piatok 29. septembra 2017

TAG: Moja zbierka rúžov


Tak som si povedala, že sme tu dlhú dobu nemali žiadny tag a už vôbec nie taký, ktorý by sa týkal mojej najmilovanejšej súčasti dekoratívkovej časti mojej kozmetickej zbierky – rúžu na pery. Rúž je pre mňa nielen symbolom ženskosti, ale doslovne poriadnou úchylkou a moja zbierka nie je ani zďaleka taká, akú by som si želala, napriek tomu si ale myslím, že mám k tejto téme rozhodne čo povedať :).

saveonbeauty_rúž_na_pery_recenzia
NYX Liquid Suede - odtieň Pink Lust; NYX Full Throttle Lipstick - odtieň Lethal Kiss


1. Koľko rúžov mám vo svojej zbierke?
Žalostne málo, podľa môjho skromného názoru. Ak zarátam aj tie tekuté /ktoré sa u mňa nie celkom rátajú/, tak je to presne 24 kusov. Bolo by ich, off course, aj viac, nevyhovujúce rúže však bez milosti posúvam ďalej. Mne zaberajú môj drahocenný životný priestor a niekomu inému možno radosť urobia.

2. Prvý kúpený rúž
To si pamätám celkom presne. Bolo to asi v siedmej triede na základke, bol od Miss Sporty, mal tmavomodrý plastový obal a skutočne ohavnú, svetlú ružovú, perleťovú farbu.

3. Rúž, ktorý nosím len výnimočne
Svetloružový trblietkový rúž od Essence. Treba k tomu niečo dodávať? :)

saveonbeauty_rúž_na_pery_recenzia
ESSENCE - odtieň Kiss You; BRONX COLORS The Legendary Lipstick - odtieň Cinnamon
4. Aký druh rúžov mám najradšej a aký nevyhľadávam?
Opäť celkom jednoznačné. V mojej domácnosti kraľuje matná a na tie lesklé rúže ma chytí chuť len občas. Napríklad ak nie je moja papuľka v stopercentnej kondícii, že. Čo ma ale neláka ale že ABSOLÚTNE, to sú dnes celkom moderné metalické rúže. Toto za mňa veru néé, fuj a blé.
Paradoxne, jeden z mojich najobľúbenejších rúžov je práve tak trochu metalický rúž z "trolls" limitky od MACu. Vtipné? Normálka! :)

5. Tekutý alebo klasický rúž?
Celkom jednoznačne som za klasiku. Jednak mi vyhovujú konzistencie najviac pri klasických tyčinkách, dvak sa mi s tyčinkami pracuje pohodlnejšie a jednoduchšie. Amen.

6. Najobľúbenejšia značka rúžov
Ak sa pod týmto bodom rozumie to, od ktorej značky mám najviac rúžov, tak je to celkom jednoznačne Astor. Množstvo pasteliek, ktoré od nich mám a tiež fakt, že práve od tejto značky je môj TOP rúž ever hovoria samé za seba!
Najsympatickejší mi je ale jednoznačne MAC. Množstvo farieb, výsledných finišov, nehovoriac o úchvatných a občas uletených limitkách, presne toto je to, čo mi je na značke moooc sympatické a prečo im žeriem každú jednu blbôstku.

saveonbeauty_rúž_na_pery_recenzia
ASTOR Soft Sensation Lipcolor Butter Matte - odtiene Vivid Divine, Royal Diva a Elegant Nude; ALVERDE Lipstick Pencil - odtieň Berry;
ASTOR Soft Sensation Lipcolor Butter - odtiene Hug Me a Flirt Natural; CATRICE Pure Shine Colour Lip Balm - odtieň My Cherry Berry

7. Aktuálne najobľúbenejší rúž ever
Naozaj milujem 2 rúže: trollíkovskú limitku od MACu a cyklámenovú matnú pastelku Vivid Divine od Astor. Ak by som ale mala vybrať len jeden z nich, nielen s ohľadom na cenu by to bol Astor. Je matný a vďaka odtieňu vhodný na bežný deň do práce aj na večer. Odtieň ale nie je jeho jedinou prednosťou! Na tento rúž je totiž vždy spoľahnutie, aj keď máte stráviť 10 hodín na letnom fesťáku, spievať spolu s kapelami a popritom jesť a piť a konverzovať donemoty. Nenadarmo už deriem kúsok číslo dva!

saveonbeauty_rúž_na_pery_recenzia
MAX FACTOR Velvet Mattes - odtieň Nude; BOURJOIS Rouge Edition 12 heures - odtieň Beige Shooting; NYX High Voltage Lipstick - odtieň Flutter Kiss; RIMMEL Moisture Renew - odtieň Vintage Pink; L´ORÉAL Color Riche - odtieň J Lo´s Nude
8. Najobľúbenejší nude rúž
V tomto prípade som si nie celkom istá, ktorý vybrať. Mám obľúbené tri nude rúže, ktoré striedam prakticky do nemoty a každý z nich má iný podtón – NYX studený, Max Factor teplý a Astor neutrálny. Vo všeobecnosti ale uprednostňujem tie so studeným podtónom.

