pondelok 22. januára 2018

MAC rúž alebo Čo už zas nie celkom potrebujete!



V dnešnej recenzii vám ukážem doslova vytúžený rúž, na ktorý som si brúsila zuby už poriadne dlho. Síce som nakoniec dala prednosť inému odtieňu, než bol pôvodne v pláne, ale myslím, že to nič nezmení na fakte, že dobrí kamaráti budeme asi len vďaka tomu odtieňu. A prdí ma to poriadne, verte mi.
Matný rúž od MAC v odtieni Pink Pigeon.

saveonbeauty_mac_pink_pigeon_ruz_na_pery_recenzia

Nový feši od MAC je mojou prvou skúsenosťou s klasickou kolekciou rúžov tejto značky. Rúž z trolíkovej limitky som si zamilovala takmer okamžite a preto som sa nevedela dočkať, kedy u mňa skončia aj nejaké ďalšie rúže, pre tentokrát z klasickej ponuky.
Môj odtieň Pink Pigeon je, ako inak, matný a ružový. Celkom presne cyklámenový, pančnutý neónom, so studeným, fialkovým podtónom. Prenádherný.

saveonbeauty_mac_pink_pigeon_ruz_na_pery_swatch

K pigmentácii vyjadrovať sa vlastne ani netreba, je famózna – ako sme vlastne pri akýchkoľvek matných rúžoch zvyknuté, že. Rúž má príjemnú vôňu a zadefinujem vám ju celkom jednoznačne - rúž MAC vonia po lentilkách! Na perách je pomerne ľahký a nelepí, takže potiaľto všetko okej. No a čo je nemenej dôležité, som s ním maximálne absolútne zžitá :).


saveonbeauty_mac_pink_pigeon_ruz_na_pery_recenzia

Čo sa týka výdrže na perách, potažmo odtláčania, to hodnotím tiež veľmi pozitívne – je to skrátka matný držák, ktorý zvládne nejaké to jedlo, pitie alebo celodenné intenzívne klábosenie bez problémov. S čím mám ale ja najväčší problém, to je spôsob vytrácania sa z pier. A to je asi hlavnou príčinou, prečo ja a tento matný rúž nebudeme môcť byť najlepšími kamošmi.
Že rúž celkom dosť zvýrazňuje nedokonalosti a šupinky na perách, to vám je asi jasné. Pery sa ale vďaka pravidelnému používaniu výrazných rúžov snažím mať vždy v stodesaťpercentnej kondícii a preto som túto menšiu nepríjemnosť ochotná tolerovať.
Čo ale ochotná tolerovať nie som, to je fakt, keď sa rúž počas vytrácania z pier začne zlievať do vrások, fľakatieť a pri pokusoch o úpravu nie celkom vábne vyzerajúcich pier sa začne farba ešte aj rozmazávať!  Na fotke vidíte detail po asi 3 hodinách od prvej aplikácie:

saveonbeauty_mac_pink_pigeon_ruz_na_pery_swatch


Okrem toho, do šialenstva ma privádza neustále otieranie si vnútornej línie pier, kde sa rúž celkom nechutne usádza a vytvára tak až príliš viditeľnú hranicu medzi narúžovanými perami a ich vnútornou sliznicou, fuljblééééé – toto nie som ochotná príliš tolerovať ani pri oveľa lacnejších rúžoch, nieto ešte pri rúži za dvacku.
Akože je fakt, že z väčšej /rozumej normálnej komunikačnej/ vzdialenosti asi nie je šanca niečo si všimnúť, ale viete ako... Oko beautyblogerky je neúprosné :).

