piatok 17. februára 2017

Ružičková kozmetika z Bioruže



Dnes tu máme záplavu ružovej. V puberte som ju nemohla ani cítiť, dnes ju milujem čím ďalej, tým viac bez toho, aby som si pripadala dementne, detsky alebo ako bloncka. Holt, roky a nárast sebavedomia nepustia. A tak nosím ružovú na perách, ružovú na nechtoch, ružovú na tričku a pokojne aj všetko odrazu :D. Pretože ružovú milujem vo všetkých možných odtieňoch a na všetky spôsoby.
No a potom odmietnite, keď sa vám naskytne možnosť vyskúšať niečo ružové.

ROSE_OF_BULGARIA_rose_water_lip_balm

Tak v prvom rade ružový balzam na pery z e-shopu Bioruža značky Rose of Bulgaria.
Moju mániu skúšať a zbierať balzamy na pery asi poznáte. Ak si mám ako blogerka vybrať z ponuky, zvyčajne pohyby myši na mojom noťase smerujem práve k balzamom a inak tomu nebolo ani v tomto prípade. Moja voľba padla jednoznačne a bez zaváhania na tyčinkový balzam, ktorý zaujal predovšetkým netradičným balením s ružičkovým deklom a vizuálom, pripomínajúcim malý, úzky antiperspirant :).

ROSE_OF_BULGARIA_lip_balm
ROSE_OF_BULGARIA_lip_balm

Po technickej stránke je obal dokonalý – zaujímavý, chutný a všetko funguje tak ako má. Okrem toho, to ploché balenie nielen sadne do ruky ako riť na šerbeľ, rovnako pohodlne vďaka nemu aplikujete obsah na vaše pery.
Balzam samotný je pomerne hutný, takže zrejme s ním nebudú problémy ani pri používaní v lete. Okrem toho, vonia krásne po zmesi kokosu, vanilky a ružičiek a to ja naozaj rada.

ROSE_OF_BULGARIA_lip_balm

ROSE_OF_BULGARIA_lip_balm
ROSE_OF_BULGARIA_lip_balm


Účinok? Super. Vďaka tomu, že je balzam hutný, tak vám pery naozaj vyživí a vytvorí na nich takmer nepriestrelnú vrstvu, ktorá bude vaše pery chrániť nekonečne dlho. Zaujímavosťou je, že je to jeden z mála balzamov, ktorý pery zmatní a je tak ideálnym podkladom pod akýkoľvek rúž.
Jedinú pripomienku mám k zloženiu. To je síce „parabén frí“, ale inak sa netvári dvakrát prírodne – nie že by mi na tomto fakte nejak extra záležalo, ale v prípade výrobku na pery je dobré zloženie vždy dobré, že. Okrem toho, k zloženiu som sa dopátrala až na nete, na krabičke som si ho tak nejak nevšimla, za čo má teda značka u mňa menšie mínus.

Zhodnotenie vecičky po spotrebovaní nájdete tu.

ROSE_OF_BULGARIA_rose_water_natural


Pokračujeme ružovou vodou. Ružovú vodu uctievam už nejaký ten rôčik, ale zatiaľ som vždy zostala verná jednej značke. Po ružovej vode skrátka moja pleť vyzerá krajšie – jasnejšie, mladšie a hydratovane. KRAJŠIE :). Okrem toho slúži ako ten najdokonalejší podklad pod olejčeky, ktoré občas na seba rada patlám.
No a tak som si povedala, že nastal čas vyskúšať ružovú vodu aj od nejakého iného výrobcu.
Ružová voda od Rose of Bulgaria je zabalená v podstate ohavne – plastová fľaštička je síce pekne farebná, ale samotný obal pôsobí lacno /no veď on aj JE lacný/. Ku cti mu slúži, že rozprašovač je v tomto prípade po dlhej dobe naozaj ideálny a práši presne tam, kde má :).

ROSE_OF_BULGARIA_rose_water_natural


Účinky ružovej vody veľmi hodnotiť nebudem, popísala som ich už v úvode tejto časti recenzie a ak by ste chceli vedieť ďalšie detaily, mrknite sem. Ružová voda je skrátka ružová voda a jej účinky by sa líšiť nemali.

ROSE_OF_BULGARIA_rose_water_natural_ingredients


Takže potiaľto v podstate všetko dobre. S ružovou vodou od Rose of Bulgaria mám ale jeden menší problém. Zatiaľ, čo ružová voda, ktorú som používala predtým, mi vonia krááásne po zmesi ružičiek a medu, v tejto cítim nejaký podtón, ktorý mi nie celkom vyhovuje a vlastne ho ani neviem popísať. Záplava skysnutých ružičiek /aneb Sbírka zvadlejch růží :D?/? No, tak nejak :D.
Odér nie je natoľko odpudivý, že by som tú vodu nedopoužívala, to nie, ale zrejme spôsobí to, že za moje vlastné ťažko zarobené peniaze si túto vodu už nekúpim – sorry, som povrchná, ale ak má niečo mať presne ten istý účinok a jedna vec mi vôňou spôsobuje závislosť a druhá nie, no tak ktorú si asi tak vybrať, že...

