piatok 9. februára 2018

CLARINS Instant Smooth Perfecting Touch - top báza pod mejkap



Môj vzťah k podkladovým bázam pod mejkap je tak trošku komplikovaný, ale uznávam, že si za to asi môžem sama. Primery, ktoré som vyskúšala, spadali všetky do jedného do kategórie drogérka a ani jeden ma nepresvedčil o tom, že je tak funkčný, že by som ho k svojmu životu aspoň občas potrebovala. Respektíve, ako-tak funkčný bol len jeden, ostatné boli vlastne čisto nefunkčné.
Z tohto dôvodu som primery dlhé roky nepovažovala za vec, ktorú by som mala používať – to, ako moja pleť vyzerá po nanesení samotného mejkapu ma vlastne plne uspokojovalo :). Aká by som to ale bola beautyblogerka, keby som nad nejakou súčasťou kozmetického portfólia definitívne zlomila palicu, že. A tak vám dnes ukážem tak trošku kultový primer, Instant Smooth Perfecting Touch od Clarins.

saveonbeauty_clarins_instant_smooth_perfecting_touch_primer_recenzia


Začnime netradične cenou. Nie som si istá, či tento primer zoženiete aj v našich kamenných parfumériách, nakoľko som ho v ich ponuke nenašla, takže vám neviem povedať ani parfumérkovú cenu, v každom prípade, v istej českej sieti parfumérií je cena presne 740 Kč. Takže rátam, že u nás by to bolo niečo okolo 30 éčok /z matiky som nebola nikdy dobrá a už vôbec nie, keď sa mi niečo nechce overovať, takže zas až tak mojim výpočtom neverte!/.
Uznávam, cena nie je najnižšia ani na Elnine, kde vecičku zoženiete za oveľa viac júzer frendly 18e, cécéá – a najmä vzhľadom k závratnému objemu 15 ml, že. Ale zas primer je vec, ktorú nepoužívate /alebo by ste aspoň nemali používať/ denne a na jednu aplikáciu vám v podstate vystačí pidimnožstvo, takže konečné prepočty hovoria jasnou rečou.

saveonbeauty_clarins_instant_smooth_perfecting_touch_primer_recenzia

Primer Clarins nijako nevonia, čo hodnotím pozitívne. Jeho konzistencia je podstatne iná v porovnaní s ostatnými, ktoré som za svoj život vyskúšala. A ak uprednostňujete na pleti skôr krémovo-mliekovité, ľahšie podklady, tak môžete na túto vec rovno zabudnúť /rovno ale zabudnite aj na to, že tieto, na pocit menej silikónové primery vám so vzhľadom vašej pleti niečo podstatné urobia!/. Konzistencia primeru od Clarins je veľmi hutná a veľmi silikónová! Zároveň vám ale postačí naozaj už spomínané pidimnožstvo tejto kašičky na to, aby ste dosiahli efekt a celkom postačí, ak primer nanesiete na vaše problémové miesta.
A keď hovorím efekt, tak myslím Efekt s veľkým E. Pretože ak máte problém so štruktúrou pleti /krátery v pleti namiesto pórov, jemné vrásky viac, než je slušné... a tak/, tak táto vecička vašu pleť naozaj vyhladí a urobí takmerdokonalou! To slovíčko takmer zdôrazňujem len v dobrom, pretože okrem toho, že vaša pleť ostane krásna, rozhodne ale nebude pôsobiť neprirodzene až maskovito!
Za mňa teda jednoznačne povestný wau efekt, ktorý ma dostáva do kolien po každom jednom použití. Konečne.

saveonbeauty_clarins_instant_smooth_perfecting_touch_primer_zlozenie

Akože nalejme si čistého vína, primer je narvaný silikónmi od vrchu až po spodok, že jo. Práve tie vám ale doslova upchajú póry /ha ha/ a drobné vrásočky na vašej pleti a urobia ju neskutočne peknou :). Podľa môjho názoru je tento primer vhodný jednoznačne skôr pre normálnu až suchú pleť, pretože už na prvý dojem je pomerne mastný /silikónovo mastný/, po chvíľke sa ale vstrebe, pleť urobí matnou - ale ten jemný film skrátka na pleti cítite. Primer možno používať aj samostatne, efekt bude evidentný.
Čo hodnotím veľmi pozitívne, to je fakt, že vďaka tomuto naozaj funkčnému primeru môžete výrazne obmedziť množstvo mejkapu, ktorý na pleť dáte.
Aby som ale nebola len prehnane pozitívna... Primer, ako inak, nespolupracuje s úplne všetkými mejkapmi. Vyskúšala som naň viacero druhov pre zachovanie čo najväčšej možnej objektivity /celkom konkrétne tento Lancôme, Bourjois, Rimmel, MAC a Catrice/ a musím skonštatovať, že tento primer si nie celkom sadol práve s mejkapom od Catrice, ktorý mi po cca 4 hodinách zaliezol do pórov, aj keď inak to nerobí! Pri tomto mejkape mám ale pocit, že nespolupracuje ani len s Pore Refinerom od Biodermy a na pleti jednoznačne vyzerá najlepšie len s použitím denného krému, kedy dokáže vytvoriť photoshop efekt aj samotný.

