piatok 18. januára 2019

SAVEONBEAUTY Top Products za rok 2018 / dekoratívka

Tak a máme tu opäť raz čas na prehľadovky najlepšej a najhoršej kozmetiky za uplynuvší rok. Teda, pre dnešok zatiaľ len tej najlepšej, dekoratívnej kozmetiky sa týkajúci.
Dlhé, predlhé boli bezsenné noci, keď som horúčkovito premýšľala nad konceptom série týchto článkov, čo vám v nich vlastne ukážem – či len kozmetiku, ktorá sa ku mne dostala prvýkrát v priebehu minulého roka alebo aj kozmetiku, ktorú skrátka len zbožňujem a zbožňovala som ju aj počas minulého roka :). Keďže sa mi tu ale tých top vecičiek naškrečkovalo naozaj dosť, rozhodla som sa moje otrepané stálice vám pre tentokrát neukázať a zamerať sa výlučne na kozmetiku, s ktorou som sa zoznámila počas minulého roka a je natoľko top, že sa s kľudom Angličana môže porovnávať s mojou najmilovanejšou kozmetikou ever.
Každopádne, aj tentokrát som sa rozhodla neudeliť oskara v každej kategórii, nakoľko nie všade som si počas minulého roka našla takého favorita, za ktorého by som dala ruku do ohňa a vymenovávať niečo nasilu, to nie je môj štýl. Vzhľadom na množstvo vecičiek, ktoré sa mi tu v roku 2018 naškrečkovali, bolo ale nutné rozdeliť top produkty na dekoratívku a pleťovku – pretože budem rada, ak tento článok budete čítať s pôžitkom a nie z povinnosti ;).

saveonbeautyblog_clarins_instant_smooth_perfecting_touch_primer_recenzia

Tak si to vezmime pekne od podlahy. Primerom minulý rok kraľoval ten od Clarins a zdá sa, že ho z jeho prvého miesta nič len tak ľahko nevyšupuje! Konečne nastal totiž ten slávny okamih, že mi primer pod mejkap vyhovuje nielen efektom, ale aj konzistenčne /trikrát sláva!/ a preto si myslím, že je hoden každého eura, ktoré do neho budete musieť vraziť, ak sa pre jeho kúpu rozhodnete. 

saveonbeautyblog_theBalm_time_balm_korektor_recenzia



V kategórii korektorov som sa rozhodla udeliť cenu tuhému korektoru od theBalm. Jeho žltý podtón dokáže pekne prekryť kruhy pod očami, čo ale, off course, nie je jeho jediným benefitom. Vyhovujúca je tiež jeho výdrž a pigmentácia a aj keď som si obľúbila aj farebný marhuľkový korektor od Urban Decay /áno, najmä v lete na opálenej pokožke som bola schopná používať ho aj samostatne!/, bola to práve nižšia cena, čo rozhodla.

saveonbeautyblog_bourjois_healthy_mix_puder_recenzia




Aj tento rok nemôžem nespomenúť môj obľúbený púder od Bourjois. V roku 2018 som očekovala jeho inovovanú verziu /pôvodnú recenziu môžete omrknúť tu/ a furt ide o púder, ktorý vás síce až tak nezmatní, ale ten korektor v oblasti nosa pod okuliarmi furt drží zo všetkých, mnou vyskúšaných púdrov úplne najsamlepšie.
Pokračujme tým, čo na dekoratívke milujem asi najviac na svete a nikdy neprestanem – rúžmi na pery. Tie tu máme hneď o typicky topproduktovom počte 3 kusy – len jediný vybrať som veru nedokázala a keďže ide o moju kozmetickú úchylku, snáď mi to bude odpustené, vo zvyšných kategóriách sa posnažím byť skromnejšia.

