malinova neutrogena :) este sa mi pacila pomarancova plechovka balea a mentolove labello ale obe uz nie su na trhu :) celkom ma bavia aj eosy, ale tie musia bavit kazdeho, lebo su proste rozkosne :D urcite by som chcela vyskusat rosebud balzamy alebo burts bees :)) inak mam doma okolo 23 balzamov a potesilo ma ze ma niekto aj viac ako ja :D :D a urcite neodporucam vajicko avon, palia z neho pery a nie je to prijemne ani trochu...aj ked ucinok nie je zly, len mam asi alergicku reakciu na nieco v zlozeni :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Taka vazelinka, nieco ako vajco oriflame, ma to 15 ml a je to v takej nadobke ktora vyzera ako mini krem na tvar:)) v katalogu je to vacsinou v medovej,olivovej a kakaovej verzii:)

      Odstrániť
  10. Ja mam 4 aktualne otvorene (zajtrajsi clanok na blogu bude prave o nich) a dalsie 4 v zalohe. Moj TOP je NUXE Reve de miel v kalisku, balzam od A-Dermy, Lip Butter Original od Nivea/Labello a este super bol Clinique Repairwear, len ta cena...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na ten NUXE sa už toooľko chystám, mala by som tú kúpu konečne zrealizovať :)
      Brúsim si zuby aj na ten modrý tubičkový od Clarins, snáď čoskoro... :)

      Odstrániť
  11. Já jsem si donedávna myslela, že královna balzámů jsem já...ale musím uznat, že jich máš více :D Eosů mám taky celkem dost, Carmex mám několikáté balení a zrovna dneska mám v kabelce ten kokosový olejíček od Baley :)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hm, zvláštne, a to som si myslela, že ani zďaleka nemám veľa balzamov :D
      Ten Carmex musím vyskúšať konečne :)

      Odstrániť
  12. Tak, ja oficiálne nemám slov na Tvoju závislosť :))). Horšie je, že si už nalomila ja mňa, i keď samozrejme sa na Teba nechytám.
    Pre mňa naj sú 2 balzamy od Rosebud Salve, i keď Tvoj najkúsok od Pána Smitha som ešte neskúšala a ani neviem kde sa dá už teraz na SK kúpiť.
    EOS ma vôbec svojim účinkom neoslovili, skončili všetky u dcéry.
    Figs and Rouge mi po určitom čase po otvorení smrdeli, tak som ich prestala kupovať.
    Môj názor na Blistex poznáš, príliš mentolový a štipľavý.
    V práci mám na pracovnom stole od Ziaja pomarančový a v kabelke prenosný kakaový.
    Balea gulička - olej neodporúčam. Gulička sa kazí a olej lepí ako šľak. A mňa po chvíli aj vysušuje. Práve dnes putoval do koša, a to je u mňa čo povedať.
    Vzhľadom k tomu, že už som si našla svoje balzamy, nejak sa ani nesnažím nič skúšať, lebo viem, že na mojich obľúbencov stačiť nebudú.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to ja MUSÍM skúšať stále, veď chápeš ;)...
      Tak som zvedavá, ako pochodí Balea olejček u mňa, moc si ma nepotešila.
      Rosebud balzamov mám našťastie dostatočnú zásobu, ale už teraz mám stresy, keď si predstavím, že ďalšie nezoženiem! Ale ja zoženiem :)))

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...