pondelok 30. apríla 2018

NABLA Dreamy - paletka snov?

Tak a máme to tu. Konečne sa mi podarilo dokopať k recenzii, na ktorú asi dosť z vás netrpezlivo čaká. Priznám sa, dôvod bol maximálne nebeautyblogerský – ako rada paletky očných tieňov nakupujem, relatívne aj používam, čítam o nich recenzie, tak nerada o nich píšem :).
Teda, ja by som o nich aj písala rada, ale vzhľadom k mojím zvyklostiam v líčení očí je to vždy tak trochu problém. Oči líčim totiž len občas /keď sa mi podarí vstať z postele s dostatočným časovým predstihom/ a zodpovedné ocheckovanie kvality všetkých farbičiek v paletke je u mňa vždy beh na dlhé trate.
Ale tradááá, dočkali sme sa a ja vám teraz ukážem moju paletku snov od talianskej značky Nabla.

saveonbeauty_nabla_dreamy_eyeshadow_palette_review

Ako som už spomínala, na paletku som čakala naozaj dlho – predlho. Takmer polročné čakanie malo svoj dôvod. V prvej várke sa vecička vypredala rýchlosťou blesku a bol po nej taký dopyt, že výrobca tak trochu nestíhal.
Úprimne, nedivím sa, pretože slušne ste si nad jej prvotnou fotodokumentáciou zaochkali aj vy. Nuž, nech je ako chce, paletka už tróni u mňa doma na čestnom mieste a ja vám ju konečne môžem ukázať pekne zblízka.
Balenie okrem toho, že je vizuálne maximálne uspokojivé, tak je aj kvalitné – tiene sú do paletky dosádzané ručne a aj keď som spočiatku nevedela, čo mám od tejto informácie očakávať, tak všetko pevne sedí tam, kde sedieť má.

saveonbeauty_nabla_dreamy_eyeshadow_palette_review

Paletka obsahuje 12 očných tieňov v teplom až zľahka fialkovom farebnom spektre, 7 je metalických a perleťových, 5 matných. Farebné zloženie paletky je perfektné a v pohode ňou vytvoríte decentné líčenie do práce a aj to poriadne dramatické na večer. Jediné, čo mi v paletke chýba, to je naozaj svetlý matný tieň, vhodný na blendenie – mám ich doma síce asi milión, ale ak sa pozriem na paletku komplexne, je mi jasné, že ten odtieň by tam naozaj mohol byť – aj keď naozaj nepredpokladám, že túto paletku by si zaobstarala osoba, ktorá žiadnu inú paletku so svetlým tieňom na blending doma nemá :).

saveonbeauty_nabla_dreamy_eyeshadow_palette_review

saveonbeauty_nabla_dreamy_eyeshadow_palette_review


Konečne môžeme prejsť k samotnej kvalite očných tieňov. Tá je – jasne a stručne – úžasná. Nič podobné doma nemám a ani som zatiaľ nevyskúšala – tiene so shimmerom sú nádherne maslovité, matné priam hodvábne a čo je skvelé, prášia minimálne až vôbec! Pigmentácia je naozaj neskutočná, pracuje sa s nimi výborne a stačí dať pozor len trošku, aby pri aplikácii nezasvinili mejkap pod očami. S podkladovou bázou vydržia na mojich viečkach spoľahlivo celý deň, nezlievajú sa, neblednú a neopadávajú a ja čo??? No chrochtám blahom, off course!
Ak vás to zaujíma, tu máte detailný popis jednotlivých odtieňov, ako ich vidím ja – myslím, že sú tak zaujímavé, že si to naozaj zaslúžia, aby som sa im povenovala aj detailnejšie, aj keď to robiť nezvyknem! :)

saveonbeauty_nabla_dreamy_eyeshadow_palette_swatch

saveonbeauty_nabla_dreamy_eyeshadow_palette_swatch


Immaculate: Metalická farbička, ktorá sa v paletke tvári bielo, v skutočnosti ale rozžiari oko neuveriteľným zlatým ligotom. Ideálna do vnútorného kútika očí ako rozjasňovač. Odporúčam ťupať do nej štetcom ale opatrne, pri nešetrnom šmrdlaní odletujú občas dosť veľké kúsky!

Illusion: Hodvábna matná hnedá s teplým podtónom. Ideálna na použitie do ohybu oka, vyslovene na blendenie je možno trošku tmavšia, než je slušné, ale s ľahkou rukou sa to dá zvládnuť.

Vanitas: Jedna z mojich najobľúbenejších farbičiek, ktorú hojne používam na bežné, každodenné líčenie. Krásne krémová, metalická, broskyňová farba so zlatistými odleskami, ideálna aj na halo líčenie očí.

