pondelok 28. mája 2018

GABRIELLA SALVETE haul PART 1 / mejkap a primer


Možno ste zaznamenali na sociálnych sieťach, že som z Elnina v spolupráci so značkou Gabriella Salvete obdržala megabalík dekoratívnej kozmetiky tejto značky /mimochodom, v prenádhernom balení, za čo ešte raz ďakujem :)/ a dnes nastal čas zrecenzovať nejaké tie prvé vecičky. Na pretras ako prvé prídu mejkap a báza pod mejkap a možno vás na záver aj poteším ;).

saveonbeauty_gabriella_salvete_makeup_recenzia


Dnes nezačneme práve najpozitívnejšie - čo ma vlastne mrzí, ale po ocheckovaní niektorých ďalších vecičiek z boxu pozerám do budúcnosti vcelku optimisticky a s nádejou :). V dnešnom článku bude reč o Cover Foundation mejkapeMatte Primer báze pod mejkap a začneme mejkapom.
Mejkapy už len v honbe za dokonalým odtieňom pre tú-ktorú fázu roka testujem naozaj moooc rada, preto som sa s vervou pustila aj do Cover Foundation mejkapu. V boxe som si našla odtieň 101 Ivory, čo by mal byť druhý najsvetlejší odtieň. Mejkap sľubuje okrem vysokej krycej schopnosti aj hydratáciu a ochranu SPF 30, čo znelo celkom sľubne.

saveonbeauty_gabriella_salvete_cover_foundation_mejkap_recenzia

V prvom rade musím povedať, že mi aktuálne mejkap nesedí odtieňovo, ale celkom sedieť ani nikdy nebude, keďže je pre mňa nielen trošku svetlejší, ale najmä neladí s mojím podtónom pleti – podtón tohto mejkapu je totiž neutrálny a ja, ako už asi viete, potrebujem podtón celkom výrazne do žlta. Toto je ale len kozmetická vada a chápem, že za ňu nikto na svete nemôže :).

saveonbeauty_gabriella_salvete_cover_foundation_mejkap_swatch

saveonbeauty_gabriella_salvete_cover_foundation_mejkap_swatch

Poďme ale ku kvalite samotného produktu. Môj prvý problém s mejkapom spočíva v konzistencii. Mejkap je krémový, čo by mi samo o sebe nevadilo, ale nedokážem sa zbaviť dojmu, že je na moju pleť príliš ťažký. Poslednú dobu obľubujem ľahšie mejkapy, predsa len som už nejaký ten týždeň po dvadsiatke a priznávam, že mojej pleti lichotia nepomerne viac.
Krycia schopnosť mejkapu je slušná – dokonca aj moje prvé dojmy z vizuálu vecičky na pleti sú vlastne pozitívne, pleť je pekne zmatnená a zjednotená.
Môj najzásadnejší problém ale spočíva v tom, ako mejkap na pleti vyzerá tak po 5 hodinách. A to musím rovno povedať, že mejkap vyzerá na mne vlastne nechutne. Ani sa totiž nenazdáte a mejkap si pekne zalezie do všetkých možných pórov a vrások a nepomôže mu ani podkladová báza ani dôkladné zapudrovanie. Toto za mňa teda určite nie, Claire Clairmont a Cover Foundation mejkap nikdy nebudú tvoriť stabilný pár :). Netvrdím, že iným typom pleti a najmä mladším ročníkom vyhovovať nebude, za mňa ho ale rozhodne odporučiť nemôžem. Bodka.

saveonbeauty_gabriella_salvete_matte_primer_recenzia

Prejdime k podkladovej báze pod mejkap Matte Primer - a rovno vám ozrejmím, že môj vzťah k nim vo všeobecnosti je veľmi problematický. Naša báza od GS je presne tá silikónová, priesvitná a mastná hmota, aké na svojej pleti neznášam. Oveľa radšej dám prednosť báze od Clarins, ktorá je síce „mastná“ tiež, ale mastná iným, pre mňa príjemnejším spôsobom.
Napriek všetkému som bázu samozrejme vyskúšala a musím povedať, že sa vlastne ničím nelíši od tej známej dermakoláckej – off course, na nejakú tú hodinku pleť zmatní a póry trošku zjemní, ale rozhodne to nie je nič, čo by som kvôli efektu potrebovala patlať na svoju pleť dennodenne!
Okrem toho, ofrfľať musím aj pumpičku, ktorej stláčaním odkontrolovať množstvo vypumpnutej hmoty je skrátka nemožné.