9. Najdrahší a najlacnejší rúž
Ja osobne som najviac peňazí vyhodila práve za psychedelický odtieň Psycho od Urban Decay. Rúž vyšiel v parfumérke na asi 25 éčok /nepamätám presne/, rúže ale dosť často fasujem/kupujem v e-shopoch a tam ich zoženiete väčšinou neporovnateľne lacnejšie. Ak to ale vezmem do hĺbky, najdrahšie vychádzajú u mňa asi rúže od Guerlain, ktoré stoja v parfumériách okolo 40e.
Naopak, najlacnejší rúž v mojej zbierke je asi už spomínaný kúsok od Essence. Ja osobne som ho dostala k nákupu, viete si ale predstaviť, aká asi bola jeho pôvodná nákupná cena. Paradoxne, rúž je celkom fajn a nedokážem sa ho zbaviť, aj keď ho prevetrám len vtedy, keď mám náladu na niečo ňuňu /a čo mi na perách príliš nevidieť/ - čo je v mojom prípade asi tak raz do roka.

saveonbeauty_rúž_na_pery_recenzia
GUERLAIN La Petite Robe Noire - odtieň Neon Pumps; URBAN DECAY Vice lipstick - odtieň Psycho; MAC Trolls - odtieň Dance Off, Pants Off; GUERLAIN Kiss Kiss - odtieň Very Pink

10. Oľutovala si kúpu niektorého rúžu?
Kúpu ani nie – keďže si kupujem väčšinou tie drahšie kúsky, ich kúpu poriadne zvážim s dostatočným časovým predstihom. Výber na testovanie som už ale zopárkrát oľutovala – ako trebárs Rouge Caresse rúže od L´Oréal, ktoré boli podľa mňa len zafarbené balzamíky na pery a nič iné. Ako som už ale spomenula, rúže, s ktorými sa nestotožním, doma neskladujem a posúvam ich vždy ďalej – možno niekomu urobia radosť a mne nebudú zaberať vzácny životný priestor, ktorý môžem vyplniť inými, môjmu srdcu bližšími rúžmi.

11. Najobľúbenejšie odtiene?
Jednoznačne tie ružové. Podmienka je jediná: V žiadnom prípade nesmú byť svetlé. Svetlá ružová je infantilná a nesvedčí asi žiadnemu dvojnožcovi, aký kedy chodil po tejto planéte a už vôbec nie mne. Správny odtieň ružového rúžu pre mňa musí byť malinový, magentový, cyklámenový, poprípade neónkový :).

12. Používam rúž denne?
V podstate áno. Nepoužívam ho jedine v prípade, že idem športovať, k zubárovi alebo keď ma chytí raz za pol roka chuť použiť lesk na pery.


saveonbeauty_rúž_na_pery_recenzia
NYX Liquid Suede - odtieň Pink Lust; DERMACOL 16H Lip Colour - odtiene 6 a 3
13. Posledný kúpený rúž
No, ak sa do toho rátajú aj tie, ktoré som si vybrala na testovanie, tak je to La Petite Robe Noire od Guerlain v odtieni Neon Pumps. Posledný NAOZAJ kúpený je ten od NYX v odtieni Lethal Kiss.

14. Kontúrovacia ceruzka?
Vždy. Keďže mám v obľube naozaj výrazné rúže, u nich býva kontúrka priam nevyhnutnosťou. Netvrdím, že si neporadím aj bez nej, ale dokonale nalíčená a dokonale kompletná sa cítim práve s použitím kontúrovacej ceruzky. Okrem toho, kontúrkou občas s obľubou zľahka mením odtieň samotného rúžu. Takže kontúrka má u mňa jednoznačné ÁNO.

