piatok 5. januára 2018

TOP kozmetika 2017, ukončenie spoluprác a ako som vyhádzala z blogu bannery :)


Dnes to bude megadlhé, to vám poviem na rovinu :). Rok sa nám s rokom zišiel a je tu čas na obligátny článok s TOP kozmetikou za celý, práve uplynuvší rok. Či už v tom pozitívnom alebo negatívnom slova zmysle. Tešíte sa? :) 
Ako aj v poslednom takomto článku, aj teraz som sa snažila zaradiť do výberu najmä veci, s ktorými som sa ja osobne prvýkrát stretla v roku 2017, čo ale nemusí znamenať, že sú to výlučné novinky minulého roka, že. Tak isto, v niektorých kategóriách moje niekoľkoročné stálice jednoducho prevalcovali všetky „novinky“, takže som skrátka musela zaradiť aj staršie vecičky, ktoré milujem :).
No ale bez zbytočných obkecávačiek – ideme na to, lebo tu skysneme do ďalšieho piatku :). 

saveonbeauty_najlepsia_kozmetika_roka_2017


starostlivosti o pleť to bolo v roku 2017 /a vyzerá to tak, že ani v tom aktuálnom sa tak skoro nič nezmení/ jasné ako facka. Akékoľvek pleťové mazadlá prevalcovala značka Larens a pravdupovediac, len ťažko som bojovala s tendenciami zaradiť sem úplne všetko, čo som od tejto značky vyskúšala! V oblasti čistenia pleti ma dostal do kolien Dermo Wash čistiaci gél, ktorý používam už od leta – a stále nie som na dne a stále moja pleť znáša omývanie tváre vodou z vodovodu! Čo sa teda u mňa osobne rovná zázraku. GLA pleťový krém a liftingový krém som si zamilovala asi po prvom použití a rovnako aj Hyaluron sérum, ktoré sú na pleti veľmi príjemné a čo je najpodstatnejšie – účinkujú! No a Repair gel? Ten už mám doma v druhom balení, čo hovorí asi za všetko.
Aby sme neboli ale takí jednotvárni a nudní, zaradiť sem môžem aj nočné sérum od Frais Monde, ktoré hydratovalo naozaj úžasne a vrátila by som sa k nemu kedykoľvek.
V maskovacej oblasti to bude opäť celkom jednoznačné. Do kolien ma dostala termoaktívna peelingová maska od Nuxe, ktorá nielen, že je na pleti neskutočne príjemná, ale aj funkčná, čo sa tiež občas len tak ľahko nevidí :).
V oblasti balzamovacej budem už za konzervu. 

saveonbeauty_top_kozmetika_2017


Už milión rokov mám zopár obľúbených balzamov na pery, na ktoré nedám dopustiť a používam furt a holt, v roku 2017 som neobjavila žiaden, ktorý by sa aspoň za ne mohol zaradiť. Takže papuľku naďalej mažem najradšej balzamíkmi od Rosebud Perfume, českého Topvetu alebo kelímkovým Blistexom. Aby som ale nebola nespravodlivá ani k tyčinkovým balzamom na pery, spomenúť musím klasický Everon od Weledy alebo kedysi zatracovanú Biodermu, ktoré sú vlastne tiež mojimi stálicami.
Pokračujme mazadlami a čističmi telesnej schránky a tu to bude dnes netradične skromné. 