saveonbeautyblog_guerlain_kiss_kiss_matte_daring_pink_recenzia

saveonbeautyblog_astor_maslo_cheeky_girl_recenzia




Asi najviac mi počas minulého roka prirástli k srdcu dva kúsky: matný Kiss Kiss rúž od Guerlain v odtieni Daring Pink a nový, koralovočervený odtieň Cheeky Girl matného masielka na pery od Astor. Ten síce nenosím a nenosila som až tak často, ako by si zaslúžil, ale rozšírenie portfólia mojich milovaných matných patladielok od Astoru, to je niečo, čo bez povšimnutia nechať jednoducho nemôžem. 

saveonbeautyblog_mac_ruz_pink_pigeon_recenzia
 
Spomenúť ale potrebujem aj jedovatý, neónkovoružový MAC rúž v matnom prevedení a odtieni Pink Pigeon, ktorý je skrátka bombastický práve tou farbičkou a práve vďaka nej mu odpúšťam všetky jeho nedostatky, ktoré som vám vymenovala v recenzii.
Pokračujme paletkami – tými s očnými tieňmi, ale aj tými tak trošku multifunkčnými

saveonbeautyblog_nabla_dreamy_paletka_recenzia


Ak by som mala hodnotiť kvalitu tieňov samotných, minulý rok /a dovolím si tvrdiť, že ani tie nasledujúce to nebude inak/ jednoznačne kraľovala Dreamy paletka očných tieňov talianskej značky Nabla. Vďaka maslovitosti, pigmentácii, celkovému komfortu pri líčení a tiež unikátnym odtieňom ju právom môžem označiť za najlepšiu paletku, aká sa kedy u mňa doma objavila – a to zďaleka nepatrí k tým najdrahším! 

saveonbeautyblog_estee_lauder_ready_to_glow_paletka_recenzia


Intenzívne city ale prechovávam aj k multipaletke Ready to Glow od Estée Lauder – pigmentáciou predovšetkým očných tieňov síce príliš neohúrila, ale líčenie s ňou vytvoríte jednoducho a aj v prípade, že máte obe ruky ľavé, no a ak uprednostňujete na očiach skôr decentnejšie farbičky, rozhodne vám ju môžem odporučiť.

saveonbeautyblog_revolution_by_petra_paletka_recenzia




Ak kopete skôr za drogérkové paletky, pokojne siahnite po paletke Revolution By Petra. Váhala som, či ju sem zaradiť, keďže vďaka hajpu, ktorý okolo nej minulý rok prepukol, sa mi absolútne nechcelo písať na ňu recenziu, ale asi by nebolo fér nespomenúť ju – väčšina očných tieňov je pigmentovaná naozaj fajn a vďaka neskutočnému množstvu /všetkých potrebných/ odtieňov si s touto paletkou vystačíte v každom ročnom období a pri akejkoľvek príležitosti.

saveonbeautyblog_gabriella_salvete_ceruzky_na_oci_recenzia




Ceruzky na oči sú tiež jednou z mála kategórií, kde mám favorita najjasnejšieho. Automatické ceruzky od Gabriella Salvete prekvapili konzistenciou, pigmentáciou aj výdržou na vodnej linke, takže niet čo riešiť. Rozhodne odporúčam – obzvlášť, keď ide o kozmetiku z drogérky, že jo.
Počas minulého roka som sa celkom jednoznačne / a prekvapivo!/ zamilovala aj do jednej jedinej riasenky. Konkuruje viac ako dôstojne mojej obľúbenej Lash Sensational od Maybelline a nebyť ťažšej dostupnosti a vyššej ceny, asi sa u mňa doma vyhrieva permanentne. Že ktorá? 

saveonbeautyblog_clinique_high_impact_riasenka_recenzia


No, ak ste si tipli, že ide o High Impact riasenku od Clinique, tak ste trafili do čierneho. Kefka klasickejšia snáď už ani nemôže byť, ale ten komfort pri líčení a výsledný efekt /bacha, pri troch vrstvách!/ je naozaj úžasný.
Na moju nesmiernu radosť sa mi tesne pred koncom minulého roka podarilo objaviť niečo na obočie – niečo z drogérky – čo konečne z aspoň 90 percent ukončilo môj lov na dobrú ceruzku na obočie v dostupnej cenovej kategórii. 

