pondelok 26. novembra 2018

GABRIELLA SALVETE haul PART 7 / oči


Dnešným článkom mi spadne zo srdca jeden ooobrovský balvan. Viem, môže to znieť trošku dvojzmyselne, ale pravda je taká, že testovanie boxu od Gabriella Salvete z Elnina mi trvalo tak strašne dlho, až mi to – ako to už u mňa zvykom býva – spôsobovalo bezsenné noci! Ak mám zhrnúť svoje dojmy, k väčšine vecí som sa postavila tak trošku vlažnejšie, ale to neznamená, že sú zlé – musíte vziať do úvahy, že Claire Clairmont má vo viacerých ohľadoch špecifické nároky na dekoratívku a okrem toho ešte aj nehodlá skladovať doma veci, ktoré by používala menej než trikrát do mesiaca.
A tak nás dnes čaká recenzia paletky očných tieňov, ceruziektekutej linky na oči od Gabriella Salvete a potom si konečne môžeme strihnúť malú rozdávačku vecičiek, ktoré som pre vás z tohto boxu odložila.

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_palette_10_shades_rose_recenzia


Začnime paletkou očných tieňov Palette 10 Shades vo verzii 01 Rose. Pokiaľ ma pamäť neklame, paletky od Gabrielly Salvete patria v blogerskom mikrokozme medzi celkom obľúbené a preto som sa na jej testovanie naozaj moooc tešila. Ja som vyfasovala tú v ružových tónoch /celá je ladená v podstate do studeno neutrálna, ale nájdete tu aj vyslovene teplý bronzový odtieň/ a vlastne ma to aj potešilo, pretože podobne ladenú paletku doma nemám žiadnu – ak nerátam paletku od Zoevy, ktorá je predsa len trošku viac taupe a trošku menej rose.

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_palette_10_shades_rose_recenzia

Tak najskôr balenie. To je ohavné, nalejme si čistého vína – myslím, že aj v drogérii môžete nájsť krajšie balenia paletiek, potažmo dekoratívky celkovo a áno, aj medzi lacnejšími značkami. Inak je však ale vcelku kvalitné, pevné, tradične vybavené polofunkčným zrkadielkom a nefunkčným obojstranným penovým aplikátorom. Paletka obsahuje 10 očných tieňov, z toho 3 matné a 7 so shimmerom.
Prvé dojmy pri swatchovaní boli v podstate ohromujúce. Obzvlášť tie metalické odtiene sú pigmentované skvelo, konzistencia krásne maslovitá – najmä tá bronzová ma takmer dostala do kolien a keď som porovnávala odtieň s Nakedkou, v konzistencii a pigmentácii v podstate nebol rozdiel!

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_palette_10_shades_rose_swatch

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_palette_10_shades_rose_swatch

Problémy začala paletka robiť až pri líčení samotnom.
Čo musím vytknúť hneď na začiatku, to je slabá pigmentácia matných /ale aj niektorých metalických!/ tieňov. Ako jo, na blendenie sú v podstate ideálne, ale úplná absencia hnedého matného tieňa, ktorý by zanechal na oku výraznejšiu hnedú stopu, to podľa mňa dobré nie je ani trochu. Ďalšou katastrofou v mojich očiach je priam neskutočné prášenie a najmä opadávanie tieňov pod oko priamo pri líčení – to je vskutku strašné a rozhodne môžete zabudnúť na to, že si najskôr urobíte mejkap a potom sa nejako opatrne nalíčite!!! Toto skrátka pri tejto paletke nepôjde. Okrem toho, máme tu ďalšiu komplikáciu - aj dobre pigmentované odtiene majú veľké problémy s aplikáciou na ostatné /rozumej: matné/ tiene z tejto paletky! Jednoducho mám pocit, akoby sa navzájom na seba nechytali, potažmo nechytali na iný podklad, než je neprepudrovaná podkladová báza /alebo mastné viečko, haha/. 

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_palette_10_shades_rose_recenzia

Napriek všetkým negatívam, pri troške námahy /kecám, pri dosť veľkej námahe!/ urobíte s touto paletkou naozaj pekné líčenie a to je vlastne jediný dôvod, prečo paletka u mňa doma zatiaľ ostane. Moja zbierka paletiek sa pohybuje v podstate len v tých vyšších cenových kategóriách, preto si myslím, že kvalitu poznám a viem posúdiť, aj keď si oči nelíčim nejako extra často - a táto paletka podľa mňa ani do rúk začiatočníkov v líčení rozhodne nepatrí! Líčenie s ňou je totiž naozaj komplikované, nekomfortné a zdĺhavé a aj keď výsledok môžete dotiahnuť do oku lahodiaceho záveru, rozhodne vám túto paletku s čistým svedomím odporúčať nebudem! Pretože nemôžem.
Neviem, ako sú na tom ostatné paletky tejto značky, môj názor na túto ružovú je ale presne takýto, holt...
Pokračujme ale ďalej. 

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_liquid_contour_recenzia

Čo sa tekutej linky Liquid Contour týka, tak tu to tiež nie je žiadna sláva, poviem to rovno.
Jediným benefitom je tvar aplikátoru, resp. skôr to, ako sa drží v ruke – akúkoľvek linku ním vytvoríte celkom pohodlne aj v tom prípade, že máte obe ruky ľavé. Respektíve... skôr vytvorili by ste, keby samotný aplikátor nebol tuhý ako drevo /dokonca mám podozrenie, že to naozaj je drevo!/ - z čoho logicky vyplýva, že tú farbu nebudete schopné naniesť rovnomerne na jednu šupu!