Delirium: Bohužiaľ, najslabšie miesto celej paletky. Temná, perleťová fialkovohnedá s multiodleskami obsahuje pomerne veľké čiastočky, čo síce vyzerá na prvý pohľad efektne, ale už len pri naberaní na štetec to dosť nechutne lieta kade-tade a ani tá pigmentácia nie je taká, ako u zvyšných tieňov! Bohužiaľ, naozaj ma táto farba sklamala, pretože na fotkách vyzerala famózne! Intenzívnejší odtieň dosiahnete priamo prstom, což ale nie je spôsob líčenia očí, na ktorom práve ulietavam, takže to na príliš časté používanie veru nevidím.


saveonbeauty_nabla_dreamy_eyeshadow_palette_swatch
saveonbeauty_nabla_dreamy_eyeshadow_palette_swatch


Byzantine: Zlatá. Akože fuckt zlatá. Potrebujete k tomu nejaký komentár? :)

Sistina: Matná, teplá, stredne svetlá broskyňovú farbička, opäť s hodvábnou textúrou a excelentnou pigmentáciou. Ak ulietavate na momentálne populárnom teplom líčení očí, rozhodne budete chrochtať blahom!

Metal Cupid: V praxi v podstate metalická verzia odtieňa Sistina, aj keď v paletke vyzerá podstatne tmavšie. V porovnaní so Sistinou možno o niečo viac do bronzova. Krémová a úžasne pigmentovaná, ako vlastne všetky odtiene so shimmerom.

Inception: Metalická hnedo-fialová, duochromatická farba so svetlejšími fialkovými odleskami, tiež pomerne teplý odtieň. Asi už nemá zmysel príliš sa rozkecávať o pigmentácii a krémovitosti metalických odtieňov v paletke, že?

saveonbeauty_nabla_dreamy_eyeshadow_palette_swatch

saveonbeauty_nabla_dreamy_eyeshadow_palette_swatch


Seňorita: Matná jahodová farba, lepší výraz pre ten studený, tmavý ružovkastý odtieň asi nenájdeme. Seňorita je možno v porovnaní s ostatnými matnými odtieňmi kvapôčku suchšia, ale skvelá pigmntácia a krásna farba to jednoznačne zachraňujú.

Rose Gold: Ani tu nie je toho veľa na obkecávanie. Klasická rose-gold farba s nádychom do bronzova, výborne pigmentovaná a krásne krémová. Taká tmavšia a bronzovejšia verzia mojej obľúbenej Vanitas.

Lullaby: Matný, studený a pomerne svetlý taupe odtieň, rovnako excelentne pigmentovaný ako všetky matné tiene v paletke. Aj keď na fotke vyzerá dosť svetlo, blendenie s ním je ešte problematickejšie, než je tomu v prípade odtieňa Illusion.

Dogma: Matná, tmavohnedá farba so studeným podtónom. Ideálna na stmavovanie všade tam, kde to potrebujete.

saveonbeauty_nabla_dreamy_eyeshadow_palette


Amen. Líčeniami vás tu opäť raz neobšťastním, pretože - bohužiaľ - môj foťák nie je na ne stavaný /alebo je to len výhovorka a ja to s ním jednoducho neviem :)/ a myslím si, že provizórne fotky očí, ako ich tvorím ja, nie sú dôstojné pre tak krásnu a kvalitnú paletku, akou Dreamy paletka rozhodne je. Takže to by bolo asi všetko, čo som mala momentálne na srdci.
Suma sumárum, táto paletka je skrátka dokonalosť sama a obávam sa, že nie som schopná moje pocity z nej v tejto recenzii adekvátne vyjadriť. Jej cena cécéá 35 eur podľa môjho názoru absolútne nevystihuje jej kvality a dokonca sa mi chce napísať, že paletka je cenovo podhodnotená. U mňa doma asi objektívne najkvalitnejšia /a vôbec nie najdrahšia!/ paletka! Odporúčam.

hodnotenie: 10/10

Ako sa vám páči táto kráska? Podľahli ste aj vy jej čaru alebo vás, naopak, neoslovila vôbec? :)

- cc -


14 komentárov:

  1. Paletka je opravdu krásná a ještě krásnější jsou její poklady uvnitř :-) určitě bych její obsah stínů využila.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To je ale KRÁSKA ! Mám chuť ju mať doma, pretože podobné farbičky by sa mne momentálne hodili :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Leni nevahaj ani chvilku. Paletka je naozaj bomba a za tu cenu, nie je o com...
      Ale zaujimave sledovat Tvoj vyvoj v pouzivani dekorativnej kozmetiky... :D

      Odstrániť
    2. Pamatam si, ze svojho casu si pouzivala riasenku z Avonu, licenky ziadne, ocne tiene ani pocut... :)))
      Ale o tom to je, presne takto to ma byt! ;)

      Odstrániť
  3. Už som po nej pokukovala, ale keďže mám milión tieňov, nechce sa mi za ňu dávať toľko peňez :D. Ale je krásna! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja som ju postrehla a vyzerá super, veľmi pekné farby a je naozaj kvalitná <3

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Farby sú nádherné! Ale mám doma teraz za posledný mesiac ďalšie dve nové paletky a myslím, že podobné odtiene sa už u mňa nájdu, takže by som ju nevyužila. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Sama se sice maluji minimálně a stíny jsem používala naposled tak 3 roky zpátky, ale jak an tuhle tak koukám, tak ji asi hrozně nutně potřebuji:))

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...