pondelok 14. mája 2018

Padlo za vlasť v apríli


Ďalší mesiac neúprosne za nami a ja vám dlžím článok o tom, čo všetko som dorazila za ten posledný mesiac a aký je môj definitívny verdikt nad niektorými vecičkami. A že tu toho bude opäť raz celkom dosť!
Hoci som sa snažila dať mojim kecom o aprílových spotrebovancoch nejakú hlavu-pätu, už zasa nevydalo. Pre tentokrát tu dokonca nemáme ani nejaké extrémne veľké množstvo stálic, takže sa budem musieť vyjadriť takmer ku všetkým vecičkám, ktoré na fotke vidíte, čo mi teda život fuckt uľahčilo.
A preto ma napadlo jediné logické riešenie mojej blogerskej dilemy – vezmeme si to pekne zľava doprava. Logika je sviňa občas, no... 

saveonbeauty_out_news_april_2018

Ku krému na ruky s vôňou granátového jablka od Baley vlastne nejaké zásadne negatívne veci povedať rozhodne nemôžem. Balenie ňuňu, efekt vyhovujúci – ako taký ten kabelkový krém, ktorý ruky neumastí, ale určite ochráni skrátka celkom ideál! Napriek tomu si nemyslím, že by som niekedy pocítila potrebu vrátiť sa k nemu opäť. Vôňa totiž dosť sklamala, granátové jablko v podaní Baley bolo vlastne celkom vyprdnuté a keď už, radšej by som ocheckovala verziu s vôňou čerešňových kvetov.
Čistiace pleťové mlieko zn. Cien patrí medzi moje sväté grály a na blogu ste ho mohli vidieť už naozajneviemkoľkokrát. V prípade záujmu omrknite recenziu, na moje nesmierne nepotešenie sa ale v ponuke Lidlu vyskytuje už len veľmi občasne a to ma celkom štve, pretože to neveští nič dobré.

saveonbeauty_out_news_april_2018

Vosk na vlasy od Baley patrí medzi už pekne prešlých vyhodencov. Kedysi som ho používala na ulízanie svojej nie najposlušnejšej ofinky, tie časy ale nenávratne pominuli. Fixoval síce celkom fajn, k podobným produktom som si ale príliš veľký citový vzťah nevytvorila a teda asi sa k tomuto vosku ani viac vyjadrovať nebudem. Ale teda pekne voňal po vanilke, to zas jo :).
Dvojfázový odličovač očí Take The Day Off od Clinique sa zaradí k vecičkám, ktoré v mojich očiach rozhodne nepotrebujete! Fullkovú recenziu určite omrknite, nájdete v nej zopár tipov na skvelú kozmetiku,  ale aj po spotrebovaní balenia tohto odličovadla si myslím, že lepšie odličovala hádam aj micelárka z Lidlu.
A áno, aj Anti-Dryness micelárka od Mixy, ktorá bola podľa mňa celkom na figu, pretože okrem toho, že jej odličovacie účinky neboli nič, kvôli čomu by ste mali ísť do kolien, tak ešte aj divne voňala a na pleti nebola príliš príjemná – síce neštípala ani nič podobné, ale po pleti sa šmýkala a trochu penila, čo ja naozaj nemienim akceptovať dlhšie, než trvá spotreba jedného balenia.

saveonbeauty_out_news_april_2018


Na onen svet sa mi zadarilo poslať aj hneď dve pleťové masky. Zatiaľ, čo Collistar hĺbkovo hydratačná maska zaujala čestné miesto medzi mojimi top pleťovými maskami, čistiacu čiernu minerálnu masku od Avonu som tak trošku odignorovala. No a možno aj neprávom.
Hoci išlo o klasickú „bahennú“ masku na čistenie pórov, nemám pocit, že by moju pleť nadmerne vysušovala, pleť vyčistila a až do fázy uschnutia bola vlastne na pleti aj celkom príjemná. Což si ale myslím, že je údel absolútne všetkých ílových masiek, že – a následný proces náročného odstraňovania suchej kôry z tváre a zasvinenia umývadla tak isto. V každom prípade, ak vám tieto veci žily netrhajú, rozhodne môžete po maske hodiť očkom!
Limitkový lak na vlasy Balea s vôňou kokosu a manga bol naozaj dobrý. Päťková fixácia zo sedemmiestnej stupnice bola pre mňa plne vyhovujúca – lak zafixoval, ale neulepil, ako bonus celkom pekne voňal a ja rozhodne ešte nejaké laky na vlasy od tejto značky omrknem.

