piatok 25. mája 2018

Moja zbierka balzamov na pery / APDEJT


Už pred nejakým časom niektoré z vás vyslovili požiadavku, aby som vám ukázala moju aktuálnu zbierku balzamov na pery a keďže som presne ten typ, čo svojím čitateľkám splní, čo im na očiach vidí, tak tu článoček o balzamoch dnes máte :). Možno budú niektoré z vás sklamané, pretože moja zbierka momentálne nie je nijako ohurujúca – v záujme zachovania zdravého rozumu som sa posledné mesiace snažila moju kozmetickú zbierku trošku pretriediť a nevyhli sa tomu ani moje milované patladlá na pery. Nechala som si doma teda len tie top a ostatné bez milosti posunula ďalej. Niektoré mám doma už nejaké to storočie, takže ste ich v niektorých balzamových hauloch už možno videli, ale ja vám ich s ochotou mne vlastnou rada pripomeniem :).

saveonbeauty_lip_balms_review

Začnime mojimi najzamilovanejšími balzamíkmi od Rosebud Perfume, ktoré sú skrátka the best. Aktuálne mám rozpoužívaný klasický Rosebud Salve, v rezerve ma čaká mandarínková a jahodová verzia. 

saveonbeauty_rosebud_perfume_lip_balms_review

saveonbeauty_rosebud_salve_balzam_na_pery_recenzia


MILUJEM tieto balzamy nielen/najmä kvôli ich úžasnému účinku, ale aj vďaka vôňam a krásnemu retro baleniu. Aj keď nepatria k najlacnejším /cena cécéá 8 – 9 eur, ak ma pamäť neklame/, stoja za každé jedno euro a ja vám ich rozhodne odporúčam!

saveonbeauty_topvet_balzam_na_pery_recenzia

Čo odporúčam tiež, to sú balzamy na pery českej značky Topvet, ktoré by mali mať prírodné zloženie a ktoré istý čas atakovali prvé miesto v mojom rebríčku balzamov. Ich konzistencia nie je vazelínová, ako je to v prípade vyššie spomínaných patladielok, je možno trošku tuhšia, ale určite sa ňou nedajte odradiť! Pomaličky začínam vyškrabovať posledné zvyšky jahodovej verzie s jojobovým olejom a na svojich päť minút /či skôr rok, minimálne/ slávy čaká ešte tá melónová s marhuľovým olejom.

saveonbeauty_blistex_balzam_na_pery_recenzia

Posledné zvyšky deriem aj pri ďalšom miláčikovi, MedPlus balzame od Blistex. V síce ohavnom, plastovom kelímku sa ukrýva o to lepšia mentolová vazelínka, ktorá vaše pery spoľahlivo dostane do formy, aj keby ste ich mali v naozaj zdevastovanom stave. Menším mínusom pre niekoho môže byť pomerne výrazný mentolový odér a ľahké poštipkávanie na perách, mne osobne to ale ani trošku nevadí.
Pokračujeme vecičkami, ktoré mám rozrobené

saveonbeauty_nuxe_balzam_na_pery_recenzia


Holt, trošku sklamaním pre mňa je kultový a pôvodne celkom ospievaný balzam na pery Rêve de Miel od Nuxe. Hoci jeho pomarančovo-citrusová vôňa môjmu nosu lahodí, na jeho gumovú konzistenciu a najmä účinok samotný si neviem zvyknúť. Na mojich perách je jednoducho jeho účinok príliš chabý a ráno mám vždy pocit, že som ten balzam len namazala a v noci teda toho nič moc nenarobil. Napriek všetkému, možno aj vďaka jeho povesti sa ho nedokážem zbaviť, poctivo ho doma trpím a občas ním pery aj namažem :).

saveonbeauty_oriflame_balzam_na_pery_recenzia

Vajíčka od Oriflame sú už taká klasika. Asi ako jediná na svete som sa k nim dopracovala až ďaleko po tridsiatke a účinkom ma vlastne celkom milo prekvapili. Na perách sú ľahké, ale naozaj hydratujú a ak si odmyslíme nervy žerúce balenie, tak aj celkom chutné. Momentálne mám doma otvorenú čerešňovú verziu a tri ďalšie, ešte nedotknuté – ružičkovú, vanilkovú a čiernoríbezľovú.

