streda 27. septembra 2017

Maskovanie s NUXE a COLLISTAR


Už asi milión rokov sme tu nemali žiadny článok o pleťových maskách – čo fuckt že nepochopím, pretože maskovanie sa je súčasťou mojej kozmetickej rutiny naozaj relatívne pravidelnou. Takže dnes som sa rozhodla napraviť tento smutný fakt a ukázať vám mojich aktuálnych maskovacích obľúbencov.

saveonbeauty_nuxe_maska_recenzia



Moju maskovaciu rutinu začínam vždy dôsledným vypílingovaním pleti. Akože zbrúsite si z povrchu ksichtu všetok bordel, ktorý by bránil vstrebávaniu všelijakých tých lahôdok z pleťových masiek. Nasleduje väčšinou vždy čistiaca pleťová maska a potom maska podľa aktuálnych požiadaviek mojej pleti /odkukané od mojej kozmetičky/.

saveonbeauty_nuxe_pletova_maska_recenzia

V mojej zbierke sa nachádza viacero pleťových masiek, ktoré by som vám mohla odporučiť, dnes vám chcem ukázať ale moje najnovšie 2 prírastky. Oba sú z tohto e-shopu a vybrala som si ich na testovanie. No a dnes sa vám chcem zveriť s tým, či bol môj výber úspešný alebo nie :).
Začnime tým, z čoho som MEGANADŠENÁ

saveonbeauty_nuxe_kozmetika_recenzia

Na termoaktívnu masku od Nuxe som už počula nejaké tie ódy a som rada, že nesklamala! Maska má otvoriť póry, pleť vyčistiť a zároveň ju ňou môžete aj opeelingovať, čo je teda také „dva v jednom“ a to mi celkom vyhovuje. Určená je síce pre zmiešanú až mastnú pleť, ale použiť ju môžete aj v prípade, že máte pleť suchšiu alebo aj citlivú – odskúšané!
Konzistencia masky je taká trošku „cukrová“ a okrem toho aj voňavá :)

saveonbeauty_nuxe_pletova_maska_konzistencia


Nanáša sa na vlhkú pleť, ktorú začne takmer okamžite zahrievať a ja sa už teraz neviem dočkať na jej aplikáciu počas aktuálnych sychravých jesenných, potažmo zimných dní! To bude rochnenie! :)
Masku stačí nechať pôsobiť zo tri minútky a následne zmyť studenou vodou, pri čom si tú pleť hneď aj vypeelingujete. Spôsob likvidácie jej pozostatkov z pleti je maximálne pohodlný – z čoho som pri niektorých pleťových maskách občas naozaj na nervy!

saveonbeauty_nuxe_kozmetika_recenzia

A výsledný efekt? Rovnako, ako si užívam aplikáciu samotnú, užívam si aj pleť, aká po maske ostane – čistá, jemná, nikde nič neťahá a nesuší! Dokonca som masku skúšala aj bez následnej aplikácie pleťového mazadla /což vám teda nechcem vyslovene odporúčať, to len beautyblogerky občas musia zariskovať a robiť blbosti, že :D/ a pleť vôbec nebola vysušená! Čo sa teda u mňa rovná zázraku.

saveonbeauty_nuxe_kozmetika_recenzia

Z masky som teda, ako je vám asi jasné, naozaj mooooooc nadšená a určite si ju budem kupovať opakovane! Neviem, koľko vás vyjde v lekárňach, tu ju ale zoženiete aktuálne v akcii za neuveriteľných cécéá 5éčok!!!

saveonbeauty_nuxe_kozmetika_recenzia

 
Z čoho som o maličkú trošku menej nadšená, to je hĺbkovo hydratačná pleťová maska od Collistar. Rozhodne nemôžem povedať, že by to bola zlá pleťová maska, to určite né. Ale... no veď čítajte ďalej.

saveonbeauty_collistar_deep_moisturizing_mask_recenzia


Maska je určená na dehydrovanú normálnu až suchú pleť, jej konzistencia je krásne krémová a aj keď nie je príliš voňavá, jej aplikáciu si užívam, pretože je chladivá a taká tá „rozmaznávajúca“, poznáte to.