saveonbeauty_out_news_april_2018


Larens Dermo Wash čistiaci gél, moja veľká láska. Spotrebovať toto 200ml balenie mi trvalo takmer rok a neľutujem jediného dňa, kedy som si ním vyčistila pleť. Fakt, že som ho vydržala používať tak dlhú dobu hovorí asi sám za seba – mokré čistenie pleti bolo totiž pre mňa kvôli vode z vodovodu vždy tabu už tak po mesiaci a v tomto prípade sa konalo naozaj prekvapenie roku! Už mám doma kúsok číslo dva...

saveonbeauty_out_news_april_2018


Podobným miláčikom bola aj tyčinka na pery od Biodermy, voňajúca po malinách. Toto balenie bolo moje tretie a aj keď to prvé /kým ešte neprebehla inovácia zloženia/ som ofrfľala, odvtedy na ňom ulietavam každú zimu. Skvelý balzam, ktorý pery zvláčni a ochráni aj v treskúcom mraze a nerobí na perách žiadnu neplechu v podobe bielych nánosov.
Telové mlieko od Baley, tentokrát vo verzii fialkovo-kvetinkovej, je u mňa taká klasika, ak potrebujete pokožku tak trošku pro forma niečím namazať a utekať, kam potrebujete. Mlieko sa vstrebe veľmi rýchlo, ale nejakú tú hydratáciu určite zanechá. Toto moje voňalo pekne, ale keďže som ho doma mala asi tri storočia a nespotrebovala úplne do dna, malý zvyšok som práve kvôli už nie príliš vyhovujúcej vôni radšej vyhodila.
Pleťový krém Extreme Nutrition s olejovým základom od Mixy bol v megavýhodnom balení s už spomínanou micelárkou. Ako jo, uznávam, že tie tri razy, čo som si ho namazala na ksicht, bol naozaj celkom príjemný a ku podivu nie až tak mastný, na druhú stranu, prišiel mi tak trošku silikónový a naozaj si neviem predstaviť, že by som toto mazala na seba pravidelne ráno večer! Používala som ho radšej len na dekolt, tam boli jeho účinky vyhovujúce, ale aj tak nevidím dôvod dobrovoľne si ho kupovať!
K cestovným, potažmo vzorkový verziám hocičoho sa nezvyknem vyjadrovať a po spotrebovaní ich hádžem rovno do koša. Pleťový peeling od Nuxe je ale niečo, k čomu sa zrejme ešte vrátim v plnej verzii a preto vám ho tu aspoň v letku ukážem, aby som vás namlsala :). Naozaj fajn vec, aj keď nejaké zásadné vyjadrenia do sveta ešte púšťať nebudem.
Mandarínkovo-kvetinkový Dove sprcháč je u mňa každojarná klasika a milujem ho! Tiež ho už veľmi často na pultoch drogérií neuvidíte, dúfam, ale že jeho výrobu neukončia nikdy. Je o niečo menej hustý, ako sme zvyknutí u Dove sprcháčov, nič to ale nemení na veci, že je skvelý a vôňa na nezaplatenie! :)
Po dlhšom čase sa mi podarilo doraziť dva parfémiky – menšie balenia, ideálne do kabelky. Oba som dostala do daru a môjmu nosu vyhovovali. Seducción od Yodeymy – čo by mala byť vlastne akožefejková verzia Chloé – som už raz doma mala, takže asi je vám jasné, aký postoj som k tejto vôni zaujala. Čo sa týka Naomi Campbell Private toaletky, tu to bola trošku dlhšia cesta – keď mi ju krstná ponúkla, že ju od niekoho dostala a či ju nechcem, asi rok som nad ňou ohŕňala nosom. Až prišlo to povestne Pričuchnutie a ja som sa do tejto vône zamilovala. S niektorými parfémami je to skrátka občas beh na naozaj dlhé trate. Takže dnes by som pokojne do tejto vône išla opäť /už len zistiť, či sa vyrába, že/.
Mliečko po opaľovaní SunDance bolo ešte zásobou z minulého roka a už mám doma 500ml balenie. Jeho vôňa je trošku špecifická a asi si na ňu budete musieť zvyknúť, v konečnom dôsledku vám ale môže začať aj voňať a vďaka úžasnej, chladivej konzistencii, ktorá sa rýchlo vstrebáva a krásne hydratuje sa do neho stopro zamilujete. Veľké balenie nestojí, ak ma pamäť neklame, ani 3 éčka a ja rozhodne za tú cenu chrochtám blahom!