saveonbeauty_labello_balzam_na_pery_recenzia

Masielko na pery Labello, keď sa tak zamyslím, mám doma vlastne len kvôli farbe a kvôli tomu, že bolo v akcii za doslova pár centov /lakomec, no/. Jeho účinky sú síce celkom fajn, ale po spotrebovaní jedného vanilkového balenia /vo verzii "Nivea"/ sa už nejak nemôžem dokopať k jeho intenzívnejšiemu používaniu zrejme aj vďaka tomu, že ten plechový kelímok mi príde po čase dosť nechutne opatlaný – a to si myslím, že sa k balzamom a kozmetike celkovo správam s dostatočnou bázňou a úctou :).

saveonbeauty_nectar_of_nature_lip_balm_review

Posledným otvoreným balzamom na pery v kelímku je výživný upokojujúci balzam s mangovým maslom Nectar of Nature značky Les Cosmetiques Design Paris, ktorý mi doniesla kamoška priamo z Paríža ešte pred rokmi a keďže ho používam skôr ako lesk na pery než ako balzam, tak ho mám stále v stopercentnom stave. Balzam krásne vonia, síce dosť lepí, ale dodá perám naozaj šťavnatý lesk a okrem toho má aj skvelé hydratačné a vyživujúce schopnosti. Ak naň natrafíte na potulkách Francúzskom, jednoznačne si ho uchmatnite ;).
Pokračujme tyčinkovými balzamami na pery. 

saveonbeauty_lip_balms_review


Kedysi som na nich ulietavala, potom som mala obdobie, že som používala takmer výlučne len tie téglikové a dnes to mám tak pol na pol. Začnime tým naj – čo asi tušíte, že sú u mňa tyčinky od Avonu. Teda, aby som bola presná – nie úplne všetky! Tieto z radu Lush Lips však môžem len vrelo odporúčať – na fotke vidíte staršiu /jahoda, ananás a melón/ aj novšiu verziu /sušienky a čokoláda/ a milujem ich! To biele čudo k nim patrí tiež – je to moja zamilovaná verzia s vanilkou, o ktorej som vám písala tu a jej vizuál je daň za nie príliš prepracované balenie /rozumej: takto u mňa skončí drvivá väčšina tyčiniek od Avonu!/. Za Intensive Relief balzam by som už ruku do ohňa nie celkom dala - je mäkší, nevonia, ale jeho účinok je furt vyhovujúci.
Balzamy od Yves Rocher sú pre mňa takou osobnou tragédiou, ktorú neviem doteraz prekusnúť. Kedysi svojimi účinkami pripomínali balzamy Avon, po inovácii ale už stoja za veľký prd a sama by som si ich dobrovoľne nekúpila – malinový mi dala mama, aby som jej pomohla pretriediť zásoby tónovaných YR balzamov po záruke a ten s maslom karité som dostala ako darček. Na druhú stranu, celkom som si ich obľúbila po rannom umytí zubov a pred narúžovaním, pretože vďaka ľahkej konzistencii do pier rýchlo vsiaknu, ale vy sa môžete furt aspoň tváriť, že pod tým rúžom niečo hydratačné máte. No a ten malinový celkom pekne oživí narúžované pery, keď máte po pár hodinách už pocit vysychajúcej studne – bez toho, aby vám zlikvidoval na perách rúž. Ale inak ako samostatné balzamy na celodenné používanie rozhodne odporučiť nemôžem – na to sú ich účinky prislabé.
Podobným prípadom je aj balzam na pery zn. Today, čo bude možno privátna značka istého českého obchodného reťazca. Účinok je v podstate totožný ako v prípade YR balzamov, ale k balzamu mám extra špeci citovú väzbu /Traktor s váma!/. Okrem toho pekne vonia /vanilka? lentilky?/ a aktuálne ho mám v kúpeľni, aby som si ním vždy ráno mohla pery prebehnúť. Ako podklad pod rúž fajn, ale inak účinok celkom jednoznačne nepostačujúci.
Potom tu máme špeci kategóriu viacmenej darčekových /a tak trošku uletených/ záležitostí, ktoré som ešte v podstate neskúšala.  