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_liquid_contour_swatch

Ďalším nešvárom tekutej linky je to, že ak chcete na viečku vykúzliť výraznejšiu linku, tak sa pripravte na to, že vás aj bude na tom viečku poriadne ťahať! Naozaj to nie je nič príjemné – tenučkú ešte zvládnete, ale nič viac vám odporučiť skrátka nemôžem.
Čo sa výdrže týka, tá je na viečku po zaschnutí fajn a bez problémov mi dala celý deň v práci. A čo je teda opäť dôvodom, aby som linku neposunula ďalej – linky si príliš často nerobím a keď už, tak len tenučkú na vonkajšej línii rias, takže tam sa to tak nejak stratí, že. Ak ale uprednostňujete hrubé, výrazné linky, tak rozhodne sa radšej poobzerajte inde.
Ak by ste mali dojem, že dnes len frflem, no tak sľubujem, že už nebudem :) a dnešný článok a vlastne celú sériu článkov o boxe značky Gabriella Salvete tak môžeme zakončiť niečím maximálne pozitívnym.

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_automatic_eyeliner_recenzia

Automatické Eyeliner ceruzky na oči  sú pre mňa príjemným prekvapkom a asi aj najobľúbnejšou vecičkou ever z celého boxu! Sú skvelo pigmentované a ich výdrž je výborná aj na vodnej linke! Off course, medzi odtieňmi sú trošku rozdiely – svetlú, pastelovú fialkovú, ako ju vidíte na ruke, napr. na vodnej linke nedostanete, zato taká modrá /ktorá ako jediná z mojej zbierky je metalická!/ vyzerá úžasne skrátka všade – a na oživenie jesenného teplého líčenia v hnedo-oranžových tónoch vrelo odporúčam!

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_eyeliner_swatch

Maximálne som si zamilovala aj klasickú čokoládovohnedú, ktorú posledné mesiace s obľubou používam pri dymovom líčení očí alebo aj len tak samostatne, pretože je na mne prirodzenejšia a mäkšia než čierna, že jo, bloncka.
Za mňa teda maximálna spokojnosť a tieto ceruzky sú konečne to, k čomu sa určite vrátim opäť a môžem vám ich len a len vrelo odporučiť!
A to by sme mali všetko. Ako bodka za celou sériou Gabriella Salvete článkov vás čaká ešte malá giveaway, ktorú vyhlásim už čoskoro, aby ste si prípadne mohli nájsť aj vy tých vašich /ne/obľúbencov a ja sa teším, že mám konečne splnené všetky resty! ;)
Na záver ešte hodnotenia:

paletka 5/10
tekutá linka 5/10
ceruzky 10/10

Čo vy a značka, máte tu nejakých obľúbencov?

- cc -

14 komentárov:

  1. Relatívna nespokojnosť s paletkou ma fakt prekvapila. Ja ju mám už vyše roka a lepšiu som zatiaľ nemala. Veľmi sa mi páčia farby, ktoré sa môjmu tónu pleti dokonale hodia. Navyše aj dobre držia, áno aplikátor je dosť nepoužiteľný a už je vlastne aj zničený. Inak však na túto paletku nedám dospustiť a dokonca aj tieňovanie s ňou mi ide dokonale. Avšak samozrejme každá máme svoje kritériá.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné... A máš konkrétne túto verziu? Čím si ich aplikuješ?
      Ak paletka len práši, s tým si poradiť viem a nevadí mi to až tak, vadí mi ale to opadávanie pri líčení.

      Odstrániť
    2. Mám presne túto Rose. Nuž používam svoje vlastné štetce inak to nejde. Ten pôvodný mi fungoval pár mesiacov a potom to neprežil. Mne tuším neopadávajú no vždy pod ne dávam korektor, púder a na vrch ešte podkladovú bázu.

      Odstrániť
    3. Mňa teda ani nenapadlo skúšať to tým priloženým aplikátorom, natoľko odvážna som nebola! :D
      Bázu a púder dávam aj ja...

      Odstrániť
  2. Jej, čokoládovo hnedú aj ja používam, myslím, že odvtedy, čo som ju objavila, som inú nekúpila... kedysi som sa len čiernou rámovala, ale asi vekom som usúdila, že tmavohnedá je prirodzenejšia :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tiene paletky sú veľmi pekne zladené a osobne by som ju celú istotne využila. Nemala som zatiaľ tú česť, no budem vedieť, že paletka môže byť dobrou voľbou :)
    Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to práve neviem :DDD ale tak veľa báb ju chváli, tak snáď jo...

      Odstrániť
  4. Značku registrujem, chodím okolo nej dosť často v drogérke, ale zataiľ nemám z nej nič. Vždy bolo niečo lepšie a zaujímavejšie čo som chcela. A mala som asi šťastie na negatívne recenzie na túto značku :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite môžem odporučiť tieto ceruzky a laky na nechty, ostatné nič, čo by si nutne k životu potrebovala! :)

      Odstrániť
  5. paletku mám od vtedy ako prišla do obchodov, takže možno aj zo dva roky. ale nepoužívam ju veľmi, práve kvôli tej prašnosti. resp. takto, keď si dávam tieň do vnútorného kútika oka, resp. na stred oka, tak je to v pohode, ako náhle ale siahnem do tmavých farieb a dávam do vonkajších kútikov, tak si ich štetcom tak "rozblendím", že mi skončia až vo vnútornom kútiku a vyrobím s nimi tmavý fľak. potom to celé šmrdlám a čistím. najviac používam asi tú ružovú do vnútorných kútikov, tá je parádna a tie matné svetlo hnedé na strácanie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím, líčenie s ňou je naozaj náročné a nie vždy mám na túto paletku čas :).

      Odstrániť
  6. Ani jeden z produktů ve článku mě nezaujal. Jako značku Gabriella S. mám ráda, ale spíše jen její laky na nehty.

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...