streda 27. decembra 2017

Čo celkom nevyšlo: Studio Sculpt mejkap od MAC


S testovaním mejkapov to máte tak... Treba odskúšať milión verzií poveternostných podmienok, milión pohybových aktivít, milión spôsobov aplikácie a milión podkladových báz, potažmo púdrov... a občas aj tak neviete, kde je sever. A vlastne to mám podobne aj s mejkapom, ktorý vám ukážem v dnešnej recenzii a ktorý mám pocit, že som testovala tak sto rokov. Prinajmenšom.
Studio Sculpt mejkap od MAC.

saveonbeauty_mac_kozmetika_recenzia



Náš „dnešný“ mejkap je určený pre suchú pleť, ktorú má nielen vizuálne zdokonaliť, ale aj zhydratovať – čo pri suchej pleti nikdy nie je na škodu. S týmto vedomím som ho aj kupovala, pretože ja osobne uprednostňujem síce ľahučké mejkapy, ktoré na pleti ani necítite, ale zároveň musia byť už len pri aplikácii príjemné, krémové a aspoň na prvý dojem hydratačné.
Hneď na úvod mi nedá nepochváliť slečnu v bratislavskom butiku, ktorá mi odtieň vybrala teda naozaj DOKONALE. Vyberie si zrejme každý podtón pleti, ten môj NC20 je s výrazným žltým podtónom /teda presne ako je u mňa nutnosťou najnutnejšou/ a aj keď v aktuálnom ročnom období znesiem už aj niečo svetlejšie, furt je pre mňa použiteľný.
Mejkap obsahuje UV filter 15, čo pri mejkapoch uprednostňujem. Jeho konzistencia je až penovo-krémová /rozumej: hustá našľahaná pena, presne takto na mňa pôsobí/. Krytie je výborné a prípadná intenzita sa dá zvýšiť postupným vrstvením – aj keď toto naozaj nie je potrebné!

saveonbeauty_mac_kozmetika_recenzia

saveonbeauty_mac_kozmetika_recenzia


S týmto mejkapom mám však ja osobne hneď niekoľko problémov.
Moja pleť je normálna až suchšia, má sklony k občasnej dehydratácii, obsahuje už nejaké tie vrásky /ha ha/ a rozšírené póry a napriek všetkým uvedeným faktom sa občas aj dosť leskne. To len taký akožeúvodný pokec, aby ste mali lepšiu predstavu, čo za stvora mejkap testovala.
V prvom rade musím upozorniť, že konzistencia mejkapu je taká rýchloschnúca – stačí vytlačiť trošku mejkapu na prst, rozdeliť ho do 5 miest na tvári, mierne rozotrieť /zahriať/ a vrhnúť sa naň štetcom a už máte pocit, že je taký nejak ťažko roztierateľný. A na ten štetec musíte naozaj dosť pritlačiť, aby ste mejkap dôkladne zapracovali do pleti.
Ďalší problém u mňa opäť súvisí s aplikáciou. Ja osobne uprednostňujem patlanie mejkapu po tvári štetcom – používam klasický flat top, ale pri tomto mejkape sa neviem zbaviť dojmu, že štetcom skrátka ten mejkap tak dokonale zapracovať nedokážem. Naopak, mejkap vyzerá tak trochu „cakey“ /aj keď vlastne neviem, čo ten výraz znamená, ale presne takto nejak si to predstavujem :)/ - mejkap pôsobí na pleti už na pohľad tak trošku ťažkomaskovito, ak ho nanesiete v čo i len trošičku väčšom množstve.
Takže lepšou voľbou pri aplikácii sa zdá použitie špongie, ktorá mejkap do pleti zapracuje ľahšie a dôkladnejšie a výsledný efekt je v konečnom dôsledku omnoho prirodzenejší. V tomto prípade sa nemusíte obávať ani množstva, pretože špongia do seba nejaký ten mejkap absorbuje a nenechá na ksichte nič, čo by tam malo byť navyše. Alebo – a to je možno ešte vhodnejšie - môžete použiť vlastné prsty. Dokonca v tomto prípade sa mi výsledok zdá snáď aj najlepší!

saveonbeauty_mac_kozmetika_recenzia


Čo sa samotného efektu týka, ako som už povedala, je to trošku diskutabilné. Ak si dáte pozor na množstvo a dôslednosť aplikácie, môžete dosiahnuť pekné, dostatočné a zároveň prirodzené krytie, chce to ale trošku snahy a rozhodne to nie je tak, že mejkap máte hotový v priebehu 30 sekúnd! Okrem toho, mejkap môže zvýrazňovať rozšírené póry, preto odporúčam použiť podeň niečo, čo vám ich trošičku zjemní – ja používam najčastejšie svoj osvedčený Pore Refiner od Biodermy.
Výdrž jednoznačne hodnotím pozitívne - aj bez podkladovej bázy je výdrž mejkapu celodenná a ešte v noci rozhodne máte čo odličovať. Uvidíme, ako sa bude správať toto mejkapové čudo počas treskúcej zimy, kedy do neho vkladám predsa len kvapôčku viac nádejí - v lete jeho použitie v podstate vylučujem.
Čo dodať na záver... Cena mejkapu je niečo málo nad 36 eur, což si myslím, že je vzhľadom k značke a objemu 40 ml naozaj fajn cena – a mejkap určite dopoužívam až do dnanikomu ho neposuniem :) - ale po spotrebovaní sa k nemu s najväčšou pravdepodobnosťou nevrátim a vyskúšam od MACu predsa len niečo ľahšie.

hodnotenie: 7,5/10

Čo vy a mejkapy od MAC? Nejaké skúsenosti?

- cc -

4 komentáre:

  1. Makeup od MAC som ešte neskúšala, ale práve tento ma vždy lákal. Je pravda, že lepšie krytie som preferovala v minulosti a teraz som už aj ja na tie ľahšie. Ale niekedy, na príležitosti je fajn mať aj tie hutnejšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No neviem, ja osobne sa teda k nemu uz urcite vracat neplanujem a aj ked na Tvojej pleti sa moze spravat inak, s cistym svedomim Ti ho odporucat nemozem, ako vidis :)

      Odstrániť
  2. Vôbec ich nepoznám a nepoužívam, nejak som sa k tejto značke nedostala. Ten odtieň je pre mňa brutálny, v tej žltej by som vyzerala ako so žltačkou, ja potrebujem presný opak do ružova. A bez predchádzajúcej konzultácie by som výber asi neurobila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V butiku by Ti urcite vybrali vhodny odtien, maju ich tam slusne mnozstvo pri kazdom mejkape...tento moj ale urcite nie :), je fakt vyrazne zlty.

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...