piatok 2. novembra 2018

AVON ceruzka na obočie / čo mi bol čert dlžen


Keďže mám pocit, že som poslednú dobu na blogu prehnane pozitívna, tak si dnes trošku napravme chuť a poriadne si ponadávajme. Frfľavé recenzie ja naozaj môžem – nielen písať, ale aj čítať – a ako sa naseriem pri použití takejto vecičky, s o to väčšou chuťou o nej v recenzii píšem.
A dnes sa teda pozrime na moju obľúbenú tému ceruziek na obočie. AVON True Colour ceruzka na obočie v odtieni Light Brown.

saveonbeautyblog_avon_true_colour_ceruzka_na_obocie_recenzia

Ako jo, nechápem občas /väčšinou/ samu seba. Keď som prvýkrát vyskúšala úpravu obočia pomocou mikroceruzky, zamilovala som sa v podstate okamžite. Napriek tomu - keďže mikroceruzky trpia jedným, väčšinou spoločným neduhom v podobe extrémne rýchlej spotreby obsahu – občas neodolám a skúšam iné ceruzky na obočie, či náááhodou...
No a zatiaľ teda ani náhodou, ako je to aj v prípade ceruzky od Avonu.
Pozrime sa jej ale na zúbok trošku bližšie, aby ste pochopili, prečo ju síce zrejme núdzovo občas využijem, ale dobrovoľne sa k nej rozhodne nevrátim.
Ceruzka je to klasická vysúvacia, rovnako klasické má aj rozmery – čiže asi tak zo tri mikroceruzky v jednej tuhe, že. Čo sa odtieňa týka, na môj vkus je trochu tmavší a rozhodne si nemyslím, že by to bola Light Brown farba, no ale budiž, furt to ešte som schopná používať.
Veľký problém mám s použitím ceruzky. Nepracuje sa mi s ňou ani trochu komfortne a ako jo, pekný tvar obočia s ňou dosiahnem, ale stojí ma to neporovnateľne viac času a námahy, než by to bolo s mikroceruzkou /za výdatného používania vulgarizmov, ako obvykle/. Takže kto si nerochníte na relatívne prirodzenom tvare obočia a uprednostňujete práve to precíznejšie až kerkovo pôsobiace /ha ha/, tak na toto rovno zabudnite.
Pigmentácia ceruzky je mne vlastne absolútne nevyhovujúca. Keď už je tá tuha hrubá a v podstate nestrúhateľná, oveľa jednoduchšie by sa s ňou pracovalo, keby bola aspoň poriadne pigmentovaná – v tomto prípade by som fakt s kľudným svedomím ocenila, keby bola tá vec megapigmentovaná napriek tomu, že u drvivej väčšiny líčidiel to naozaj neuprednostňujem!

saveonbeautyblog_avon_true_colour_ceruzka_na_obocie_recenzia

Môj veľký problém s ceruzkou spočíva ale najmä v jej konzistencii. Tá totiž /keďže pigmentácia je nepostačujúca a musíte na pílu naozaj pritlačiť!/ chĺpky na obočí doslova prilepí o kožu a vy češete /neexistujúcou!!! x-(/ špirálkou a češete a češete... až si ten pigment zčešete dole a pokračujete nanovo. A tak.
Mizerná je aj výdrž – odskúšané na chrbáte ruky, keďže po obočí si zásadne prstami nešmrdlám a obzvlášť nie v prípade ceruzky od Avonu! Zatiaľ čo ceruzkou od NYXu alebo od Catrice na ruke vlastne ani nehnem, ceruzku od Avonu zotriete z ruky ľavou zadnou, aj keď na jedno miesto vyčmárate aj polovicu obsahu, bohužiaľ.
Rozmýšľam, čo pozitívneho by sme k tejto vecičke mohli napísať, aby tá recenzia nevyznela až tak katastrofálne, ako zatiaľ vyznieva, ale v podstate okrem dlhšej doby spotreby, než majú mikroceruzky, ma vlastne nič nenapadá. Asi to teda nie je taká tragédia, že by som aspoň občas ceruzku nevyužila /napríklad cez víkend do záhrady/, ale rozhodne to nie je nič, čo by som vám mohla s čistým svedomím odporučiť! Naopak, pokojne na ňu môžete zabudnúť.

hodnotenie: 4,5/10

Čo najhoršie ste na úpravu obočia počas svojho života použili vy? :)

- cc -

8 komentárov:

  1. A až teraz mi je jasné, prečo ju moja mama nechce.. Ja som jej kúpila už tretiu a vždy ju niekomu darovala, s tým, že ju "nepotrebuje". Keď som náhodou zablúdila do jej kozmetickej taštičky, zistila som, že "potrebuje" a používa, ale inej značky. Tu je vysvetlenie, prečo obdarúva okolitých ľudí ceruzkami na obočko :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiez som pri tomto kusku sliapla vedla ... ;-) ale najviac vedla bol taky ten gel s maskarovym aplikatorom na obocie od Essence, to sa fakt nedalo pouzit nijak raz :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ups, aj som premýšľala, že to vyskúšam, no tak radšej nie, dík! :D ;)

      Odstrániť
  3. Ja sa ani nečudujem TVojej nespokojnosti. Raz náhodou zablúdila do mojej kozmetickej taštičky. Vydržala tam až po prvé použitie. Nemala som tú drzosť posunúť ju ďalej a letela do košu :))).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D verím... Ale zas, kamoškina mama si ju kupuje furt! :D

      Odstrániť
  4. Tužky od Avonu jsem si dříve kupovala pořád. Měla jsem mnoho, mnoho odstínů. Teď je už nepoužívám. Ale není to tím, že by byly špatné, ale žádné tužky nepoužívám.


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa sú hrozné :D ak niekto vyskúša naozaj dobrú ceruzku na obočie, neverím, že sa vráti k tejto :).

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...