saveonbeauty_the_body_shop_balzam_na_pery_recenzia


Melónový EOS z nejakej limitky je mojím momentálne jediným kúskom tejto značky a popravde nie som si istá, či ma ešte niektorá verzia naláka – poskúšala som ich už naozaj mraky a aktuálne trpím slabým pocitom, že žiadne eosie vajíčko nepotrebujem. Čo ale vyskúšam určite rada, to je tónovaná „pyramídka“ od The Body Shop, ktorá vyzerá rozhodne ňuňu! K účinkom vám zatiaľ nepoviem ani slovo, ešte sedí nevyskúšaná doma v skrinke a čaká na svoj deň dé a čas čé :), podobne ako melónový balzam Beauty Woman z Tedi /lebo čo je melónové, to musí byť moje a chvalabohu to vie aj kamoška!/.

saveonbeauty_lip_balms_review

No a balzam na pery s arganovým olejom, ktorý mi doniesla kamoška pred časom z nejakej dovolenky, som síce ešte neskúšala, ale aj napriek nie celkom príťažlivému obalu vyzerá zatiaľ celkom sľubne. Uvidíme.
Úplný záver som si rezervovala pre tubičkový /a momentálne jediný tubičkový!/ balzam na pery od L´Occitane, ktorý som vám už ukazovala v tomto článku a ktorý na perách robí veľký prd – používam ho ale s radosťou na okolie nechtov, ktoré zvláčni bez toho, aby ho nadmerne umastil. 

saveonbeauty_loccitane_balzam_na_pery_recenzia


Myslím, že táto verzia bola nejaká vianočná limitka a teda, pravdupovediac, aj keď som ho z úcty k značke za tie roky nevyhodila, rozhodne nemám po tejto skúsenosti chuť skúšať ďalšie verzie. Za mňa skrátka prepadák. Bodka.
Tak, to by bola moja zbierka balzamov na pery. Snáď som všetky kolegyne - balzamové maniačky potešila a ak by ste sa o niektorom z balzamov chceli dozvedieť viac, určite mi dajte vedieť - vítané sú aj vaše skúsenosti s mojimi balzamíkmi alebo tipy, čo by som rozhodne mala vyskúšať ja ;).

- cc -


12 komentárov:

  1. Já mám nejraději klasické tyčinkové balzámky, ze značek u mě vedou Crazy Rumors, Biorythme a momentálně Bomb Cosmetics :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na CR sa chystam uz dost dlho, tak sa posnazim dopracovat sa k nim :)

      Odstrániť
  2. Ty balzámy Rosebud Perfume vypadají víc než lákavě:-) A souhlasím s balzámem od Nuxe, za ty peníze tedy fakt zklamání. Stejné zklamání balzámy EOS, design i příchutě paráda, ale ten účinek prostě není takový, jaký bych ocenila. Třešňový zázračný kelímek jsem zrovna včera objednávala, většinou skupuji každou novou parfemaci, mám tyhle balzámy ráda, ty od Avonu si zase kupuji díky příchutím a co si budeme povídat, stojí pár kaček, tak to člověka naláká:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sa divim, ze zrovna TY si tie Rosebud balzamy este nevyskusala! ;D
      Jo, kacky nalakaju :), ale v pripade tych balzamov od Avonu je to ozaj dobra kupa...

      Odstrániť
  3. Tak za mňa je jednoznačne najlepšie čokoľvek od Rosebud Salve, i keď ja veľmi nemusím mentolové vône a viac mi vyhovujú tie ovocné. A mám ich rada nielen v kalíšku, ale aj v tube, tie mám v práci. A tým tubovým sa vyrovná aj značka Panier des Sens.
    Ja už inú značku nepoužívam :).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ty retro obaly jsou fakt nádherné, ještě jsem je nikde neviděla. Já jsem spokojená s balzámem na rty od Havlíkovy Apotéky nebo s Crazy Rumors. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Havlika som skusala ten tycinkovy a zdal sa mi slabsi na moj vkus, maju este aj nejake ine?

      Odstrániť
  5. Balzámy od Blistex mám mooc ráda, to stejné platí i u balzámů od Oriflame a Astrid :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Astrid balzamy su tiez fajn, tie som uz nemala ani nepamatam... Asi dan za nie prilis atraktivny vizual :D

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...