pondelok 13. februára 2017

Balzamový apdejt PART THREE



Ak si dobre pamätám, posledný balzamovací mini-haul tu bol niekedy na jeseň a nebol ani trošku pozitívny. Články vo frfľavom duchu píšem síce rada, ale ešte viac sa poteším, ak objavím nejaký dobrý balzam na pery a navyše za pár drobných a ak sa môžem so svojím objavom podeliť so širokou verejnosťou. Takže práve nastal čas Č, aby sme si dnes všetky trošku napravili chuť ;).
Balzamy na pery LAVERA Basis SensitiveAVON Colortrend Lush Lips s vôňou ananásu.

AVON_LAVERA_balzam_na_pery


S fotkami v dnešnom článku som teda trošku bojovala. Dôvodom ani tak neboli moje fotografické /ne/schopnosti, ako skôr ohavnosť balení balzamov /konkrétne jedného/ a tiež fakt, že som vecičky nejak nedokázala nafotiť ešte predtým, ako som ich obsah zmasakrovala takmer do polovice. Nuž, moje pery sa tvárili fuckt dosť tragicky a balzamo-lačne, takže som zbytočne neotáľala a rovno ich šupla tam, kam sú určené – a viac som nemohla prestať :).
Takže poďme na to.

AVON_LAVERA_balzam_na_pery

Že má Avon fajn balzamy na pery, to som si matne pamätala, ale motivované zabúdanie bolo silnejšie ako ja. Možno trpím tak trochu zaujatosťou voči katalógovým značkám /jo pipina!/, aj keď uznávam, že mám zopár svätých grálov aj z tejto oblasti, ale čo ma na kúpu tohto balzamu nalákalo, to bola jeho ananásová vôňa.
Vôňu ananásu v kozmetike totiž neskutočne zbožňujem, tak uznajte, že za cenu cécéá 1 éčko som odolávať dlho nemohla!
Začnime hneď negatívami – ten obal je skutočne ohavný. Nudný, odlepujúci sa, „vytáčadlo“ viac-menej bez spätného chodu... Nuž, daň za nízku cenu.
Účinok bol/je ale mierne odrovnávajúci. 

AVON_LAVERA_balzam_na_pery

Tyčinka je síce trošku mäkká a na letné používanie pri štyridsiatkach to veľmi nevidím, ale tento balzam je NAOZAJ výživný. Je trošku mastnejší a zanechá na perách mierny lesk a pery v pohode zahojí aj ak ich máte v celkom dosť blbom stave! Okrem toho ako bonus krásne, sladučko vonia po ananáse a tak aj chutí.
Za mňa teda s obsahom v podstate plná spokojnosť a niečo mi tak trochu hovorí, že asi vyskúšam ešte nejaké ďalšie kúsky z katalógov a začnem hneď tým najbližším :).
Btw, len taká poznámka na okraj... Všimla som si, že mi vyhovujú práve tyčinkové balzamy v týchto úzkych obaloch, tie široké sú, pri všetkej úcte, na prd – viď balzamy od Yves Rocher, ktoré som milovala neskutočne až dovtedy, kým ich nedali do väčších obalov. Nuž, som asi minimalistka :).
Pokračujeme Laverou

LAVERA_basis_sensitive_balzam_na_pery_zlozenie

LAVERA_basis_sensitive_balzam_na_pery_zlozenie


Tá okrem vzhľadnejšieho obalu naláka aj zložením, ktoré sa tvári čisto prírodne a cenou o niečo vyššou – balzam stojí niečo málo pod 3 eurá, ak si dobre pamätám.
Konzistenčne je tento balzam oproti predchádzajúcemu ešte trošku mastnejší a pripomína tie klasické alverďácke.
Ako mínus hodnotím fakt, že balzam nijako nevonia /a vlastne ani nechutí/, ale na druhej strane, asi by to malo byť aj výhodou v prípade citlivejších pier – chvalabohu, toto oceniť až tak nedokážem.
S účinkom však, rovnako ako v prvom prípade, plná spokojnosť.

AVON_LAVERA_balzam_na_pery

Ani jeden z balzamov nie je takou celoživotnou láskou, ako to je trebárs pri Rosebud balzamoch, mentolovom Blistexe v kelímku alebo ružičkovo-vanilkovom Everone, ktorých prítomnosť v mojej kozmetickej domácnosti je pre mňa nutnosťou, ale viem, že kedykoľvek sa aj na tieto môžem spoľahnúť a ak sa ku mne nejakými cestičkami ešte dostanú, z domu pôjdu až spotrebované.
Takže spokojnosť a vrelo odporúčam, za vyskúšanie určite stoja.

hodnotenie:
Avon 8/10
Lavera 9/10

Skúšali ste? Aké Sú vaše najobľúbenejšie tyčinkové balzamy? :)

- cc -

6 komentárov:

  1. Na ten balzám od Avonu jsem se dívala, vím, že měli v nabídce i nějaké jiné varianty, ale já si říkala, že nebudou stát za nic. Tak vidím, že jsem se se spletla.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D no vidíš... Tento ananásový je naozaj skvelý, určite vyskúšaj ;)

      Odstrániť
  2. Zvykla som mať rada EOS, potom som si zamilovala od Weledy Skin Food a momentálne je mojím obľúbencom balzam s ružovým olejom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skin Food nie je pleťový krém???
      A aký s ružovým olejom? :)

      Odstrániť
  3. Neskúsila som, ale tú Laveru si kúpim. Krém rovnakej značky a rady bol úplne skvelý !

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...