pondelok 8. apríla 2019

ECOCERA banánový púder a bronzer / potrebujete aj nepotrebujete!


V dnešnom článku mám pre vás malú špecialitku. Púdre poľskej eko-značky Ecocera som chcela vyskúšať už dávno a keďže želania sa občas plnia /že hlavne tie blbé, to už je iná vec :D/, tak ich pre vás už nejaký ten piatok testujem.
Teda, aby som bola konkrétna: kompaktnú verziu banánového púdru a k tomu jeden bronzer. Aby sa mi nemálilo.

saveonbeauty_ecocera_kozmetika_recenzia

Začnime s banánovým púdrom. Ako si možno pamätáte, ja už majiteľkou jedného banánového púdru som - ale popravde, cestu k nemu si hľadám dodnes. A teda hľadám ju lupou, čo vám poviem. Podstatným problémom pre mňa je sypká prapodstata tohto púdru, ako aj labilné balenie, ktoré sa pozerá na svetlo božie pri každej možnej príležitosti – a verte, nemám z toho veľkú radosť! Sypký banánový púder Ecocera má v ponuke aj Elnino a práve konzistencia bola dôvodom, prečo som s jeho vyskúšaním váhala. Ale – voalááá – máme tu konečne aj kompaktnú verziu a ja juchám nadšením!

saveonbeauty_ecocera_banana_powder_review

Balenie púdru je po vizuálnej stránke také trošku eko, ale pevné a kvalitné a dekel drží tak primerane – aby sa vám balenie neotvorilo v kabelke, ale ani aby ste si pri jeho otváraní polámali všetky nechty. Obsahuje aj aplikátor, ktorý ja osobne mám odložený bokom /keďže mne už z princípu všetky takéto veci zavadzajú!/, ale v prípade núdze ho určite použiť môžete.
Púder je namletý pomerne na hrubo a nie je veľmi pevne zlisovaný, preto vám odporúčam nešmrdlať príliš štetcom po jeho povrchu, ale štetec skôr pritláčať na povrch púdru. Možno by to niekomu vadiť mohlo, ja som sa ale konečne po rokoch naučila akceptovať akékoľvek konzistencie a pri používaní výrobkov sa im tak trošku prispôsobovať.
Poďme ale k účinkom.
Ja banánové púdre používam vždy na celú tvár, aj keď ho môžete použiť aj „len“ pri kontúrovaní. Môj podtón pleti je výrazne žltý a práve z tohto dôvodu púder ja nanášam na celú tvár, aby som trošku dorovnala prípadný nie úplne vhodný podtón mejkapu.
Že by ste ale po aplikácii púdru ožltli ako praženica, toho sa obávať nemusíte – púder je nepomerne svetlejší trebárs oproti môjmu sypkému banánovému púdru od Glazel, ktorý je v ponuke dokonca vo viacerých odtieňoch! Povedala by som, že tento feši len jemne skoriguje prípadné začervenania na pleti a nič iné.

saveonbeauty_ecocera_banana_powder_ingredients

Fixačné schopnosti púdru sú prekvapivo dobré – dokonca aj v oblasti pri koreni nosa pod okuliarmi púder udrží mejkap a korektor na uzde vcelku slušne! No a ja ako „šťastná“ majiteľka suchej /opravujem: čím ďalej tým suchšej!/ pleti oceňujem aj jeho matujúce schopnosti – póry možno nevyzmizíkuje aspoň na istý čas ako niektoré iné púdre, ale tým, že udrží moju pleť matnú, sú póry predsa len menej viditeľné.
Takže vlastne môžem povedať, že s lisovanou verziou banánového púdru som v podstate veľmi spoko.
Trošku diskutabilnejší už bude vzťah k bronzeru vo verzii Bali, poďme sa naň pozrieť ale pekne od koreňa.