saveonbeautyblog_maybelline_brow_satin_ceruzka_na_obocie_recenzia


Brow Satin ceruzka od Maybelline, ktorá má na opačnom konci penový aplikátor s púdrom, naozaj stojí za to a nebyť slabšej pigmentácie tuhy samotnej, asi by naozaj bola tým najlepším, čo sa dá v drogérii zohnať. Každopádne ma ale presvedčila natoľko, že si ju plánujem kupovať opakovane a najmä: nebude to potrebné realizovať každé dva týždne!
Ako malý bonus som sa rozhodla spomenúť tu ešte kategóriu lakov na nechty. Zväčša v lete sa mi to stáva so železnou pravidelnosťou, že mi niektorý z lakov prirastie k srdcu vďaka odtieňu viac, než je slušné. Nie inak tomu bolo aj v roku 2018 a mne sa podarilo namotať na minilak v odtieni After Glow zn. Orly, ktorý je podľa mňa tá najkrajšia neónka, aké kedy zdobila moje nechty /už zas!!!/. Kvalita laku je samozrejme otrasná, o to pokoj, ale ten svietivý broskyňový odtieň, to je skrátka bomba!!!

saveonbeautyblog_orly_laky_na_nechty_recenzia




Srdcový sval mi rve fakt, že som do dnešného článku nemohla zaradiť kategóriu najlepší mejkap, lícenka či rozjasňovač – jedny z mojich najobľúbenejších! Holt, minulý rok sa mi nejaké bombastické kúsky v týchto oblastiach asi zďaleka vyhýbali či ký ďas, takže som sa rozhodla, že tieto kategórie pre tentokrát tvrdo odignorujem. True Match mejkapy od L´Oréal, HD mejkap od Catrice alebo Hot Mama lícenka od theBalm sú síce rozhodne dobré kúsky /a vďaka niektorým vlastnostiam až vynikajúce/, avšak tiež majú nejaké tie nevychytané muchy, kvôli ktorým ich jednoducho nemôžem označiť za svoje top výrobky, bohužiaľ. Takže si teraz budem sama sebe priať, aby sa v roku 2019 táto situácia nezopakovala a aby som vám tu o rok naozaj mala čo ukázať – aj za cenu, že ten článok bude ešte dlhší :).

Používate niečo z mojich obľúbencov aj vy? Ak by ste mali vybrať len jedinú vec, čo z dekoratívky bolo pre vás počas minulého roka tým NAJ?


- cc -

8 komentárov:

  1. Páči sa mi tá paletka ale inak som neskúšala nič. TOP produkt z dekoratívky za minulý rok je pre mňa od Essence ich očný mono tieň Melted Chrome, to je fakt pecka. Trblietavý tieň, ktorý drží celý deň.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi si teda budem musieť nejaký zaobstarať :) aj keď ja kopem skôr za paletky všeobecne...

      Odstrániť
  2. Tak konkrétně z těchto jsem kromě Petra paletky neměla doma nic. Ale třeba laky od Orly mě jinak moc lákají, chválí je opravdu velká spousta lidí :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fakt? Tak to ja asi moc nechápem :D ORLY laky sú podľa mojich bohatých skúseností zatiaľ hádam najhoršie laky CELKOVO a o pomere cena - kvalita ani nevravím!

      Odstrániť
  3. Odpovede
    1. Ja to zatiaľ až také jednoznačné nemám, najmä čo sa matného finišu týka... Ale kvôli tomu odtieňu som schopná prekusnúť všeličo! :D

      Odstrániť
  4. Za mňa, a to som už písala, mi riasenka od Clinique nevyhovovala, zato Dreamy paletka od Nably je miláčik, na základe TVojho odporučenia :)))).
    Ten Clarins musím niekde vyskúšať a až potom pojdem do plného balenia.
    Paletku od Petry si určite nekúpim, nemám rada produkty tohto typu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teším sa! ;)
      Myslím, že aj toto balenie primeru od Clarins je to menšie, ale teda vydrží to naozaj dosť dlho. Chystám recenziu na primer od Benefitu, tak tam to asi trošku porovnám...

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...