ROSE_OF_BULGARIA_rose_water_lip_balm


V prospech recenzovanej ružovej vody hovorí jednoznačne cena, rovnako ako je to aj v prípade balzamu – voda stojí presne 3 éčka, balzam nie ani 2...
Ak by som teda mala vydať nejaké záverečné stanovisko, tak balzam odporúčam minimálne všetkými deviatimi a vodu, no, to už bude asi na posúdení každej jednej z nás – účinok super, ale mňa tá vôňa skôr odrádza než láka...
Určite ale odporúčam e-shop omrknúť, ceny a ponuka sú viac ako zaujímavé.

Hodnotenie:
balzam 9/10
voda 7/10

Ako ste na tom s vôňami? Dokážete sa donútiť používať niečo, čo vám práve nevonia, potažmo smrdí? :D
A schválne, čím ste sa dnes navoňali? :)

- cc -

12 komentárov:

  1. Ja si neviem pomôcť, no vôňu ruží fakt nemusím. Donútiť sa používať niečo, čo mi nevonia je v mojom prípade asi nemožné, resp. sa snažím takýto produkt vypoužívať na inú časť tela (najčastejšie nohy :D) alebo ho podarujem niekomu, komu sa páčiť bude :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jo nohy, to poznám :D
      Ja mám vôňu ružičiek celkom rada, len mi musí sadnúť :)

      Odstrániť
  2. Já jsem si taky vůni růží oblíbila a musím říct, že se mi moc líbí ten balzámek :).
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Paradoxne niekedy som vôňu ruží v kozmetike neznášala, teraz už nie a tuhý parfum s vôňou ružičiek od L´Occitane je môj top :)
      Balzam je fajn, určite sa u mňa nestratí.

      Odstrániť
  3. Ja už nie, takže nedokážem používať nič čo mi smrdí. Vrátane argaňáku.
    A dnes mám na sebe Bottega Veneta - Bottega Veneta Eau Sensuelle :))).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Eau Sensuelle mám ve sbírce taky a je moc krásná! :-)
      Bebe

      Odstrániť
    2. Leni, asi si nepoužívala ten správny argaňák :) Skús Arganeol, ak je vôňa jediná vec, čo Ti na argaňáku vadí...

      Odstrániť
  4. Každá barva je dobrá, když je růžová. Něco málo o tom vím :-D

    Přiznám se ale, že ač vůni růží můžu a líbí se mi, tak tahle značka mě nijak neuchvátila. Růžová nerůžová :-)

    Bebe

    PS: obávám se, že slovní spojení "sadne do ruky ako riť na šerbeľ" si budu muset někde poznačit, až na mě sedne splín - hrozně mě to pobavilo :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :DDD okej, tak ja si značím "každá barva je dobrá, když je růžová" :D
      No, zo zvedavosti som chcela vyskúšať, keďže som značku doteraz nepoznala, uvidíme, co dál :) Ešte mám v talóne krém a ten sa mi zdá na leto eňo-ňuňo...

      Odstrániť
  5. Zdravím, k tej ružovej vode. Veľa zákazníkov sa nás pýta prečo to nevonia ako iné. Bohužiaľ ale mi ponúkame ušľachtilú ružu Damascenskú bez žiadnych parfémov,konzervantov atď. Väčšinou ružové vody majú v sebe voňavú rose caninu ,ktorá nemá skoro žiadny efekt na vašu pleť. Je veľmi veľký rozdiel v ružiach a ich pestovaní veľmi dôležité je prostredia kde sa pestuje a v podnebí.Táto ruža je pestovaná v Bulharsku kde sa nachádza najvyššia kvalita . Chápeme že produkt nie je voňavý a nie každému vyhovuje. Pekný deň prajeme

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nic smradlavýho bych asi používat nezvládla :D růžovou vodu znám, ale neumím tyhle věci používat. Hodně mě ale zaujal balzám, a za tu cenu supr :)

    Můj blog: Cosmokočka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ružová voda je must-have u mňa, kamoška sa ňou napríklad len tak postrekuje, kedy ju napadne :D Takže ak neolejčekuješ /a teda ju nebudeš používať ako podklad pod olej/, pokojne ju môžeš na seba striekať miesto termálnej vody v spreji, je skvelá na osvieženie a vyhladzuje vrásky!!! :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...