saveonbeauty_ecocera_bali_bronzer_recenzia

V ponuke celkovo sú odtiene štyri: India, Bali, ThaiPeru a podľa fotodokumentácie na nete vyzerajú, že by si eventuálne mohli vybrať ako majiteľky ružového, potažmo neutrálneho podtónu pleti, tak aj tie, ktoré majú podtón žltý. Ja som si teda vybrala Bali bronzer, ktorý vyzeral byť podľa swatchov dostatočne svetlý /rozumej: svetlý na pomery bronzeru!/ a zároveň dostatočne teplý.
Balenie, podobne ako pri banánovom púdri, je jednoduché, ale kvalitné a pevné. Samotný bronzer je naozaj veľmi pekný, embosovanie je efektné, až máte pocit, že sa vám po ňom šmrdlať štetcom nie úplne chce!

saveonbeauty_ecocera_bronzing_powder_review

Čo ma odrovnalo už pri prvom líznutí prstom po chrbáte ruky, to bola pigmentácia. Bronzer je pigmentovaný naozaj neskutočne a tá maslovitá konzistencia, to je jedna báseň! Na pleti zanecháva zlatistý odlesk a rozhodne pri ňom nie je nutné používať ani rozjasňovač, ani lícenku! Okrem toho, s prehľadom ho môžete využiť aj ako očný tieň, letné líčenie dotvorí naozaj efektne.

saveonbeauty_ecocera_bali_bronzer_recenzia

Vráťme sa ale práve k tej pigmentácii.
Prvý – a dosť veľký – problém vidím v tom, že pri aplikácii potrebujete megaľahkú ruku. Megaľahkú pri naberaní bronzeru na štetec a rovnako megaľahkú pri líčení samotnom, aby ste si na ksichte nenavyrábali výrazné šmuhy a ďalšie životné radosti, ktoré sa zmizíkujú len veľmi ťažko!
S problémom prvým súvisí problém druhý a tým je fakt, že tie odlesky pri ich sile tak neskutočne zvýraznia štruktúru pleti, že to nepôsobí zrovna gustiózne, pokiaľ je tá vaša štruktúra /póry, prípadné vyrážky a iný bordel/ výrazná už sama o sebe!
Okrem týchto problémov /alebo kvôli nim?/ vám príliš nedokážem posúdiť ani výdrž produktu samotnú. Kvôli tomu, že bronzeru musím dávať len megaminimálne množstvo, tak sa mi na tej pleti jednoducho nedokáže ohriať dlhšie ako cécéá štyri hodinky! A potom si zmizne ako gáfor...

saveonbeauty_ecocera_kozmetika_recenzia

Takže suma sumárum, myslím, že ja a Bali bronzer sme sa tak trochu minuli. Rozhodne ho očekujem ešte v lete, keď budem opálená, ale veľké šance tomu v mojom prípade nedávam – bronzer môže vyzerať krásne na opálenej a dokonale hladkej pleti – čo teda ja druhú podmienku, holt, nespĺňam ani omylom /a aktuálne ešte ani tú prvú, že/ – a ak dokonalú pleť máte, asi môžete smelo do tohto bronzeru ísť. Ja si zatiaľ nechávam zájsť chuť.
Ak by ste chceli niektorú z vecí z dnešného článku vyskúšať, zoženiete za veľmi júzerfrendly ceny na Elnine. V ponuke tu má značka aj ďalšie púdrovité lahôdky, ktoré by stálo za to omrknúť. 

Poznáte túto značku? Najmä tie púdre mňa osobne zaujali, tak ak máte k nim nejaké to teplé slovko na utrúsenie, sem s ním!

- cc -



4 komentáre:

  1. Ja sa chystám na ich ryžový púder, to by mohlo byť pre mňa. A ten brozner vyzerá úžasne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jj, vyzerá... A rozhodne to s ním ešte nevzdávam, uvidíme, čo v lete, keď budem tmavšia.
      Ryžový púder zaujíma aj mňa, počula som naň tuším samé chvály...

      Odstrániť
  2. Píšem ešte raz, lebo prvý koment neprešiel ! Zase nejaká vychytávka služby Blogger :((((.
    Za mňa ani jeden z týchto dvoch produktov. Banánový aka žltý produkt pri mojej bledej studenej farbe pokožky nemá význam, nehovoriac o tomto type a farbe bronzeru.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mrzí ma to, Blogger vie byť občas smrť! :)
      Jo, myslím, že v Tvojom prípade si kľudne nechaj zájsť chuť :)))

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...