15. Koľko rúžov nosím pri sebe v kabelke?
Vždy ten, ktorý mám aktuálne na perách. Výnimku urobím iba v prípade, keď sa ráno nestíham baliť a do kozmetickej taštičky len prihodím rúž, ktorým sa práve narúžujem. A to tak potom otvoríte taštičku v práci a vykukne na vás ešte jeden rúž... a ešte jeden... a ešte jeden...

16. Je rúž ktorý som si kúpila viackrát?
Áno, je. Viď odpoveď na otázku číslo 7.

saveonbeauty_rúž_na_pery_recenzia
NYX Liquid Suede - odtieň Pink Lust; NYX Full Throttle Lipstick - odtieň Lethal Kiss

17. Môj najbláznivejší rúž?
Na bláznivé rúže som len z časti a rozhodne u mňa nenájdete nič modré, zelené, čierne ani krikľavokyslé. Ak sa za bláznivý odtieň dá pokladať poriadne krikľavá ružová, tak potom je to tentotento rúž na pery. Trošku bláznivý je ale aj môj zatiaľ jediný kúsok od MACu, z trollíkovej limitky, ktorý má na moje pomery dosť uletený odtieň s perleťou /ale milujem ho!!!/, ale aj ešte uletenejší obal, ktorý mi evokuje... všeličo :D.

18. Vysnívaný rúž?
Každý high-end rúž je pre mňa vysnívaný, o tom niet pochýb :). Aktuálne mám ale v hľadáčiku 2 konkrétne odtiene od MAC: nádherný červený Ruby Woo a žiarivý ružový Candy Yum-Yum.

saveonbeauty_rúž_na_pery_recenzia
WET N WILD Megalast Lip Color - odtiene Don´t Blink Pink a Smokin´ Hot Pink; ESSENCE - odtieň Kiss You; BRONX COLORS The Legendary Lipstick - odtieň Cinnamon
19. Ako skladujem rúže?
Vzhľadom k tomu, že počet rúžov v mojej zbierke nie je nijako závratný a dychvyrážajúci, ani ich skladovanie nie je nijako špeciálne. Rúže mám zatiaľ uložené v plastovej krabičke a niektoré z nich, ktorých obal je hoden zvláštnej ochrany, nechávam aj v pôvodnej papierovej škatuľke.

20. Najobľúbenejší červený rúž
Nuž, čo vám poviem. Na beautyblogerku asi DOSŤ trestuhodné, ale ja osobne doma žiaden nemám. A neviete si predstaviť, ako rada by som mala! Bohužiaľ, zatiaľ som nenašla ten SVOJ červený rúž, s ktorým by som sa plne stotožnila – ale tento boj rozhodne nevzdávam!

A teraz otázka pre vás :). Čo vy a rúže? Aké farby nosíte najradšej, ktorý je váš TOP rúž a s ktorým máte tú najhoršiu skúsenosť ever? ;)

- cc -

4 komentáre:

  1. Tak ja používam rúže tak dva čiže tento tag by som asi veľmi nenapísala. Inak v poslednom čase hľadám nejaký jemný ale hydratačný lesk na pery. No z mojich skúseností sú lesky dosť vysušujúce. Vieš mi nejaký poradiť? Aj keď z článku chápem, že si radšej skôr za klasické rúže ako lesky. Maslá Astor poznám a istý čas som mala ten Vivid Divine veľmi rada, ale nedá sa mi minúť a dlho mi stál tak som ho už vyhodila. Ja potrebujem asi niečo čo sa dá minúť rýchlejšie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak Ti staci bezfarebny, skus olejceky od Pupa Milano, ak ich maju este v ponuke... Pisala som o nich aj tu na blogu. Naozaj pekne vyzivuju a lesknu sa :)

      Odstrániť
  2. Ja rúže, rúže a rúže používam dennodenne, i keď teraz v práci ma obšťastňuje červený balzam na pery Guerlain R329 Crazy bouquet.
    Farba zásadne červená, občasne veľmi málo červenoružová, 1x do mesiaca nude alebo ružová.
    A značky momentálne len Dior a Guerlain, v posledných týždňoch nič iné.
    I keď, prišlo mi nejaké čudo myslím od Bourjois v Marie Claire beauty boxe, tak mu dám šancu, lebo je červené.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Guerlain je Guerlain - aj ked je to len balzam ;).
      Mam to podobne. Ja sa teda snazim dopracovat k tej cervenej, ale moja snaha je v prdeli, len co zbadam v ponuke nieco tmavoruzove, pripadne neonkovoruzove :D Ale tak raz sa k cervenej urcite dopracujem :) a myslim, ze zacnem od Full Throttle od Nyxu uz coskoro...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...