piatok 30. septembra 2016

Čo mi bol čert dlžen - krémy LRP



Lekárenskú značku kozmetiky La Roche-Posay mám rada. Milujem najmä niektoré vecičky z radu Effaclarjedno patladlo je dokonca mojím svätým grálom a permanentným must-have výrobkom. Čo za čudá sa ale značke podarilo vyrobiť hneď v dvoch krémoch, určených pre suchú, dehydrovanú a citlivú pleť, tomu nerozumiem doteraz – a že už uplynulo pekných pár mesiacov!




Dnes bude reč o krémoch Hydreane Extra RicheNutritic Intense. Oba krémy sú určené pre citlivú, suchú až veľmi suchú pleť.
Balené sú v klasických tubičkách, takže tam sa toho veľa pokaziť asi nedá a vlastne všetky detailíky si prebehneme len zbežne.


Čo ma trošku prekvapilo, konzistencia ani jedného z nich nie je príliš mastná – tento fakt by sme jednoznačne mohli brať ako bonus, ak by účinok bol super, že jo. 



No ale čítajte ďalej... Hydreane krémik je parfumovaný. Vôňa je veľmi jemná a príjemná, za mňa na prvý dojem plus, ale parfumácia pri krémoch na citlivú pleť zas tak celkom môj šálok kávy teda nie je.
Zloženie tu:



Ako potiaľto všetko okej. Keď ale prejdeme k účinkom, to už mám trochu tendenciu trhať si vlasy, že za ČO to akože stála tá 7éčková zľava???
Tak v prvom rade, krémy na tvári neskutočne žmolkujú. Obzvlášť Nutritic je tak pekelný, že nepomôže snáď ani 12hodinové vstrebávanie a krém žmolkuje rovnako po prebudení ako po večernej aplikácii!
Což ale teda nie je ten najhorší fakt, že jo. Pretože to najhoršie je to, že okamžite po nanesení oba krémy začnú tak štípať, že máte tendenciu dávať ich dole s pomocou Sava a hajzlovej kefy, sorry za výraz!


Akože ja chápem, že nie každá nositeľka citlivej pleti musí mať tú česť, že jej krémiky toto budú robiť, ale bohužiaľ, výrobok môžem hodnotiť len za seba a nie za iné „nositeľky“. A myslím, že aj keby krémy pálili na ksichte len mňa /LEN mňa?!?!?! Čo to kecám??? :-o/, tak by to furt bol celkom prúser vzhľadom k tomu, že majú citlivú pleť o.i. AJ upokojiť!
No... Čo sa účinku týka, po tých pár patlaniach, ktoré som s utrpením mladého Werthera podstúpila, by sa mi kvalita pleti aj celkom pozdávala, ale holt, keď sa nedá, tak sa nedá, no...
Ceny krémov si nepamätám, ale nič práve lacné to teda nebolo. 
Ak chcete skúsiť, tak smelo do toho! :D

hodnotenie:
Hydreane Extra Riche 4,5/10
Nutritic Intense 3/10

No? Čo vy a značka LRP? :)

- cc -

10 komentárov:

  1. Zrovna přítel objevil tuto značku mezi mou kosmetikou a hne mi ji zabavil :D

    Můj blog: Beauty by K. + právě probíhá soutěž!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som skusala Effaclar Duo - tiez palenie a pnutie.Uz nemam chut skusat nic viac

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z radu Effaclar som ja svojho času vyskúšala viac vecí a tie mi, naopak, vyhovovali. Ale tak je to individuálne samozrejme.

      Odstrániť
  3. Zaujímavé, že produkty štípu aj keď sa jedná o hydratačné výrobky a majú pleť skôr upokojiť ako ju rozdráždiť. Mala som Effaclar duo a aj Effaclar tonikum a tam to bolo na bežnom poriadku takže tie som automaticky prestala používať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako som už písala, z Effaclar radu mne osobne viac vecí vyhovovalo, a na Effaclar A.I. nedám dopustiť doteraz...

      Odstrániť
  4. ten hydreane extra riche som mala vo vzorke a moju extremne citlivu plet teda nepalil... prisiel mi v pohode, zniesol sa aj s makeupom a mam ho praveze v hladaciku, ze ked budem potrebovat novy krem, tak si ho kupim...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kľudne vyskúšaj, nemusí mať každý takú reakciu ako ja. Za mňa teda pohroma, ale netvrdím, že to nie je kvalitná kozmetika...

      Odstrániť
  5. Ja s ňou nemám žiadne skúsenosti a ani sa nechystám. Z lekárenských kozmetík používam Biodermu a Nuxe, úplne stačia.
    Fakt ale je, že nemám extra citlivú pleť a momentálne nepotrebujem nič, okrem botoxu na čelo, riešiť :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, botox na čelo... ;D
      Mne je LRP ako značka práveže dosť sympatická, ale tieto dve vecičky ma teda brutááálne sklamali, taaak som sa na ne tešila :( ...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...