pondelok 14. januára 2019

LARENS haul PART TWO / niečo na telo a micelárka


Prvá recenzia na skincare a prvá recenzia na moju vrelomilovanú značku Larens v tomto roku, jupí. Dnes sa pozrieme bližšie na zúbok rovno trom vecičkám, z ktorých dve tretiny predstavujú starostlivosť o telo a ja sa z toho úprimne vytešujem - pretože samú by ma asi nenapadlo na moju aktuálne bezproblémovú pokožku tela /o tvári sa to tak celkom povedať nedá!/ kupovať bez predchádzajúceho vyskúšania výrobky z kúštik vyššej cenovej kategórie, že.
A tak tu dnes máme telový krém, krém na rukymicelárku a ja sa naozaj teším, že som vďaka Adelme mohla tieto poklady objaviť.

saveonbeautyblog_larens_kozmetika_recenzia


Začnime najlepšou vecou číslo jeden :). Tou je pre mňa telový krém SOS Skin Care Aroma, určený pre suchú a /doslova/ zničenú pokožku, ktorej má vrátiť vláčnosť, hydratáciu a chrániť ju pred neblahými vonkajšími vplyvmi.
O to balenie by ste asi ani nezakopli, pretože obyčajnejšie už hádam ani nemôže byť, ale poviem vám, že obsah to plne vynahrádza. 

saveonbeauty_larens_telovy_krem_recenzia


Krém je naozaj výživný a ak si ho dáte príliš veľa, môžete sa cítiť až mastno /za predpokladu, že vaša pokožka nie je extrémne suchá/ - ale furt nie mastno v tom negatívnom slova zmysle. Mám totiž s takýmito umasťovadlami dosť často problém toho charakteru, že sa mi hmota nevie do pokožky vstrebať, len ju umastí, sedí na povrchu /a prd robí, ako obvykle/ a v konečnom dôsledku je potom pokožka vysušenejšia a vysušenejšia. Tento prípad to ale nie je – krém sa vstrebe naozaj krásne.  Takže vďaka konzistencii ho na normálnu pokožku postačuje maximálne minimum a obsah vám vydrží naozaj celú večnosť! Pokožka je tak neuveriteľne vláčna, až mám pocit, že mi stačí napatlať sa krémom každý druhý, potažmo tretí deň a furt bude v tip-top stave! Okrem toho, krém nádherne, jemne vonia po citrónovej tráve a to je presne vec, ktorú na telovom kréme dokážem naozaj oceniť.
No a ak trpíte na nadmerne suchú až atopickú pokožku tela, toto je rozhodne niečo, čo potrebujete!!!

Zhodnotenie telového krému po spotrebovaní nájdete tu.  
Pokračujme najlepšou vecou číslo dva.

saveonbeautyblog_larens_krem_na_ruky_recenzia

Intenzívne regeneračný krém na ruky Repair Hand Cream, určený tak isto pre suchú a zničenú pokožku rúk, je svojím spôsobom vlastne úplný unikát. Popis jeho vlastností ho priam predurčuje na to opäť byť umasťovadlom ako drak, ale paradoxne tomu tak nie je ani omylom. 

saveonbeautyblog_larens_krem_na_ruky_recenzia


Konzistencia je veľmi jemná až rýchlovstrebávacia, ale na rukách zanechá jemnučký ochranný film, ktorý na nich vydrží niekoľko hodín – keď si ním nakrémujem ruky pred odchodom do postele, ešte ráno tú vrstvičku cítim! Okrem toho, tiež vonia ako telový krém a to je to, pri čom ja už zas chrochtám blahom /ak niečo neznášam, tak sú to krémy na ruky, ktoré nevoňajú!/. Jednoznačne topka, ktorú vhodíte do kabelky a môžete používať všade a za každých poveternostných /a iných/ podmienok.

Zhodnotenie krému na ruky po spotrebovaní nájdete tu.
Predtým, než prejdeme k poslednej vecičke z dnešného haulu – micelárnej vode,  musím sa vám priznať, že v tomto prípade trpím miernou schízou. A to si už priam žiada trochu rozpitvať, že :).
Ako možno aj viete, micelárne vody posledné roky majú v mojej kozmetickej domácnosti striktne len dva spôsoby využitia. Tým prvým je odličovanie očí a druhým vláčenie pidifľaštičiek s odliatou micelárkou po cestách svetom /bludička/, keď som lenivá vláčiť so sebou tristo fliaš s pleťovým mliekom, čistiacim gélom a pleťovou vodou. Z tohto dôvodu som pri hodnotení a nárokoch na micelárne vody vlastne veľmi skromná – stačí mi, ak micelárka nepení na pleti a neštípe v očiach a ak dobre odličuje. No a pokiaľ toto všetko spĺňa, v podstate sa už môžem rozhodovať len na základe ceny.

