streda 1. novembra 2017

Zjesenievanie a čo aktuálne uctievam v starostlivosti o pleť, pokožku a vlasy


Zbožňujem rozmaznávanie sa. A obzvlášť počas jesene a zimy. Síce, keď príde letný slnovrat a dni sa nenápadne začnú skracovať, priamoúmerne sa začnú zvyšovať moje depresie z nadchádzajúceho ročného obdobia, ale v konečnom dôsledku si môžem povedať, že jeseň milujem. Predstava mojej maličkosti, zachumlanej v deke s teplým čajom a pleťovou maskou na ksichte, potažmo mazanie celej telesnej schránky výživnými sérami, krémami a mliekami po horúcej sprche, to je totiž niečo, čo sa mi spája so sychravým jesenným počasím a robí tú jeseň takou nejakou obľúbenejšou :) /Samozrejme, za predpokladu, že popis počasia sedí – prúser, ak je vonku pekne a teplo ešte v novembri! :D/

saveonbeauty_skin_care


Začnime pleťou. Momentálne si naozaj rochním na pleťových sérach a Číslom Jeden sú pre mňa hneď dve - Matrixyl sérum od The OrdinaryRepair Gel od Larens. The Ordinary pleť krásne zhydratuje a Larens priam zázračne bojuje s vráskami a mdlým vzhľadom pleti /a preto vám ho, na rozdiel od pôvodnej recenzie, môže konečne ukázať v plnom balení ;)/.
Okrem sér si naozaj užívam aj hutnejšie pleťové krémy. GLA krém od Larens mi už pomaly síce dochádza, ale moje odhodlanie objednať nové balenie sa zatiaľ tvári celkom dosť neochvejne. No a výdatnú porciu hydratáciu si doprajem vďaka krému od Frais Monde, ktorý vám už čoskoro ukážem v samostatnej recenzii.
Počas jesene viac než inokedy fičím aj na pleťových maskách. 

saveonbeauty_oblubena_kozmetika


Mojím absolútnym miláčikom sa stala hrejivá, čistiaca pleťová maska od Nuxe, ktorá je skrátka na jesenné dni ako stvorená – hreje, hrejivo vonia a skvelo účinkuje – čo viac si možno želať? Absolútnym miláčikom číslo DVA sa stala aj hydratačná pleťová maska od Biodermy, o ktorej už tiež bola reč, takže viac vám hovoriť asi nemusím :). Kombo obľúbencov dopĺňa aj hydratačná maska od Collistar, ktorej efekt síce nie je taký okamžitý, ale furt ju rada používam a zrejme tak skoro neprestanem.
Počas jesene pociťujem čoraz intenzívnejšiu potrebu mazania papuľky naozaj výživnými balzamami, ktoré pery ochránia pred prípadným nepriaznivým počasím – a to sú, či chcem alebo nie, väčšinou tie v kelímkoch. 

saveonbeauty_oblubena_kozmetika


Permanentne pchám prsty do Brambleberry Rose balzamu /ktorému som v čase uverejnenia tohto článku zlikvidovala už posledné zvyšky a objaví sa v najbližších spotrebovancoch/, znovuotvorenej klasiky Rosebud Salve, jahôdkového retrobalzamu od Topvet, chladivého Blistexu MedPlus alebo vajíčok od Oriflame.

saveonbeauty_top_products
saveonbeauty_oblubena_kozmetika


Čo sa telesnej schránky týka, konečne si môžem užívať mazanie sa hutnejšími telovými mazadlami, ktoré som v lete skrátka nie celkom zvládala. Absolútnymi favoritmi sú voňavučké melónové maslo od Cien, nechtíkový krémolivové mlieko od Indulony a telové mlieko z radu Atoderm od Biodermy. Všetky štyri skvele hydratujú a okrem toho aj krááásne voňajú – čo je pre Claire Clairmont nemenej dôležité! :)

saveonbeauty_oblubena_kozmetika


Ruky čoraz častejšie mažem hutnejšími krémami. Topkou je nechtíková, kamilková a olivová Indulona, ktoré sú na toto ročné obdobie ako stvorené, už tradične ale ulietavam aj na L´Occitane s bambuckým maslom, ktorý u mňa doma nesmie chýbať celoročne.
Dnešný post zakončime vlasmi /ktorým sa nie celkom pravidelne venujem nielen tu na blogu, ale aj v reále :)/. 
Micelárny šampón pre citlivú pokožku hlavy od Nivey som skrátka vyskúšať musela, len čo som ho uvidela. Už dlhšiu dobu som mala pocit, že moje vlasy treba tak nejak prečistiť od „nánosu“ stylingových prípravkov /rozumej, laku na vlasy a raz za čas objemového krému, prípadne suchého šampónu/ a preto sa mi micelárny šampón zdal tou najlepšou voľbou. Vlasy sú po ňom ozaj ľahké, hebké, čistučké a voňavé, takže zrejme sa k nemu ešte vrátim. 

saveonbeauty_oblubena_kozmetika


S príchodom jesene som sa ale viac začala venovať aj hydratácii a výžive vlasov, preto ma môžete hocikedy stretnúť / :) / behať po byte s nánosom kondicionéru na hlave, ktorý nechám pôsobiť kľudne aj niekoľko hodín predtým, ako vleziem do sprchy. Momentálne je to olejový kondicionér od Dove, určený na výživu a uhladenie vlasov.
Ešte vlhkým vlasom po každom umytí doprajem kvapôčku kokosového oleja, ktorý v pidimnožstve votriem len do ich dĺžok. Vlasy mám po ňom hebké a mäkučké a okrem toho sa tvárim, že chránim končeky pred štiepením, čo je mojím večným problémom.
No a ak občas potrebujem to moje háro trošku skrotiť a ulízať, šupnem do dlaní trošku tekutého hodvábu Biosilk, o ktorom som vám písala tu, alebo krému After Party od Tigi, ktorý vlasom dodá aj nejaký ten lesk navyše.
To by bolo z mojich aktuálnych jesenných obľúbencov všetko. Pôvodne bolo v pláne zaradiť sem aj nejakú tú dekoratívku, keďže by ste sa ale s najväčšou pravdepodobnosťou učítali k smrti, tak si ju necháme niekedy nabudúce ;).