saveonbeauty_najlepsia_kozmetika_roka_2017


Že budem ulietavať na Indulone, to by ma asi nenapadlo, ale pravda je taká, že nechtíkový telový krémolivovú sadu /okrem telového krému/ som si naozaj zamilovala. Voňajú, hydratujú, chránia, majú neskutočne príjemnú konzistenciu - a to je pre mňa asi jediné, čo ma zaujíma! V oblasti mazania paprčiek musím už tradične spomenúť ale aj krém na ruky s bambuckým maslom od L´Occitane alebo ten od Lavery. V mazaní chodidiel som za konzervu a s radosťou najväčšou som sa po dlhšom čase vrátila k môjmu milovanému krému na chodidlá s ureou zn. Balea.
Ako asi 99 percent beautyblogerského mikrokozmu, aj ja som sa zamilovala do penových sprcháčov, avšak nie na domáce použitie. Doma sa najradšej poriadne vydrhnem hubkou a na ten účel penové sprcháče ozaj ideálne nie sú. Ak ale často cestujete ako ja, ich výhody nesporne oceníte, pretože umývajú rýchlo a účinne a penu na holenie suplujú jedna báseň :). A keď nájdete ešte svojho voňavého favorita, ako som ja našla v podobe vanilkovej peny od Baley, nie je o čom.

Prejdime k dekoratívke a začnime rúžmi na pery, čiže najdôležitejšou súčasťou mejkapu Claire Clairmont ;).   

saveonbeauty_top_kozmetika_2017


Netradične som si zamilovala metalickú cyklámenovú trolíkovú limitku od MACu, ale Vivid Divine pastelku od Astor tu spomenúť skrátka musím. Holt, ešte som nenašla rúž, na ktorý by som sa mohla viac spoľahnúť aj počas naozaj náročných dní/večerov a o chvíľu spotrebujem už svoje druhé balenie! Milo prekvapil ale aj Full Throttle Lipstick od NYXu v bláznivom, neónkovoružovom odtieni, ktorý síce nie je na perách možno najideálnejší, ale prekvapil skvelou výdržou /a fascinujúcim odtieňom s ešte fascinujúcejším názvom Lethal Kiss :)/.
Celkom netradične a možno aj trochu prekvapivo som si zamilovala mejkap z drogérie, ktorý som vám síce v recenzii ešte neukázala, ale svedomie mi nedovolí neukázať vám ho tu dnes. Viac vám o kultovom HD mejkape od Catrice síce hovoriť nebudem, ale určite sa na recenziu môžete tešiť, pretože bude výsostne pozitívna ;).
Hneď dvoch zástupcov v TOP výbere má značka Bourjois. Radiance Reveal korektor je na pleti neuveriteľne ľahučký, kryje veľmi dobre a čo je pre mňa nemenej podstatné, pod okuliarmi sa odtláča úplne minimálne a rovnako minimálne sa zlieva do vrások, aj keď dáte jeho väčšie množstvo. V tom mu skvelo sekunduje Healthy Balance púder a ja už zasa istý čas nepociťujem potrebu hľadať nový! Uvidíme, do kedy /ha ha, na ceste ku mne domov je už ďalší a pre tentokrát trošku netradičný a ak ku mne naozaj docestuje, určite sa s dojmami z neho s vami podelím! :)/.
Ak by som mala vybrať najobľúbenejšiu paletku očných tieňov minulého roka, bude to asi Balm Jovi od theBalm. Posledné mesiace siaham po nej naozaj často, aj keď nie všetky tiene sú excelentne pigmentované. Zvyšok sa ale tvári priam ideálne, skvelo sa blendia a ich výdrž s podkladovou bázou je stopercentná. Z riaseniek, bohužiaľ /alebo chvalabohu?/ v roku 2017 nič nevytlačilo z prvého miesta moju obľúbenú Lash Sensational od Maybelline a aj keď som ich zopár otestovala a nebola s nimi nespokojná, rozhodne sa neviem dočkať, kedy sa opäť dopracujem k mojej obľúbenkyni /yepp, už sa stalo :)/.