saveonbeauty_gabriella_salvete_makeup_recenzia

Takže tak, dnes sme zrovna najpozitívnejší neboli, uznávam :). Ceny oboch vecičiek sú fajn, mejkap zoženiete na Elnine za cécéá 7 éčok, primer za necelých 6 éčok, tým teda ale ich pozitíva v mojich očiach končia.
Ale! Keďže nevylučujem, že obe veci niekomu vyhovovať môžu, tak som sa rozhodla, že ich jednej z vás posuniem – snáď vám nebude vadiť, že už z oboch vecí bude chýbať nejakých ten mililitrík. Len si ešte nejaký ten piatok, kým otestujem celý GS box, budete musieť počkať a ja vám z neho určite ešte niečo /už nepoužité :)/ pribalím!

hodnotenie:
mejkap 4/10
báza 5/10


Tak čo, namlsala som vás? :D

- cc -

14 komentárov:

  1. Tenhle makeup jsem měla taky možnost vyzkoušet. Bohužel mi vůbec neseděl, což se u moc makeupů nestává.

    Holky chci se zeptat, nemáte náhodou nějaké zkušenosti permanentním makeupem? Jde mi o osobní zkušenost jak dlouho makeup vydrží.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuz, vzdy sa najde nejaky "klenot" :D
      Co sa permanentneho mejkapu tyka, osobna skusenost ziadna, akurat kamosky si davali robit obocie a pery v jednom BA salone a spokojnost nulova :)

      Odstrániť
  2. Tiež som dlho hľadala nejaký make-up, keďže mal byť prvý v mojom živote a tak som vsádzala na kvalitu podľa recenzií. A, spokojnosť je tak na 60%. Ale je to asi preto, že som neni stotožnená s tým, že si vôbec niečo na seba musím dať :)Ide o značku KRIPA.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to ma urcite tiez svoj podiel na veci :), ale hlavne kazda sme ina a nie kazdej vsetko sadne. Ja pri recenziach pozeram skor na popis konzistencie, prasivost a veci podobne. A potom v idealnom pripade vyskusam vzorku :).

      Odstrániť
  3. Makeup jsem neměla a po tvé recenzi po něm asi ani nesáhnu :).
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja ho za seba odporucit veru nemozem, aj ked nevylucujem, ze niekomu by sadnut mohol...

      Odstrániť
  4. Nepoznám od tejto značky ani make-up, ani bázu pod make-up. Ja mám zase svetlú pleť a väčšina je tmavá...
    Inak, spätne som konečne prečítala všetky články, síce mi to trvalo niekoľko dní, ale som rada :-)
    Pekný deň,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D dakujem! :*
      Predtym som mala skusenost vlastne len s jednym zmatnujucim mejkapom a celkom fajn,lahucky, drzi a sedi tam, kde ma... len podton zas az tak moc nesedi. Ale mam ho furt doma, to tiez o niecom svedci :).

      Odstrániť
  5. Tak mňa si nenamotala ani náhodou. Makeup, ešte lepší ako Lingerie de Peau od Guerlain, používam nejaký ten piatok. Tiež od Guerlain, ale odľahčená verzia Aqua Nude. Za mňa max spokojnosť, ani neviem, že ho mám na sebe.

    Lenka Brestenská

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ten mam v plane vyskusat!!! Uz som si povedala, ze budem kupovat len tieto lahke mejkapy, extra krytie nepotrebujem a priorita: aby sa to nezlievalo. Ani vo vraskach, ani v poroch. Tak dufam, ze tento to nerobi :).

      Odstrániť
  6. Make up nepoznam ale bazu mam a som s nou velmi spokojna. Pouzivam iba sem tam pri nejakej specialnej prilezitosti a vzdy pomohla :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak sa potom nezabudni zapojit do giveaway, mozno ju vyhras :)))

      Odstrániť
  7. Mě nejvíce ze všeho na fotkách zaujala hlavně ta kabelka :-D Jinak od značky Gabriella Salvete mám ráda laky na nehty.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...