Máte rady jeseň? Čo patrí k tým VAŠIM jesenným obľúbencom, bez ktorých neviete žiť? :)

- cc -

17 komentárov:

  1. Indulonu mám rada, hlavne Original a Ochranný rad. Tiež sa inak v zime a chladnejšom počasí starám o pleť i o telo viac a úplne inak ako v lete. Chce to proste niečo hutnejšie a výživnejšie. Biosilk používam vždy po umytí do mokrých vlasov namiesto vlasového oleja. A zaujal ma micelárny šampón, nepočula som o ňom takže možno skúsim.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak verim, ze to ma tak asi vacsina z nas :)
      Indulona Original, ta jedina na moje paprcky nesmie, mne to straaasne smrdiiii :D

      Odstrániť
  2. Pozeram, ze si kvoli fotkam vybrala vsetku kozmetiku z kupelne :-) Masku Bioderma som si nedavno kupila aj ja. Efekt vyzera byt fajn, len tych 5 parabenov v zlozeni ma prekvapilo. Myslela som, ze Bioderma tieto latky nepouziva.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bohuzial len TAKMER :D
      Parabeny? No neviem, ja tam ziadne nevidim :D

      Odstrániť
    2. Nie? Ako je mozne, ze v mojej maske su? Chcem si ju potom vymenit. Ja som kupovala len nedavno a nechce sa mi verit, ze by vynovili zlozenie parabenmi. wtf

      Odstrániť
    3. Mrkni na fotku zlozenia v mojej samostatnej recenzii...ziadne tam nevidim, ale zaujalo ma to, mizes to odfotit a poslat mi? Na mail alebo na FB, ako Ti to vyhovuje...
      Mne masku poslala Bioderma a tiez len nedavno...

      Odstrániť
    4. Poslane na instagram. Kupovala som v oktobri v lekarni. Trvanlivost je uvedena do septembra 2019, takze asi nepojde o nejaky stary kus. Som nastvana.

      Odstrániť
    5. No parada... Asi by sa mohli vyjadrit aj kompetentni.

      Odstrániť
  3. Vajíčka od Oriflame se u mně doma vždycky nějaká najdou, momentálně je to stejně jako u Tebe skořice a brusinka:-) Ten micelární šampon si budu muset pořídit, už jsem se na ně dívala, ale až Tvoje dojmy mně přesvědčují ke koupi:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D tak to sme sa trafili, koniec koncov, ako vacsinou vzdy :D... aj ked teda u mna osobne vedie asi vanilka :)
      Sampon za mna naozaj dobry.

      Odstrániť
  4. Ahoj Clair-ka :) Ak by si chcela umocniť liftefekt, odporúčam zameniť GLA od Larens za Liftingový krém od Larens. A až toto je tá správna kombinácia v boji proti nežiadúcim prejavom pribúdajúceho veku. Repair gel + Lifting krém = WAU efekt (adelma.eu)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Adel :) Ten si planujem kupit, vzorka bola bozskaaaa! Ale neviem, ci nie az na jar, ci mi bude na zimu postacovat...

      Odstrániť
    2. Môžeš mi veriť. Je tak krásne hutný a výživný, že sa výborne hodí aj na zimné obdobie. Sama mám suchú papierovú pleť a používam ho. Kombinujem ho buď s Repair Gelom alebo s Hyaluronovým sérom a završujem Lift krémom. Ono je to s Larensom tak, že čím dlhšie ho používaš, tým menej ho potrebuješ :), pleť sa ti zregeneruje a vystačíš si aj s malým množstvom, čohokoľvek. A ešte teraz mám aj výbornú akciu :) https://adelmablog.wordpress.com/akcia-2/ , tak nech sa páči :)

      Odstrániť
    3. No omrknem teda, potesila si ma :)

      Odstrániť
    4. No omrknem teda, potesila si ma :)

      Odstrániť
  5. Ja jeseň neznášam. Fakt. Všetky systémové ochorenia, ktoré mám, sa mi zhoršia :(. Našťastie to trvá iba chvíľu, pokiaľ to dám do poriadku, ale aj tak je to otravné. Ak by jeseň bola taká ako dnes, môže byť. Ale sen byť doma zachumlaná v deke s horúcou čokoládou zostane len snom. Práca nepočká a horúcu čokoládu nemôžem.
    Čo sa týka kozmetiky, Larens už mám aj ja, sérum a krém, iba dnes začínam, tak čakám netrpezlivo wow efekt.
    Ešte vybrať prípravky na večer a budem mať vymaľované.
    S 2 z 3 masiek súhlasím aj ja, tú tretiu nepoznám.
    Na ruky nič iné ako Panier des Sens nepoužívam, rozmaznávam sa:).
    A na pery iba Rosebud Salve a veci od nich.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tiez som jarno-letny typ, ale treba si nejako nahovorit, ze aj zvysne rocne obdobia sa daju prezit! ;D
      Ktoremu seru a kremu od Larens si to podlahla? :)

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...