streda 26. októbra 2016

Balzamovacie prepadáky



Pre dnešok trošku menej tradičná a smutná téma na takú balzamovú maniačku, ako je cc, ale nemôžem odolať. Za svoju svätú blogerskú povinnosť pokladám totiž nielen to, aby som vám ukázala, čo zaručene potrebujete, ale aj to, aby ste zistili, ktorým vecičkám by ste sa mali radšej vyhnúť. A to celkom dosť širokým oblúkom a bez psychickej ujmy /akú som utrpela ja!/.

L´OCCITANE_PURE_CZECH_lip_balms


Oba balzamy na pery som dostala do daru a fuckt ma neskutočne potešili. Oba. S pomerne veľkým počtom tubičkových balzamov na pery som síce bola nie celkom spokojná, ale to mi samozrejme nezabráni dávať šancu novým a novým, že. Bohužiaľ, v tomto prípade to bol asi po všetkých stránkach krok vedľa.
Oba balzamy sú limitky - balzam na pery od L´Occitane bol, ak ma pamäť neklame, minuloročnou vianočnou /s neidentifikovanou a neidentifikovateľnou akoževianočnou vôňou/ a ten od Pure Czech s prírodným výťažkom z jablka tak isto. 

L´OCCITANE_PURE_CZECH_lip_balms

Tak sa najskôr vyjadrím k asi jedinému pozitívu oboch balzamov – dizajnu. Ako asi vidíte aj samé, ten je dokonalý – taký ten ňuňu a retro a to ja moooc rada! Aplikátor je v oboch prípadoch taký ten klasický „dierkový“, na perách príjemne kĺže a nemôžem mu vyčítať absolútne nič.

L´OCCITANE_PURE_CZECH_lip_balms

Čo sa vône týka, tu už je ale prvý kameň úrazu.
Balzam od L´Occitane nevonia, teda vonia zľahka po NIEČOM, pančnutom vanilkou a vôňa je v podstate identická s týmto balzamom na pery – nevýrazná, o ničom, ale akceptovateľná. To balzam od Pure Czech okolo jabĺk nešiel ani z 5 kilometrovej vzdialenosti /možno tak z 10!/ a skrátka mi nevonia už absolútne.
Ale o to pokoj. Omrknite najskôr zloženie.

PURE_CZECH_lip_balm_ingredients
L´OCCITANE_EN_PROVENCE_lip_balm_ingredients

To je na mňa celkom prijateľné, aj keď viac sa mi pozdáva to české.
Kameňom úrazu s veľkým K je ale účinok a aj pocit na perách.
Balzam od L´Occitanu nechutí nijako, čo by bolo teda aj pozitívom, nebyť toho účinku. Tento balzamík je totiž presne ten druh, ktorý vám na perách neurobí absolútne nič a aplikovať ho môžete aj v 30 sekundových intervaloch a nepomôže vám to. Lebo on tam len sedí a sedí a sedí a zrazu zmizne ako gáfor a a vaša papuľka je suchá a suchá a vysušenejšia a vysušenejšia, až ste ako studňa na Sahare a vulgarizmami zabijete zvyšok týždňa. Asi toľko.

L´OCCITANE_EN_PROVENCE_lip_balm

Poďme na druhého fešiho.
Ako som už povedala, jabĺčkový balzam nevonia, ale čo je najhoršie, tak ešte aj NECHUTÍ! Ale to teda že FEST. Na ústach cítim stále dosť negustióznu umelú pachuť a ak by som ho mala akceptovať, musela by som naniesť ozaj pidimnožstvo.
LENŽE! Lenže to by musel aj účinkovať, že jo. Pretože balzam od Pure Czech neúčinkuje ani v megadávke, nieto ešte v tej pidi.
Konzistencia je trošičku iná, než je to v prípade prvého balzamu – jabĺčko je viac „vodové“, pery na povrchu trošku umastí, ale opäť sme doma – zas to len sedí a sedí a sedííííí...

L´OCCITANE_PURE_CZECH_lip_balms

L´OCCITANE_PURE_CZECH_lip_balms
hore L´OCCITANE, dolu PURE CZECH

No na zaplakanie.
Poďme k cenám. Tubičkové balzamy od L´Occitane všeobecne ochudobnia naše peňaženky o sumu 8 éčok, jabĺčko od Pure Czech stojí tak o polovicu menej. V oboch prípadoch sú ceny podľa môjho skromného názoru fail ako sviňa a uvedené čiastky by sa mali k týmto balzamom ešte platiť výrobcami, aby toto niekto na seba dobrovoľne patlal, že.
Suma sumárum, ani jeden z týchto balzamov NEODPORÚČAM, s ich účinkom je to skutočná tragédia a myslím, že skúšať iné balzamy na pery týchto značiek už ani nebudem mať chuť.

hodnotenie:
L´Occitane 3/10 - zhodnotenie balzamu po /ne/spotrebovaní nájdete tu.
Pure Czech 2/10

Tak som dnes bola trošku za zlú :). Skúšali ste niektorý z týchto balzamov? A naštval vás niekedy nejaký balzam na pery? :D

- cc -

8 komentárov:

  1. Podobný efekt som mala takmer zo všetkými týmito tekutejšími balzamami na pery v takejto tube. Manufaktura a jej balzamy tiež na jedno brdo, natrieš a o 10 minút môžeš znova a jediné, čo ti pripomenie, že som si balzam natrela je divná pachuť v ústach:D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj, malinová Manufaktura bola tiež strašná, ale aspoň krásne voňala...
      Najlepšie tubičkové balzamy na pery sú bezkonkurenčne od Ziaje, čokoládový a pomarančový :).

      Odstrániť
  2. Aha, balzámy, nikoliv mumifikace/balzamování...trochu škoda.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No jo, no... Ale na tú tému som písala seminárku na strednej ešte léta páně, keby Ťa to zaujímalo :D

      Odstrániť
  3. Jééé, tak to je docela škoda, že nesedl ani jeden. No bohužel i na takové věci člověk narazí. Mě takhle asi nejvíc vypekl bezbarvý lesk na rty od Frais Monde. Byl nejenže absolutně nejedlý, ale dokonce i dusil. Což není úplně ta vlastnost, co člověk od lesku chce, že... :-)
    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lesk, ktorý dusil? Waaaaau, to by sa zišlo ako pomsta nepriateľovi :D

      Odstrániť
  4. Naštěstí jsem vždy měla štěstí na kvalitní balzámky na rty. :)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...