piatok 10. augusta 2018

GABRIELLA SALVETE haul PART 3 / pery


Po dlhšom čase tu máme opäť pokračovanie recenzovania megaboxu dekoratívky značky Gabriella Salvete. Ak by vás zaujímalo, čo ešte som v tomto boxe vyfasovala, určite mrknite napríklad sem alebo sem, niektoré produkty za to naozaj stoja. No a dnes sa pozrieme bližšie na zúbok mojej asi najobľúbenejšej súčasti dekoratívkového vesmíru – rúžom, resp. vecičkám, ktoré sa patlú na pery ;).

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_pery_recenzia


Poteším vás hneď na úvod. V balíku sa objavilo celkovo 6 vecí na pery, z ktorých som otestovala vlastne len polovicu a tú zvyšnú odkladám pre vás do giveaway. Dôvodom je nielen moja neustála snaha tešiť vás :), ale aj to, že nie všetky odtiene sú mojou šálkou kávy a nevidím dôvod skúšať ich všetky.
Začnime tým, čo má byť nejakou tou predprípravou k dokonale nalíčeným perám – peelingom na pery.

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_pery_recenzia

Ak sa dobre pamätám, skúsenosť s peelingom na pery mám len jednu a tá nedopadla práve najslávnejšie. V prípade peelingu od GS musím povedať, že tento mi vyhovuje oveľa viac už len vďaka jeho tyčinkovej prapodstate. Ružovú, sladko až cukríkovo voňajúcu svetloružovú tyčinku treba zo začiatku trošku rozbehnúť, aby sa drobné peelingové čiastočky dostali na svetlo božie, keď už ale túto fázu máte za sebou, je ich celkom požehnane. 

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_lip_scrub_recenzia

Peeling zanechá na perách svetlú vrstvu, ktorá je aj trošku mastná, takže po krátkej masáži odporúčam zvyšky odstraňovať papierovou utierkou. Účinky sú určite fajn, ale nemyslím si, že by som moju navlhčenú curaproxku nutne potrebovala za čokoľvek meniť. Na čo peeling používam radšej, to je situácia, keď potrebujem nutne odstrániť po celom dni zvyšky rúžu a následne celú fasádu pier kompletne zrekonštruovať pred výjazdom von. Vtedy sa mi táto vec osvedčí naozaj excelentne a určite vám ju môžem odporučiť.

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_chubby_lips_recenzia

V balení boxu sa nachádzali aj dve Chubby Lips, balzamo-pastelky na pery v krásnych nude odtieňoch 08 Praline06 Chocolate. Ten druhý, tmavší so studeným podtónom, som si nechala a dôkladne otestovala, aby som vám mohla povedať svoj názor naň, tým druhým poteším niektorú z vás ;).

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_chubby_lips_recenzia

Pastelka je na perách veľmi príjemná, ľahká a vonia po slivkách /aspoň teda mne/. Samozrejme, s pigmentáciou aj výdržou farby je to presne také, ako sa od takejto vecičky aj očakáva – sú také primerané /swatch nižšie!/. Čo sa konzistencie týka, v porovnaní s mojou obľúbenou pastelkou od Catrice /ktorá fuckt netuším, či sa ešte vyrába/ je GS pastelka podstatne menej voskovitá a teda na perách toľko nevydrží, kvôli čomu ich až tak nedokáže zhydratovať, furt je na nich ale príjemná – ako sa hovorí, na také to bežné premazanie pier do kabelky. Čiže žiaden zázrak, ani must-have, ale rozhodne neurazí a nerobí na perách žiadnu neplechu ani pri tom rýchlom vytrácaní sa. Pre nie úplne náročné užívateľky určite odporúčam, ja osobne ale asi nevidím dôvod, aby som si pastelku opakovane kupovala, aj keď určite je fajn a do koša teda rozhodne nepoletí.

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_ruz_na_pery_dolcezza_recenzia

Rúže na pery Dolcezza som dostala na testovanie tri – dva sú s matným finišom v odtieňoch 106 Frutti di Bosco a 107 Berry a  jeden by mal byť s lesklým finišom, odtieň 24 Coral Red. Keďže z tejto farebnej škály bol môjmu srdcu blízky len odtieň 106 Frutti di Bosco, rozhodla som sa zvyšných dvoch nechytať a tiež ich nechať pre vás do giveaway.
„Môj“ rúž by mal byť v matnom finiši, ja by som v tomto vyjadrení bola ale radšej opatrná – výsledný efekt je skôr taký saténový a určite nie matný. Pekný, to určite jo, ale nie matný.

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_ruz_na_pery_dolcezza_recenzia

Farba je taký mix bordovej a malinovej s kvapôčkou hnedej /farba na nálepke dosť klame!/, nie je celkom tradičná v mojej pestrej zbierke malinových, cyklámenových, magentových a neónkovo ružových rúžov na pery :), ale určite je vizuálne mojím očiam vyhovujúca. Na nejaké extra časté nosenie to síce nevidím, ale buďme pri hodnotení objektívni: rúž je na perách príjemný, nevysušuje a ak sa ako vždy pohráte s vnútorným okrajom vrchnej aj spodnej pery, aby línia medzi sliznicou pier a narúžovanou časťou nebola viditeľná /čo neznesiem!!!/, tak je výsledný efekt veľmi pekný.

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_ruz_na_pery_swatch
vľavo Chubby Lips maslo na pery, odtieň 06 Chocolate, vpravo Dolcezza Matte rúž na pery, odtieň 106 Frutti di Bosco

Výdrž rúžu je celkom fajn, extra držák to nie je a odtláčať sa vám jednoducho bude, ale ak si dáte pri jedení a pití trošku pozor, pár hodín v peknom stave dá – jeho vytrácanie je prirodzené a tiež nerobí na perách v tejto fáze žiadnu neplechu.
Ak to teda máme nejako zhrnúť, keďže moja dnešná recenzia vyzerá tak trošku vlažne... Uvedomujem si, že ja som extrémne náročná užívateľka, čo sa rúžov na pery týka a ak ma rúž neohúri super-mega-extra vlastnosťami alebo odtieňom, musí ma ohúriť aspoň značkou. Možno je to trochu snobské, ale teda nejak mi toto zistenie žily netrhá, že. Rúže, ktoré toto nespĺňajú, väčšinou bez milosti posúvam ďalej a myslím, že toto bude po istom čase prípad aj pastelky a najmä rúžu, ktoré som pre vás otestovala.
V globále tieto vecičky ale splnili presne to, čo som od nich ja očakávala – nedostali do kolien v tom pozitívnom slova zmysle, ale určite ani v tom negatívnom a ich kúpou, ak vás niektorá farbička chytí za srdcový sval, rozhodne žiadnu ujmu neutrpíte.
Tentokrát bez hodnotení, nedokážem byť v tomto prípade objektívna :).

- cc -

4 komentáre:

  1. Odstínově jsou rtěnky všechny moc pěkné, ale po přečtení tvé recenze mě moc nezaujaly, škoda :-(

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja som extrémne náročný užívateľ, mňa radšej moc nepočúvajte :D

      Odstrániť
  2. Túto značku registrujem, ale z drogérky si kupujem niečo iné, nejak ma nikdy neoslnila, aby som si povedala, že WOW. Jedine čo am zaujalo v DM, bola paletka, ale ani tú som si nakoniec nekúpila.
    Myslím, že pri tom zostanem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jednu paletku očných tieňov mám doma, veľmi som na ňu zvedavá, uvidíme - len sa dostať k jej nafoteniu, že jo.

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...