saveonbeauty_najlepsia_dekorativna_kozmetika_2017


Možno vás to prekvapí, ale kompaktná kontúrovacia paletka od Oriflame patrila počas minulého roka k mojim naj dekoratívkovým obľúbencom ever. Bronzer, rozjasňovač aj lícenka sú pigmentované tak akurát a aj keď na studený rozjasňovač nemám náladu každý deň, praktickú paletku som používala takmer denne a ostatné líčidlá vyťahovala len občasne.
Čo som si zamilovala a používala denne, to boli rozjasňovače značky Trend It Up, ktorá tento rok konečne dorazila aj do našej Déemky. Na výber máte z dvoch odtieňov, ja som si ukoristila oba a aj keď častejšie používam ten tmavší teplý, svetlejší studený milujem hádam ešte viac. Rozjasňovače sú pigmentované tak primerane, takže sú na bežný deň ako stvorené, nezvýrazňujú zbytočne póry a podobné fuj-blé veci na vašej pleti a pôsobia maximálne prirodzene.
Pri značke ešte ostaňme. Čo som si zamilovala rovnako ako rozjasňovače, to je gél na obočie. Obočie zafixuje bezpečne na celý deň, dodá mu aj trošku farby – ktorá je síce pre mňa vlastne nepodstatná – a deň si bez jeho použitia vlastne už neviem predstaviť :).
Čo si neviem predstaviť, to je aj používanie iných ceruziek na obočie, než sú mikroceruzky. Neskutočne oceňujem ich tenučké tuhy, ktorými presne vykreslíte kontúry obočia bez potreby strúhania /osobné beautyblogerské peklo Claire Clairmont!/. Mojim favoritom je jednoznačne tá od NYX a aj keď som vám ju ukázala v podstate len nedávno, do zoznamu top dekoratívky za mňa rozhodne patrí.

No a prejdime ku sklamaniam.
Dlho predlho som rozmýšľala, či ich zaradiť do tohto článku alebo im venovať článok samostatný. Nakoniec som ale na svoju radosť mohla skonštatovať, že tie prepadáky minulého roka zas také tragické neboli, že by boli hodné samostatného článku. Takže som sa rozhodla spomenúť ich tu.

saveonbeauty_kozmeticke_sklamania_2017


A možno to bude skôr také menšie vyliatie si beautyblogerského srdca :)
Pretože nepigmentovaná lícenka, prekrásny, ale závratnou rýchlosťou blednúci očný tieň, pekelne predražený nefunkčný deodorant alebo silikónmi narvaný pleťový krém, ktorý vašu pleť doslova zaleje betónom síce naprdia, ale rozhodne menej ako prístup niektorých firiem/značiek/obchodných partnerov, ktorí sa rozhodnú ukončiť s vami dlhodobú spoluprácu bez toho, že by povedali jediné slovo. Ani nie tak na vysvetlenie, úplne by postačilo oznámenie tohto faktu.
Možno ste si všimli, že som zo stránky povyhadzovala niektoré bannery značiek, s ktorými už nespolupracujem. Nebudem sa vyjadrovať k tomu, ktoré konkrétne značky to boli alebo ako som bola so spoluprácou spokojná, to je vlastne ceeelkom bezpredmetné /ako som bola spokojná s výrobkami, to ste si mohli prečítať v recenziách a na tomto fakte sa nezmenilo nič :)/, rozhodne ale nemienim na svojom blogu robiť reklamu značkám s prístupom „zmenili sme síce kritériá spoluprác, ale pri Vás urobíme výnimku“ - a keď odmietnete o týždeň ponuku na testovanie výrobkov, ktoré ste od tejto značky už testovali a písali o nich, tak sa viac neozvú. A Claire Clairmont ešte čaká so stiahnutím bannera, čo ak len zabudli napísať alebo čo ak mail prišiel do spamového koša... :D A tak, no... vtipný je občas život beautyblogerský.