saveonbeauty_mac_pink_pigeon_ruz_na_pery_recenzia

Keď to mám teda zhrnúť... Rúž má naozaj famózny odtieň a určite ho nosiť budem, ale jeho používanie vidím skôr na večer niekde do baru alebo počas kratšieho pracovného dňa /áno, nemám s tým najmenší problém, nosiť do práce takýto rúž :)/. Fesťák alebo aspoň koncert /na rozdiel od tohto rúžu/ s ním rozhodne nedáte bez toho, že by ste si nevyrobili nejaké beautyblogerské fó-pá. Takže za mňa osobne, bohužiaľ, tak trošku sklamanie.
Naozaj netuším, či sa takto správajú všetky matné odtiene z klasickej „čiernej“ kolekcie, ale tak nejak už neviem, či ísť do ďalších matných rúžov od MAC – ak by som ale svoj názor zmenila, určite vám o tom dám včas vedieť :).

hodnotenie: 7/10

Skúšali ste nejaké rúže od MAC? Ktoré by som mala omrknúť ako ďalšie? ;)

- cc -

12 komentárov:

  1. MAC je celkovo značka, ktorá ide mimo mňa. Jednoducho, nič čo by ma zaujalo. Možno je to aj tým, že dosť vecí majú v rúžoch takých neónových, a to nie je moja šálka kávy.
    Ale čo je zvláštne, tak v piatok som si presne kúpila šatku úplne rovnakej farby ako je tento rúž, tam som to schopná zniesť, na mojich perách absolútne nie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne je zas PRAVE KVOLI TOMU znacka velmi sympaticka ;) Co sa ale ruzovej tyka, v obleceni som tiez skor za striedmost a nalriklad na ruzove saty by ma asi nenahovoril nikto :D maximalne tricko popr. ta "Tvoja" satka :)

      Odstrániť
  2. Mám jeden rúž z klasickej jemne lesklej kolekcie, odtieň taký podobný ako je tento tvoj. Výdrž je trochu slabšia, ako u krémoviek, ale na perách je hrozne príjemný. Akurát sa mi ho minule pri nanášaní podarilo zlomiť :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to naprdi!!! :-o :D
      Ale verim Ti, moj milacik od MACu z Trolls limitky je kremovy, metalicky/!!!/, na perach neskutocne prijemny a aj ked sa zo zaciatku odtlaca, potom sa na perach usadi a mizne len velmi pomaly a najma ROVNOMERNE.
      Takze vyzera to tak, ze znacke sa daria skor tie kremovky, no, co uz :D... skusam teda dalej :)

      Odstrániť
  3. Obdivujem za ten výrazný odtieň, ja by som si od Macu vybrala maximálne nejaký vychvalený nenápadný rúž :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiez som mala par rokov obdobie, ked som nosila len nude ruze. Zato teraz ich nosim len ozaj vynimocne :).

      Odstrániť
  4. Ja som na Vianoce dostala do segry svoj prvý MAC rúž, takže som šťastím celá bez seba a už teraz sa teším, keď ho budem používať. Zatiaľ sa naňho len pozerám a kochám sa :D
    World of Nicol

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sup sup nafotit a hura na to! ;D Ktory odtien sa Ti usiel? :)

      Odstrániť
  5. Miluji ty jejich přenádherný odstíny.. Hodně podobný mám doma (Candy Yum Yum) :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jooo, na ten som si robila zalusk povodne :) Ked som ho uvidela, zdal sa mi prilis svetly, swatch uz vyzeral podstatne lepsie, ale nakoniec som ZATIAL dala prednost tomuto, ktory bol predsa len kus tmavsi :).
      Odtiene celkovo ma MAC ale uzasne, to je pravda.

      Odstrániť
  6. Mňa rúže od MAC-u veľmi dlho lákajú, ale stále sa pozastavím nad ich vyššou cenou a obavou z toho, že mi nesadnú. Po tvojej recenzii si to ešte poriadne premyslím, či naozaj tento rúž potrebujem a či nie je iná značka, do ktorej sa oplatí investovať :)

    Ardnaxela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, ako som uz aj v nazve bola byvala vyslovila :), asi ho nemozem celkom odporucit. Leda by si sa zamilovala do nejakeho odtiena, aky inde nezozenies. Ale teda toto sa tyka len MATNYCH ruzov od MACu.

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...