saveonbeauty_clarins_instant_smooth_perfecting_touch_primer_recenzia

Ako som už spomenula, primer určite nebudete používať denne /a vlastne to ani neodporúčam/, ja som ho však na mojej normálnej až suchšej, občasne citlivej pleti testovala viac dní po sebe a v rôznych podmienkach a silikóny v ňom mi s pleťou žiadnu šarapatu nenarobili.
Aby som vyzdvihla aj nejaké pozitíva, čo sa zloženia týka, primer obsahuje mikroperličky akácie, ktoré majú obsahovať hydratačné látky, rastlinné triglyceridy na výživu pleti a vitamín E na jej ochranu. To ja len, že aby ste nevideli v zložení tejto vecičky len tonu silikónov a nič iné :).
No a to by bolo asi všetko, čo som mala dnes na srdci. Teším sa ako kôň, že sa mi konečne podarilo nájsť naozaj funkčný primer, ktorý by som aj napriek vyššej cene do svojej beauty-výbavy opätovne zaradila. Aj keď netvrdím, že to urobím, že jo, moje sebavedomie asi nepozná hraníc a furt si pokojne vystačím aj so vzhľadom mojej pleti bez podkladu. Ak ale na primeroch ulietavate a chcete luxusný a naozaj kvalitný podklad pod mejkap za celkom rozumnú cenu, tento vám určite odporučiť môžem.

hodnotenie: 10/10

Čo vy a podkladové bázy pod mejkap? Používate alebo ich usilovne ignorujete ako ja doteraz?

- cc -




6 komentárov:

  1. Skusala si aj Beauty Flash Balm? Ten je bez silikonov a je super. Vyslovene podkladovu bazu by som si asi nekupovala. Vzdy sa najde poruke nejaka vzorka alebo cestovne balenie kremu plneho silikon, ktory v pripade potreby obcas pouzijem ako bazu. Teraz tak pouzivam slamienkovy krem Loccitane. Pri kazdodennom pouziti by to asi bola katastrofa, ale na obcasne pouzitie je fajn. Krasne vyhladi a makeup pekne drzi.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie neskusala. Popravde kebyze Clarins primer nedostanem na testovanie, tak si ho asi sama nekupim :D predsa len je to celkom draha sranda. Ale teraz, ked uz viem, aky ma ucinok, uz by som do jeho kupy isla a urcite ho mozem vsetkym primerovym maniackam odporucit.
      Nie je to zly napad, s tymi silikonovymi kremami :) ale furt si nemyslim, ze by mali az taky ucinok ako KVALITNY primer.

      Odstrániť
  2. Clarins je vážne skvelá značka a na našom trhu dosť nedocenená, čo je myslím predovšetkým zásluha neexistujúceho PR.
    Ja som od nich skúšala pár vecičiek a VŽDY sadli skvele !
    A to nehovorím o ich limitke z jesene - dokonalá lícenka studenej ružovej farby.
    Bohužiaľ, tento kúsok nepoznám, možno aj preto, lebo ja primery nepoužívam. Mám dom, ale nejak som si nikdy k nim nenašla cestu, čo je spôsobené aj mojim nedostatkom ranného voľného času /to vieš, chlap a dve školopovinné deti, ktoré furt niečo chvú a poterbujú :)))/.4Ale určite najbližšie vyskúšam aspoň vo Fann pozrieť, i keď v Nitre je v Maxe a tam je stojan tejto značka zúfalo zaprášený, špinavý a vzorky staré, vyschnuté, viď makeup pre zmiešanú pokožku bol už tak zoxidovaný starobou, že mi z toho zle bolo a ani skúsiť som ho nemohla, lebo som sa bála.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja primer tiez nepouzivam denne, skor pri nejakych speci prilezitostiach... Kazde rano na seba patlam serum, krem, ocny krem a mejkap s korektorom, obcas Pore Refiner... Potrebujem chodit do roboty na pol osmu a nie obden! ;D
      Niet nad stare, vyschnute vzorky...

      Odstrániť
  3. bázy nepoužívam, ale túto mám vo vzorke (bola v nejakej taštičke) a kedže momentálne používam makeup od NARS, ktorý je najlepšie používať bez ničoho (absolútne si spolu nesadli), využívam ju ako podklad pod očné tiene:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidis ten sposob vyuzitia ma nenapadol :)
      Ale nech ziju mejkapy, ktore su na pleti dokonale aj bez primerov :) kiez by boli take vsetky...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...