saveonbeautyblog_larens_micelarna_voda_recenzia

micke od Larensu mám ale podstatne iný vzťah. V čase, keď už som ju mala nejaký ten týždeň doma, sa mi totiž vrátili moje problémy s pleťou. Dermatitídu mi zrejme naštartovala jedna vecička, ktorú som dostala na testovanie /a ktorej to ešte vytmavím v spotrebovancoch za január, tešte sa/ a tak som sa pár dní obšťastňovala pohľadom na suchý šmirgeľ na mojich lícach. Na druhú stranu, vďaka tomuto som mohla micku otestovať v naozaj náročných podmienkach, takže aspoň sa môžem tváriť ako zodpovedná bjútyblogerka, že! :D
Najskôr ale k tým všeobecným záležitostiam. Micelárna voda od Larens okrem iných zložiek obsahuje aj koloidné striebro, vďaka čomu pôsobí antibakteriálne a protizápalovo. Jemne vonia – tak nejak podobne ako predošlé výrobky – a na pleti je maximálne príjemná. Čo sa odličovacích schopností týka, tie sú výborné, s klasickou riasenkou si poradí bez problémov a v očiach neštípe.
Úplne najlepší /a najmä v kontexte so stavom mojej pleti/ je ale ten pocit, ktorý na pleti zanechá. Myslím, že takto hydratovanú pleť mi nenechala ešte žiadna micka – a že som ich poskúšala naozaj mraky! Môj ksicht je akoby napumpovaný vodou a to je presne to, čo v aktuálne dni potrebujem úplne že naliehavo
Treba dodávať ešte niečo viac? Zhrnutie: Ak by som teda micelárnu vodu používala len na odličovanie očí, asi by som ju nutne nepotrebovala a vystačila by som si s lacnejšími variantmi z drogérie, avšak ak máte suchú pleť a nebodaj kožné problémy z toho vyplývajúce, tak ju rozhodne môžem len odporučiť nedať z ruky.

Zhodnotenie micelárky po spotrebovaní nájdete tu.
 
Na záver ešte pár slov k cenám a zloženiu, ktoré si môžete pozrieť na linkoch /mne nejako nevyšli fotky so zložením :)/. 
Telový krém zoženiete v e-shope u Adelmy za 25 éčok, krém na ruky za 8,50 a micelárku za 11,50. Jasné, ceny sú skôr z tých vyšších než z nižších :), ale vymenovala som vám všetky pozitíva týchto vecičiek a je už len na vás, či sa rozhodnete, že vám za to stoja alebo to pre vás až taký must-have nebude. Ja som každopádne vďačná, že mi v aktuálnych dňoch zachraňujú kožu a čoskoro vás obšťastním ešte jednou recenziou – ktorú by som najradšej bola začala písať hneď po prvom otestovaní, ale teda tvárim sa ako zodpovedná bjútyblogerka, že, takže ešte si to patladielko chvíľu potestujem ;).

hodnotenie:
telový krém 10/10
krém na ruky 10/10
micelárka 10/10

Netradičná otázka na záver: Tešíte sa, až odtajním toho agenta, čo mi po asi 7 rokoch zapríčinil návrat problémov s pleťou? Ja strašne! :D

- cc -




13 komentárov:

  1. Teší ma a zároveň som prekvapená, že ti Micka robí dobre. Na suchšiu pleť je blahodarnejší Dermo Wash. Ale tu je vidieť, že každý sme individualita.A som extrémne zvedavá, čo ti tak poškodilo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prezradím po súkromnej linke, chceš? :D
      Aby bolo jasné, ja používam aj Dermo Wash :). Len v tie prvé dni mojej "existenčnej" krízy s ekzémom som čistila pleť len micelárkou, mokré čistenie som vynechala.

      Odstrániť
  2. Za mňa začala som používať CeraVe, aj krémy na ruky aj na telo a aj na čistenie pleti a to je teda fantázia. Odporučenie od Smartbeauty :))).
    Napíš aj mne !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ok!:D
      No nejaké nové čistiace mlieko by sa veru zišlo, mám pocit, že tým od CIEN odličujem už pridlho... Takže popozerám.

      Odstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...