streda 3. augusta 2016

PUPA MILANO: opaľovanie

Leto máme v plnom prúde, takže o čom inom by sme si v tomto čase mohli pokecať než o vecičkách, s ktorými značka Pupa Milano prišla pre aktuálnu sezónu. Hoci patrím k bleduliam obecným, toto leto chytám bronz pomerne poctivo a aj vďaka týmto krásavcom ešte nevyzerám ako spečená múmia tesne pred polčasom rozpadu.



Tak najskôr opaľovanie. Pre tie z vás, ktoré fičia na ultra-vysokých ochranných faktoroch, sú tu dve maximálne praktické, päťdesiatkové záležitosti.


Prvou z nich je vodeodolná tyčinka, vhodná nielen pre tie z vás, ktoré práve vyšli z basy /čiže celé potetované a plné jaziev/, ale aj ak len túžite po vecičke, ktorú v pohode strčíte do vrecka alebo kabelky a využijete ju nielen na tetovačky a jazvy, ale aj nos alebo pery.


Tyčinka funguje bezchybne, aplikácia je pohodlná, nezanecháva na pokožke neželaný biely /alebo akýkoľvek farebný/ povlak, nemastí a čo je najdôležitejšie – chráni. Takže ak na niečom podobnom fičíte, určite môžem len odporučiť.

Zhodnotenie sticku po spotrebovaní nájdete tu.


Ak ste si v lochu posedeli dlhšie, než je obvyklé a tých tetovačiek je trošku nad priemer, odporúčam použiť päťdesiatkový sprej. Mne sa ho zadarilo na dovolenke minúť na kompletku, takže celkom zodpovedne môžem zhrnúť svoje dojmy.
Sprej nevonia. Čo je podľa môjho skromného názoru skôr pozitívum, než negatívum, aj keď voňavé vecičky ja rada. Najviac pozitívne na spreji ale jednoznačne hodnotím jeho aplikáciu – rukami môžete veselo vrtieť všetkými možnými aj nemožnými smermi a sprej funguje, takže „namazať“ si chrbát zvládnete aj samé. Vysoký ochranný faktor je len plusom, ak by ste chceli na seba striekať nižšie espéefká, máte aj túto možnosť.
V každom prípade, vecička chráni stopercentne, to je realita.


Sprej nepovažujem za úplne vhodný na šport, pretože celkom nemastný nie je, ale na také to vylihovanie na pláži je priam ideálny. Okrem toho je vodeodolný. Takže suma sumárum, za mňa rozhodne áno a všetkých 10 palcov hore za aplikáciu.


Posledným fešim v mojej opaľovacej zbierke od Pupy je 15kový krém, ktorého využitie je maximálne univerzálne. Mazať ním totiž môžete nielen telesnú schránku, ale aj vlasy, tvár, pery... skrátka všetko, čo vás napadne. Okrem toho podporuje zhnednutie pokožky, čo je vec, ktorú ja osobne ako správna bleduľa /okej, toto leto to tak moc nevyzerá B-) / oceňujem dosť prudko. 


Z čoho sa ešte teším, to je nižší ochranný faktor, ktorý občas postačuje, rovnako ako aj pekná vôňa, pripomínajúca leto a hustá, ale nie príliš mastná konzistencia.


Celkom na záver tu máme „super after-sun“ mliečko v 400mililitrovom megabalení s pumpičkou – na ktorom ja osobne závisláčim asi najviac. Mlieko má pokožku schladiť, upokojiť, zhydratovať a napraviť poškodenia, spôsobené slniečkom. A predĺžiť výdrž opálenia, off course.


Jeho konzistencia je priemerne hustá /rozumej ani hustá, ani riedka – taká akurát!/, pokožku príjemne chladí a krásne vonia – trošku po ovocí, trošku po kokose, trošku po vanilke... skrátka krásna vôňa, na leto ako vyšitá!


Napriek tomu, že mlieko nie je mastné, pokožka po jeho aplikácii ostane ešte dlhééé predlhé hodiny krásne zhydratovaná a vyživená a to je skrátka vec, hodná zachrochtania.


Jedinú menšiu pripomienku mám k aplikátoru samotnému, ktorý je na môj vkus príliš malý a samotný obsah sa ním nedoluje na svetlo božie práve najpohodlnejšie, no ale budiž...


Aktuálne sa ceny opaľovaco-poopaľovacích záležitostí v Pupa Milano pohybujú v akciových vodách, takže omrknite. Ja osobne som touto „letnou edíciou“ veľmi milo prekvapená a ak by prišla značka s nejakým sezónnym výpredajom, určite sa nebudem brániť realizácii nasyslenia zásob  k budúcemu roku.

hodnotenie:
všetky vecičky s čistým svedomím 10/10

Skúšali ste niečo? Aké opaľováky uprednostňujete vy?

- cc -

6 komentárov:

  1. Ja väčšinou používam prípravky od Hawaiian Tropic, no zaujala ma tá vodeodolná tyčinka. Ja si vždy zabudnem natrieť pery a potom si ich zakaždým spálim, pretože zaspím na slnku. Ďakujem za super tip.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rado sa stalo ;). To zaspatie na slnku mne teda nehrozí, ja sa hneď strhnem na to, že v tom úpeku nemôžem dýchať :D

      Odstrániť
  2. Pre mňa už s krížkom po funuse, pri mori sme používali všetci svorne celá rodina Biodermu, pred aj po.
    A súčasné počasie nevyzerá na to, že by sme potrebovali nejaké opaľovacie kúsky. Ale ideme do Tatier, tak možno tam to vysokohorské slnko bude nejaké :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V Tatrách určite zužitkuješ, pri týždňovej dovolenke aspoň 1 deň :D

      Odstrániť
  3. Skúšam aj tu pridať komentár, či ma bezpečák pustí ďalej ...

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...