pondelok 28. januára 2019

BALEA peelingovanie

Ak by som mala vybrať len jednu-jedinú vec z privátnych značiek Déemky, ktorá je môjmu srdcu najbližšia, bude to bez debát olejový peeling s vôňou citrónovej trávy zn. Balea. Presne toto je tá vec, že #zamalopenazivelamuziky, pretože pokožku zanechá nielen vyhladenú ako po vyšmirgľovaní, ale aj napitú olejčekmi, v ktorých je uskladnená tá peelingová soľ. A to je potom radosť žiť na svete, ou jééé...
Jediný problém by mohli mať tie z vás, ktoré nemusia nie príliš tradičnú vôňu citrónovej trávy – teda až donedávna. Zbierka olejových peelingov s morskou soľou sa totiž rozrástla o ďalší /bohužiaľ len druhý/ kúsok a práve naň sa dnes spoločne pozrieme.
V prvom rade vám musím ozrejmiť, že naozaj veľmi oceňujem, že Balea rozšírila sortiment vôní soľno-olejových telových peelingov /aj keď je to len o jedného fešiho!/. Ten s citrónovou trávou síce milujem aj vďaka vôni - ktorú som vychválila do nebies už v tomto príspevku - ale to zas ja vždy uvítam rozšírenie portfólia môjho obľúbeného výrobku. Aj keď by sa malo týkať len inej farby škatule, že. A rozhodne privítam, ak by pribudli aj ďalšie verzie!
Teraz už ale k samotnému výrobku. A prezradím vám, že opäť raz tu máme nejaké to ale.

saveonbeautyblog_balea_olejovy_telovy_peeling_recenzia




Modrý peeling od Baley má v podstate rovnakú konzistenciu ako ten zelený – kryštáliky morskej soli sú zaliate olejom a pred aplikáciou musíte obsah premiešať prstom, aby ste si na prvé použitie neminuli všetko olej a zo dna potom nevyškrabovali len samotnú soľ.
Peeling, ako ste si asi domysleli, je dosť hrubý a pokožku vyšmirgľuje naozaj dôkladnejšie než dôkladne. Ak na takýchto hrubších peelingoch nefrčíte, asi to pre vás zrovna nebude, ak ale olejové peelingy milujete, tak niet o čom. Peeling zanechá pokožku opäť raz krásne napitú olejčekmi tak, že nie je potreba bezprostredne po aplikácii krémovať.
Tu ale musím upozorniť na slovíčko bezprostredne

saveonbeautyblog_balea_olejovy_telovy_peeling_zlozenie


Ak si porovnáte zloženie oboch peelingov, už na prvý pohľad vám bude jasné, že je iné. A toto sa, bohužiaľ, zrejme prejavilo aj na účinku samotnom. Modrý peeling totiž nezanechá naolejčekovanú pokožku tak dlhý čas, ako to robí peeling zelený! Pri modrom vám tá vláčna pokožka vydrží možno tak hodinku a potom ani prd – netvrdím, že je vysušená, ale rozhodne tam cítim rozdiel! A poviem vám, trošku ma to naštvalo – nádeje, vkladané do tejto vecičky boli naozaj veľké...

saveonbeautyblog_balea_olejovy_telovy_peeling_recenzia

Čo sa vône týka, tu tiež až tak extra blahom nechrochtám – vôňa je trošku svieža, trošku sladká /takto vonia biely čaj?/, ale v konečnom dôsledku efekt pre moj čuchometer nič moc. Na druhú stranu, netvrdím, že to tak budete mať aj vy, že jo, ale ja teda furt jedu na zelenou! :)
No a to by sme mali vlastne všetko. Rozhodne netvrdím, že ide o zlý peeling /najmä za tú cenu/, ale ak by som si mala vybrať, beriem – off course – ten zelený. Je skrátka lepší a bodka.

hodnotenie: 7,5/10

Podľahli ste aj vy olejovým peelingom? A čo hovoríte na tieto od Baley?

Zhodnotenie produktu po spotrebovaní nájdete tu.


- cc -


13 komentárov:

  1. Používam tie od Ziaja, mám Cupuacu a ten je olejový dosť. Keď si ho dám tak potom už nemusím až do ďalšieho umytia použiť žiaden krém.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cupuacu je jeden z najlepších peelingov. Čo sa efektu týka, presne to isté mi ale robí aj ten zelený od Baley, ktorý je lacnejší a najmä dostupnejší pre mňa, že jo.
      Tento modrý ale taký dobrý účinok nejako nemá...

      Odstrániť
    2. Nuž rada by som ho skúsila ale tie vône ma veru nelákajú. Citrusy nie sú nič pre mňa takže musím počkať kým rozšíria sortiment.

      Odstrániť
    3. Citrusové to práve veľmi nie je! :)

      Odstrániť
  2. Peelingy zbožňujem, ale nie tieto od Baley z DM.
    Nevyhovoval mi ani ten prvý, Tebou zbožňovaný. Vôňa mi až tak nevadí ako konzistencia a jeho kvalita. Mám rada drsnejšie peelingy, ale toto je už moc. Plus, vadí mi tá oddelenosť oleja od kryštálikov.
    Podľa mňa je na trhu oveľa viac oveľa kvalitnejších peelingov a toto DM vôbec nevyšlo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne ten zelený vyhovuje presne tak, ako je, nevadí mi nejak ani to premiešavanie a tá konzistencia na telo akurát. Ale chápem, že nie každému takýto šmirgeľ musí vyhovovať :).

      Odstrániť
  3. A ja stále nechápem, že som ten zelený ešte nevyskúšala :) ale tento ma popravde až tak neláka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. no nie som si ista, ale mam pocit, ze tento nedoplnuje. Tento prave nahradzuje ten s citronovou travou. V CR uz velmi nevidam ten s citronovou travou a ani na stranke nemeckeho DM ho neukazuje a v komentaroch je pomerne dost staznosti na tento nahradzujuci produkt. Su aj lepsie peelingy, ale tento je za tie prachy vcelku ok.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To fakt? :-o No nepotešila si ma teda! :D

      Odstrániť
    2. obavam sa, ze to tak fakt bude. Ale kedze tento novy neslavi uplnemegauspech, tak ho snad rychlo nahradia niecim podobnym, ako bol ten zeleny.

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...