saveonbeauty_out_news_april_2018

Pomaly sa blížime k záveru a začínam si myslieť, že sa na to aj tešíte :D. Head & Shoulders šampón s mentolom som nemala na svojej hlave hádam od puberty, po rokoch som bola ale donútená. Dôvodom bola moja 3týždňová péenka a neschopnosť umývať si 2 /slovom: DVA!!!/ týždne vlasy, vďaka čomu sa mi na hlave objavilo niečo, čo vyzeralo ako lupiny. Každopádne, tento šampón si s týmto neduhom poradil vlastne po prvom umytí, krásne voňal, pokožku naozaj chladil a bol fajn. Jedinú pripomienku mám k farbe, ktorá bola tak neuveriteľne biela, až pôsobila umelo a pripomínala skôr nejaký sirup z lekárne, z ktorého by ste určite hodili tyčku, keby ste ho ochutnali a neviem prečo, ale dosť mi to prekážalo :). Ale inak fajn :).
Vyskúšala a dorazila som aj balenie relatívne novinkového baleáckeho balzamu na suché vlasy s kokosovou vodou. Prekvapivo, balzam /a aj šampón/ vyhoveli, suché vlasy naozaj celkom pekne zhydratovali, relatívne fajn /t.j. jemne/ voňali po kokose a asi sa ich ďalšej kúpe brániť nebudem - aj keď ako must-have to tiež asi neoznačím.
No a máme tu naozajstný záver v podobe mojej vrelomilovanej pleťovej vody s výťažkom z ruže od Avonu. Treba k nej niečo dodávať? Nemyslím ;).

Žijete? :D Ak áno, môžete mi dať vedieť, či máte skúsenosti s niečím z môjho dnešného článočku! ;)

- cc -

6 komentárov:

  1. Myslím, že sa takmer úplne míňame s týmito produktmi. Ja poznám a používam iba Dove sprcháč (skvelý) a odličovač očí od Clinique (skvelý tiež).
    Jáááj, zabudla by som na tyčinku od Biodermy (fantastická).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj to je nieco! :)))
      Len nechapem ten odlicovac, podla mna je to celkom nefunkcna vec :D tak neviem, kde robim chybu :D

      Odstrániť
  2. Miluji pleťovou vodu od Avonu (když je v akci, beru po třech kusech, to mluví za vše) a celkem fajn se mi pozdává i lak na vlasy Balea, budu si muset koupit ještě jeden do zásoby, protože když je to dobrý produkt, tak to dm dá jen do limitky (ty z jejich stálé kolekce nestojí za nic)
    A obdivuji Tvou spotřebu, tolik prázdných obalů:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No vies, ked mas toho doma vela a pouzivas to vsetko, obcas sa to stane, ze sa toho v jeden mesiac nakopi :D a potom si trham vlasy, kto o tom bude pisat :D
      Voda z Avonu je skvela naozaj, len keby ta flasticka bola vacsia, otravuje ma furt to objednavat :).

      Odstrániť
  3. S tým odličovačom od Clinique úplne súhlasím a nechápem ako sa s tým niekto dokáže odlíčiť,už som si myslela,že som nejaká vadná či čo :-D A schválne som dala šancu dvom baleniam- miniatúrkam ale aj tak..nevedela som sa dočkať dna fľaštičky.
    Inak som mala už len ten Balea lak na vlasy a prekvapivo fajn kúsok.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...