saveonbeauty_collistar_deep_moisturizing_mask_recenzia

Masku nanesiete klasicky na čistú pleť, necháte pôsobiť podľa odporúčania 10 minút /podľa odporúčania Claire Clairmont môžete kľudne aj raz toľko :D/ a následne zmyjete. Tiež bezproblémovo.
Môj problém s maskou spočíva v účinku. Teda... ani tak nie v účinku, ako v tých prachoch, čo za masku vysolíte! Táto pleťová maska v parfumérii stojí niečo okolo 18 éčok /tu ju zoženiete asi tak za polovicu/ a podľa môjho skromného názoru jej účinok nie je adekvátny /parfumérkovej/ cene. Ako jo, pleť je po jej aplikácii jemná a hádam aj HĹBKOVO hydratovaná, ale čo z toho, keď ja by som od masky takéhoto formátu chcela tú hydratáciu cítiť viac aj na POVRCHU, že. Ale holt... 

saveonbeauty_collistar_deep_moisturizing_mask_ingredients


Ako som už povedala, pleť je jemná, je aj zhydratovaná, ale jednoducho ju po zmytí masky MUSÍM namazať pleťovým krémom, pretože si skrátka to namazanie pýta! Uznávam, je pravdepodobné, že za uvedený neduh môže práve fakt, že masku je nutné zmyť z pleti vodou – a teda apelujem na všetkých výrobcov hydratačných pleťových masiek, aby vymýšľali len masky, ktoré by sa do pleti mohli len VMASÍROVAŤ!!! – ale jednoducho predsa len by som od tejto masky čakala trošku viac.

saveonbeauty_collistar_deep_moisturizing_mask_recenzia

Osobne som teda toho názoru, že porovnateľné pleťové masky sa dajú nájsť aj v oveľa nižších cenových kategóriách a túto síce OCHOTNE dopoužívam, ale s najväčšou pravdepodobnosťou sa k nej vracať nebudem. Pretože je „len“ DOBRÁ :).

hodnotenie:
Nuxe 10/10
Collistar 7,5/10

Čo vy a pleťové masky? Máte nejakých obľúbencov?

- cc -


8 komentárov:

  1. Tá od Nuxe sa mi fakt páči. Ja používam masky hlavne čistiace, aktuálne všeliaké bahenné masky. Najradšej mám 100% bahno od Manufaktury, to je ale taká čistiaca a vysušujúca vecička. Z hydratačných mám rada Niveu medovú masku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Urcite ju vyskusaj a cim skor tym lepsie - teraz je v Elnine za bohovu cenu a ak ich niekto do konca tyzdna neuchmatne, budem to musiet urobit ja!!! :D
      A vysvetluj to potom mojej penazenke... :D

      Odstrániť
  2. Túto konkrétnu od Nuxe už mám asi 3.balenie, odporučenie od našej spolu sledovanej českej blogerky :))). Maximálna spokojnosť, až do nebies. Nechávam si ju ale pôsobiť dlhšie, aspoň 10 minút.
    Druhú nepoznám.
    A momentálne používam na striedačku asi 3-4 druhy masiek, všetky od Nuxe a 1 z Clinique. Stačí. Myslím :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je skvelaaaaaa!!! No s tou dobou posobenia to obvykle presvihnem aj ja :), ale skusim to teda predlzit este viac :D, ten pocit z nej je na nezaplatenie :)
      Posli do spravy linky, nech sa inspirujem ;) alebo aj sem, nech sa inspirujeme viacere :)

      Odstrániť
  3. Masky zbožňujem patria medzi najviac obľúbené produkty.V poslednej dobe zamilovala plátené masky hlavne od Missha.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeeezis ja sa asi budem hanbit teraz ako pes, ale ja som si este v zivote ziadnu platenu masku nekupila! :)
      Teda, pred tisic rokmi som jednu vyskusala, ktora bola sucastou vyhry z jedneho, uz neexistujuceho blogu, ale teda vyvolala u mna akurat tak zachvat smiechu :D Nejak tomu zatial odolavam.

      Odstrániť
  4. Toto masku od Nuxe jsem objednávala minulý týden a hned jak přišla jsem ji musela vyzkoušet. A musím říct, že pocity z ní máme podobné - je super, že nevysušuje a zároveň krásně dokáže vyčistit pleť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zatial som tusim "nestretla" nikoho, kto by na tu masku frflal :) je naozaj uzasna...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...