Tak čo, máte skúsenosti s niektorými vecičkami z dnešného článku? Ak by ste mali vybrať len jednu vecičku, ktorá vám počas uplynulého roka najviac prirástla k srdcu, ktorá by to bola?
A otázka pre kolegyne blogerky :). Máte nejaké vtipné zážitky v rámci vašich spoluprác? :D

- cc -

12 komentárov:

  1. Perfektný článok, top produkty a prepapdáky nesmú chýbať na žiadnom blogu. Hlavne v dekoratívnej kozmetike používame dosť podobné produkty. Riasenku od Maybelline, make-up Catrice a skúšala som aj rúže Astor. Avšak tá riasenka je jednoznačne TOP. U mňa ešte stále bodujú bronzujúce guličky od Avonu, no prišla som aj na chuť rozjasňovačom, konkrétne púdrovému od značky Catrice. A z pleťovej starostlivosti sa teším šípkovému oleju a krému Skin Food od Weledy. A spolupráce je to presne tak ako vravíš, ak odmietnem, už sa mi neozvú. Avšak nejako to neľutujem a v poslednej dobe už tie spolupráce veľmi neprijímam. Ak neponúknu podmienky pre mňa výhodné kašlem na to, reklamu zadarmo nikomu robiť nebudem a na banner na blogu by ma nepresvedčil asi nikto. Spokojná som so spoluprácou Indulona a vlastne aj s ich produktmi celkovo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem :)
      Rozjasnovac od Catrice asi skusim omrknut zblizsa :)
      Ono ja s bannermi na svojej stranke problem nemam /a dokonca by som bola schopna pristupit nan aj v pripade, ze by som so znackou nespolupracovala, "len" by som bola s ich vyrobkami maximalne spoko!!!/, ale rozhodne nebudem robit reklamu niekomu s neferovym pristupom...

      Odstrániť
  2. Nadupaný článok :).
    S niektorými vecičkami, napríklad Larens, mám skúsenosti pozitívneho charakteru aj ja, vďaka Tvojmu odporučeniu.
    Pre mňa je top vecičkou za minulý rok nová tvárenka z limitovanej kolekcie od Clarins, studená ružová, ABSOLÚTNE DOKONALÁ !!! Kukni či by sa nehodila ja Tebe, i keď si myslím, že táto sa hodí všetkým typom pleti, drží ako zabitá, nepráši, ľahko sa nanáša. Vážne TOP v dekoratívke. Čo sa týka starostlivosti, tak tam nie je o čom. Larens.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem, Leni :* :)
      Som moooooc rada, ze sa na Larens namotala a este aj vdaka mne :D, mna tiez tato znacka dostala do kolien...
      Licenky Clarins chcem omrknut uz dlhsie, len teda si myslim, ze mne by islo skor nieco do koralova, teplejsie... Takze dalsi novorocny zavazok na svete :D

      Odstrániť
  3. Pro mně jsou jednoznačné objevy make-up od Catrice, transparentní pudr od Rimmelu, superdržící rtěnka Maybelline Super Stay Matte Ink a velmi slibně se na mých řasách jeví i nová řasenka Loreal Paradise extatic, ale moji zbožňovanou Lash Sensational prostě nepřeválcuje:-) No, nezbývá si přát, než aby i letošní rok byl plný dalších kosmetických objevů:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tej riasenke od L´Oreal sa chcem uz dlhsiu dobu kuknut blizsie na chrup, ale teraz si ma trochu zneistila :D ...ked vravis, ze na nasu Maybellinku nic nema... :)

      Odstrániť
  4. Oooo ty růžové odstíny rtěnek jsou TOP :))

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ešte mať tak pery hodné maľovania :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pokud bych měla vybrat jen jednu věc za loňský rok, byla by to Kat von D Saint and sinner pallete. To je neskutečná nádhera. :-)
    Jinak z tvých top produktů už chci hodně dlouho vyzkoušet nějakou sprchovou pěnu, jen mám "závazek" nejdřív spotřebovat to co mám doma nasysleno :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od KVD doma este nic nemam, mala by som to napravit :) mne je aj ona ako osobnost neskutocne sympaticka :)
      Neverim, este existuje niekto, co v roku 2017 nevyskusal ziadnu sprchovaciu penu? :-o ;D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...